Jump to content
FAS Goran
zaki

Lepi i zanimljivi primerci iz oglasa

Recommended Posts

Da, taj "kratki" Scenic je pozadi teška katastrofa od manjaka prostora (ono je smehotres, u prethodnu generaciju sam pozadi sa svojih 192 cm sedao "sa šeširom na glavi", a u novom mi nedostaje za glavu barem 5cm pozadi), stim da su avio stočići u medjuvremenu izbačeni iz serijske opreme. U početu prodaje, paket Edition One je meni bio "vrh".

"Dugački" Scenic je već druga priča, ali, nije ni on tako izdašan sa prostorom pozadi (ni u njega ne mogu da sednem pozadi, jer nasloni za glavu, svojim donjim delom, udaraju me u ramena). Ni bleda senka prethodne generacije. Šteta je što se "dugački" više ne uvozi u Srbiju.

Što se tiče tim guma od 20", koliko sam ja gledao cene brendiranih, malo manje manje koštaju te od 20", nego li od 17" za prethodnu generaciju Scenica.

Ko gleda eventualno novo, dobra stvar je što uvoznik zimi za sve modele nudi i "gratis" zimske gume (uključeno u cenu), a što imaju u ponudi i lance za sneg, (a i "čarape") pa i lance za 20" za ovog Scenica. Mislim da su oko 250-300 evra, ali, to su oni za brzo postavljanje, i to "Thule".

Edited by moron
ispravka

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kad sam iz Toyote Auris prešao u Scenica III deca su se oduševila pogledom, po prvi put su kroz svoje prozore mogli da vide sve oko sebe. Putovanje su postala mnogo lepša, jer su sad same mogle da posmatraju okolinu i da primećuju x stvari za koje smo im do tada (bezuspešno) skretali pažnju...

Opet kažem na žalost to je "žrtvovano" zarad izgleda, koji je odličan! Čak i onaj tablet (televizor) deluje lepše (prikladnije) u Scenicu nego u Meganu!

A onaj primerak me privukao kilometražom i opremom! Na oglasima su "samo" 1000e jeftiniji oni sa tri puta većom km i manjom opremom!

Edited by bane1321

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovaj Scenic ima veoma lepu, celokrovnu (fiksnu) panoramu, koja kod mnogih polako odlazi u zaborav. To je veoma prijatna stvar za putnike i razgledanja pri putovanjima kroz prirodu, npr. kanjone. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da ali zato zadnji prozori polako, prelaze u "puškarnice" kao kod, recimo , CHR! 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Da ali zato zadnji prozori polako, prelaze u "puškarnice" kao kod, recimo , CHR! 
I ja mislim sličnonovi-renault-scenic-hit-auto-01.jpg

Poslato sa POT-LX1 pomoću Tapatoka

Share this post


Link to post
Share on other sites

Slazem se, vrhunski izgleda. Zato su tu i ovoliki "smesni" tockovi, u smislu da je felna od 20'', a guma 195/55 kao npr. na Scenicu.

Sa dizajnerima Renoa prethodne generacije nisam bio bas na istoj talasnoj duzini :) , maltene nista mi se nije svidjalo iz njihove ponude. Ali ova zadnja generacija, pocev od Clia, Captura, preko Megane, Scenica, Kadjara, Talismana do Espace, svi ubijaju kako izgledaju :thumbup: . Jos u nekoj malo nasviranijoj verziji, ihaaaa. Mozda se i uvalim u njihovog aktuelnog Compacta, ova situacija nam svima poremeti planove.

 

Edited by Ivan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meni se svidja ova nova linija Rendzera, Talisman posebno i posebno karavan :)

dok od te linije recimo taj novi Scenic mi je nak, promasen nekako

Share this post


Link to post
Share on other sites

Relativna retkost, "Hard Black" Delta sa 1.4 turbo benzincem, pa još kod Miška. Ne verujem za kilometražu + sigurno laže za godište jer se ta edicija proizvodila od sredine 2010. do sredine 2011. ali generalno deluje da je u ok stanju... Šteta što je pomalo siromašna oprema ali dobro, ima kome ne treba baš svaki dugmić da ima natpis i funkciju :)

 

1383962930_sshot-2020-04-11-21-20-19.thumb.png.938777e4206c795e89ce717a2ef98c6c.png1177672704_sshot-2020-04-11-21-20-31.thumb.png.3aabf460374e5c302c1fdcceacae4633.png

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bitno je da ima Sport dugme :thumbup: . Ali onda bese automatski ide i ona prica oko Suspension Dumping Control, pa to treba proveriti.

Ovako malo egzoticnije benzinjare obicno stizu iz Svice, a cesto se desi da u papirima pise godiste kada je auto kupljen/registrovan. Pa ne retko samo to prepisu i auto bude podmladjen za godinu, ali im AMS obicno vrati godiste na pravo. Srecom za takve stvari naravno imamo ePer, gde je tacan datum proizvodnje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Po mom mišljenju, sa trenutnim stanjem na tržištu, visoka cena s obzirom na opremu. Osim što je hard black, ništa drugo nema, kao da je Oro paket. Nema ni tempomata.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Slazem se, mada onaj ko je birao ovakvu kombinaciju motora, Sport moda+SDC, verujem da nije neki ljubitelj automatike, tempomata, Magic Parkinga i sl.

Gledam po sebi, konkretno tempomat uopste nisam trazio, ali ipak je na autu i maltene sluzi samo za ukras :). Eto da kazem da je malo pripomogao do Istanbula i nazad. Ali vise da malo promenis za tih stalnih 11-12h u jednom smeru, nego sto mi je nesto pravilo problem ili me mrzelo da vozim... Da ne pricam sto po Srbiji, koju preletis cas posla, jedva cekam da izadjem iz BG negde na otvoren put i uzivam u voznji.

Meni bi i ovakav autic legao, ima ono sto treba, tu je i digitalna klima, Blue&Me, 18'' felne, tamna stakla... Sto kolega kaze nisam od onih kojima treba da sija svako moguce dugme. Tu su, sto je najbitnije, lepe vozne karakteristike, dovoljna oprema i mozda i najvaznije - auto bar sa slika deluje vrlo lepo sacuvano i neizgazeno.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On ‎4‎/‎5‎/‎2020 at 12:22 PM, zunto said:

Najkvalitetnije od Renoa

https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/15833814/renault-r-25-txi

 

nije baccara al isto moćan..

rostilj.jpg

Txi.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Zan Batist said:

al isto moćan

Meni je mocniji izuzetno pismen opis u oglasu :D .

Secam se koji su avioni bile ove 25-ice kada su se pojavile, tamo od polovine 90-ih. Pogotovo V6 verzije izmedju 2 i 3l zapremine, mislim da je bio i 2.5 V6 Turbo. Matori je posle sluzbenog Renault 30, vozio upravo Renault 25. Kao da je juce bilo, provoza me a ja kao klinac namerno dobro ne zatvorim vrata :) - auto odmah glasovno opominje. Bio je cini mi se i na 2. mestu u izboru za auto neke godine.

Enterijer i na njemu i na Safrane (koji je dosao iza) mi je pojam za dobar deo vecine kasnijih, pa cak i danasnjih automobila. Mislim na koncept naravno. Matori je privatno tada vozio Peugeot 305, mozda je jos od tada moja naklonost ka Francuzima, a od polovine 90-ih i ka Italijanima i njihovom pre svega dizajnu, funkcionalnosti i dopadljivosti.

Share this post


Link to post
Share on other sites
14 hours ago, McSteel said:

Relativna retkost, "Hard Black" Delta sa 1.4 turbo benzincem, pa još kod Miška.

 

 

 

Vecito ima zanimljiva kola...meni su dve delte sa 1.4t pobegle kod njega ispred nosa bukvalno...kakve su bile - nisam to jos preboleo...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeste, cesto kod njega mo's se probere :)  neki interesantan i egzotican primerak, svracao sam vise puta i sa drugima.

A ova postavljena:

3 hours ago, danijel55 said:

Za ljubitelje dugmica ima ih koliko volis... Ali em deluje izakano, em ima i prostora da ugradis onaj dodatni monohromatski ekrancic, kao na Pro'ceed ili starijoj Mazdi 3 :D:

 

Untitled1.thumb.png.98b66a1d3186d2c53085d5b4bc614b86.png Untitled.thumb.png.fa13cc56e11e028a7c1c83bbc7770cfe.png

 

Bar sa slika, ona kod Miska sa manje opreme i ova - stanje kao du*e i glava :) .

 

Edited by Ivan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sta ti je iskonski ljubitelj Forda, jos od "T" modela... A meni prvo na pamet padaju na pamet tamo neki Japanci i Korejanci.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...