Jump to content
FAS Goran
zaki

Lepi i zanimljivi primerci iz oglasa

Recommended Posts

@MiloshBg Eklatantan i nadasve nepotreban primer konfabulacije.

 

Delujes kao poznavalac automobila, pa me iskreno zacudjava tvoj post.

 

Da li ti stvarno ne mislis da je vrlo neuobicajeno da se na cca 200.000km javi potreba za intervencijama na sistemu ubrizgavanja, dpfu i planetarnom automatskom menjacu?

Jedna stvar ok, ali sve navedeno je blago receno neuobicajeno, pogotovo sto taj zf automatik (kao i vecina drugih solidnih planetarnih) predje 200.000km bez zamene ulja vrlo cesto, a kamoli potrebe za remontom.

 

Nadalje niko nije izneo tvrdnju da dizne moraju kako ti kazes crci da bi se sredile/zamenile, te je konkretno pitanje bespredmetno.

Sa druge strane i kod entuzijasta je retkost da se odluce na zamenu ili remont dizni a da nisu primetili makar blage simptome ili ocitali devijacije dijagnostikom.

 

Vrlo dobro znam da neki ljudi rade neke stvari preventivno jer sam i ja jedan od njih, falio si nam u diskusiji :) 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja poznajem takve
A i ovde na forumu smo imali (beše) Baneta koji je na svakom malom servisu menjao i set razvoda

Sent from my SM-G770F using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites
20 hours ago, moron said:

... ali, realno, ova bela iz 2021. je značajno jeftinija...

 

i značajno veća kilometraža... Naravno smešne su apsolutne cifre i kod jedne i kod druge, novi automobili, ali procentualno je ogromna razlika i apsolutno vredi razlike u novcu.

 

 

 

 

20 hours ago, horvat said:

image.thumb.png.b5593d22e2ebca01f6ebe3b254b6b2eb.png

 

Samo jedna stvar me jebe, a to su dve reči: dizel, neće zamenu, i cena    :lol:

 

 

Extra je    :wub:

 

 

 

 

1 hour ago, MiloshBg said:

Nekim ljudima kola nisu samo puko prevozno sredstvo vec nesto vise, pa se shodno tome tako i ophode prema istim. 

 

vagenovac je baš taj ljud     :thumbsup:

Edited by PremieRacing

Share this post


Link to post
Share on other sites

Čekaj, kako mazdina metalik crvena (na mazdi 3 HB iz 2019 ) može na tržištu polovnjaka toliko više (afekciono? ) da vredi od njene metalik bele ( na mazdi 3 HB iz 2021. )?

Šta bi tek rekao za jednog lika koji je početkom decembra 2022. kupio novu sedan mazdu 3 G150, ali, u običnoj (nemetalik ) beloj boji ?  Da li ta tako "obično bela" išta vredi na tržištu kao polovnjak ? :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne razumem te jbt, smanji kineski...

 

Zašto uopšte pričaš o boji? Ko je spomenuo boju? Lepo sam rekao da zbog pređene kilometraže ja lično smatram da crvena vredi više. Kilometraže su beznačajno male i kod jednog i kod drugog auta (za polovan auto par godina star) ali je razlika ipak x4. Ej, četiri puta više je prešla bela. I treba da bude jeftinija. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sve ok, onda te pogrešno razumeh na čemu ti je u prvom postu bio fokus, kao osnov za razliku cene. Mislio sam da je bitnija stvar da je jedno vozilo staro 2, a drugo 4 godine, nego što je ono od 2 godne prešlo 38 kkm, a ono od 4 da je prešlo 9,2 kkm.

Da je odnos kilometraže npr. 25 i 100 kkm, shvatio bih lakše uticaj tih malih kilometara, jer mi ni onih 38 kkm ne deluje previše za kola stara samo 2 godine.

Činjenica je da su oba vozila sa letnjim fotografijama na oglasima, tj. da mi drugar kaže da su veoma dugo oglašena oba vozila.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja mislim da nema osobe kojoj se ne svidja ta mazdina crvena-borda metalik boja. Mozda neko pre izabrao tu skuplju samo zato sto je lepsa... Moja zena ne zna da li je ta mazda sto joj se svidja boja "dzip" ili limuzina, ali joj uvek privuce paznju, a zapravo imamo 3 modela sa istom bojom 3, 6 i CX6 tu na parkingu oko nase zgrade :D 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Taj drugar koji je u ponedeljak prodao svoju mazdu CX-3 u toj boji i sada "juri" ovu crvenu trojku iz NS, kaže da su mu u servisu Mazde u Nišu rekli da jedan litar te RED SOUL CRYSTAL boje košta 205.000 dinara ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

@horvat

To mislimo ti i ja i još možda 5% populacije.Kod nas nije baš razvijena oldtajmer kolekcionarska scena zbog opšteg siromaštva zadnjih par decenija…neki dan sam vozio volvo 940,sunce ti hebem kakav auto…pre bi to imao za uživanje nego napr e46

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa sad , ni e46 nije daleko od toga , zadnja vuca i elektronika samo na motoru i klima uredjaju , mozda sper diferencijal ali to je to , idealan kandidat za auto za sacuvati , voleo bih jednog 2.5 193 konja nekako mi se svidja ta konfiguracija :wub: sa fabrickim branikom sa onim kao zubima sto ima ci verzija

BMW 325ci_0.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 1/22/2023 at 10:29 PM, moron said:

Danas sam sa drugarem probao ovu mazdu trojku G122 iz 2019. sa samo 9.200 km na satu.

Vozilo je maltene u fabričkom stanju ( nigde ni najmanje tačkice nema ), motor je sasvim OK, oprema je vrhunska, ali je jednako takva i vrhunska teskoba u kolima. Jedva sam čekao da iz kola izadjem ...

 

https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/21003109/mazda-3-g122?attp=p0_pv0_pc0_pl1_plv0

Screenshot (112).png

 

Drugar je jutros kupio i preuzeo ovu mazdu.

Znajući njega, brzo će to opet na oglas ... :) Jer, već mu se u glavi motaju sledeća kola ...

 

viber_image_2023-02-01_09-58-37-946.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onaj 850 spajder ne vredi ni blizu cifre koju trazi, takvi primerci u mnogo boljem stanju su u Italiji oko 12k a znamo da italijani prilicno cene svoje klasike, u CH slicne cene, ovaj domaci ima migavce od juga, km sat isto nesto budzen kao i drvenarija u enterijeru, to je prvo sto mi upalo u oci dalje necu ni da trazim detalje koji su nabudzeni a i generalno ceo auto mi ne upada u oko definitivno, verujem da je uzivo jos gori nego na slikama.

 

 

Edited by OMP

Share this post


Link to post
Share on other sites

pa vidis meni na oglasu ne deluje nikako toliko stvari mi upada u oci da ne bih isao ni da ga gledam uzivo jer obicno slika bude bolja nego uzivo a ovde kad me ni slika ne privuce dzabe.

Nekad je u Krusevcu bio jedan beli ne znam gde je nestao, prilicno dobro stan je bio a ja sam pre nekoliko godina gledao jedan 850 Vignale, redak model, stoji u garazi pitaj boga zasto, ne znam ni sa njim sta se desilo ali bio je takodje u prilicno dobrom stanju.

Edited by OMP

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja iskreno od 10 auta 1 ili 0.5 da mi zapadne za oko , i plus da se iscima i vidi jbga ima tu fizike ,procene svega , nista dok ne ides sa nekim, solo ako ides moze svasta da se desi usput itd. Pogotovu ako se ide na kola velike vrednosti , bio je jedan a3 limuzina sedan za tebe u s3 verziji odlican , juce sam ga snimio danas ga vec nema , ono sto je dobro ne zadrzava se dugo jbga...

Share this post


Link to post
Share on other sites
33 minutes ago, nemanja84bg said:

bio je jedan a3 limuzina sedan za tebe u s3 verziji odlican , juce sam ga snimio danas ga vec nema , ono sto je dobro ne zadrzava se dugo jbga...

za mene? ja ne trazim auto pogotovo ne takav

Edited by OMP

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zbog cajgera, volimo mi te trkalice , bas dobar bio , ajde meni se siva nije svidela ali za bang for buck bi je uzeo "ebes boju , nema ga malopre gledao .. ode to brzo, imao je 5,6  somica mesa da se uglavi a cajger mu displej bzv i onaj njihov tiptronic automatic dsg kako vec ali mogao je fino proci sta znam ... 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...