Jump to content
FAS Goran
zaki

Lepi i zanimljivi primerci iz oglasa

Recommended Posts

Pa tehnički oboje ste u pravu na neki način, delta ima i kvalitetnijih i nekvalitetnijih delova enterijera u odnosu na golfa istog godišta, nije konzistentna.

Delta ima delova plastika, sklopova, spojeva koji su kao u Puntu, a sa druge strane ima recimo kvalitet kože kao premium proizvođači više klase.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, marko.jovanovic said:

Samo ne želim da se porede babe i žabe

Vala bas, to i ja rekoh. Ali takodje da ne zaboravimo da je Golf narodni Compact (Focus, Astra, Octavia, 308, Megane, C4, Bravo/Tipo, Leon,...), a Delta ili Giulietta spadaju u Premium Compact (A3, A Class, serija 1, V40, Clubman, DS4,...). Takva tehnicka klasifikacija nije slucajna, nije ih niko od nas svrstao tu gde jesu. A uporedjivati dizajn je tek vise nego suvisno, ali to je opet licna kategorija. Ako gledamo napucanije, mozda ovakva varijanta enterijera sa neke TT:

 

59a9a18880f2-1920x1080.thumb.jpg.319a56be919f45630047d100d505f09e.jpg d3122c385ff8-1920x1080.thumb.jpg.dbe5ccd4dfbc1f5c0d2e5f2ef69bb535.jpg dfef092b88e7-1920x1080.thumb.jpg.2a810e7312e11736772396db9bf729b3.jpg 8e55f2f51a32-1920x1080.thumb.jpg.0875fc4c6ecfb63c0db8faeca7703102.jpg

 

Ili recimo bez varijanta "Poltorna Frau", promo fotke posto mislim da trenutno nema ni jedne na PA:

 

Lancia-Delta-Executive-1.thumb.jpg.b2577d3d9108ada60577eb874563b944.jpg Lancia-Delta-560x373-11fc25706ecf6d3e.thumb.jpg.b587f06f09ffb240e87fac1cc90ae5e6.jpg

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sam i okačio GTi šesticu, al reko da ćutim, pomisliće da sam vau vau bot. 

Pošto je ovo ionako, da kazem, slobodna tema, dodaću da vau vau Golfa 5 i Sead Leona nisam gledao u nekoj klot varijanti. Golf 5 mi je naročito gadan, kao na primer ovako nešto 

 

IMG-4503b42f0a49b86ca51169bcc474f63a-V.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da dam i ja svoje lično i skromno mišljenje, a apropo enterijera u pomenutim

Od svega pobrojanog, samo bih A3 izdvojio kao nekog ko malo odskače od ostalih i dodiruje taj Premium. Dovoljno mu je pogledati npr. obloge u gepeku i videti da su kvalitetnije od tepiha kabine kod svih ostalih. Pa zatim kako su svi prekidači i potenciometri kvalitetnije urađeni itd itd... Donekle, ali samo donekle tu može po nekim stvarima da mu parira V40.

DS4 npr. apsolutno nema ni jedan cm2 enterijera kvalitetniji od običnog C4, apsolutno je sve isto. Sa druge strane, koža u Pežoima je duplo mekša na dodir i deluje 5 puta skuplje.
A klasa (model pre ove upravo predstavljene) je teško razočarenje. Auto unutra deluje ultra jeftino. Vrhunac su neke karbon folije (fazon kao na Bravu) koje se gule. Za razliku od nje, C klasa deluje kao da nije od istog proizvođača.
Giulietta mi tek ne spada u Premium. Obzirom na lepotu samog auta, kvalitet enterijera joj je blagi užas.
Apropo Delte - ja je nikad nisam smatrao za našminkani Bravo i oduvek mi je delovala kao auto koji odskače u svojoj klasi. Verujte mi da je ona veći Premium od 90% ovih o kojima raspravljamo

Share this post


Link to post
Share on other sites

@totti

Kada te ne bude mrzelo u par reci, a kad smo se vec dohvatili grupacije - zivo me zanima tvoje misljenje: Golf 7 vs Leon (5F) generalno? Leon imam u razmatranju kada ovo izgustiram, a FR mi se prilicno svidja i cena ce im taman biti u nekom okviru koji bi mi bio prihvatljiv. "Tatka na mafiju" iskreno ne bih pogledao pored njega.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nažalost, u Leona još nisam imao priliku ni da sednem

Ono što zasigurno znam je da ti moja ocena sedenja i nameštanja za isto apsolutno ne bi bila merodavna
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

A hoce li biti da si seo za 3000 din za pismeno pitanje, a 6000 din za neograniceni broj pitanja telefonom, kao onaj :P ?

Salu na stranu, recimo ona FR varijanta koju je npr. Igor kupio mi se bas svidela, verovatno si video masinu...

 

 

Edited by Ivan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jesam. Iskreno, Leonov eksterijer (FR pogotovo ili neka druga varijanta sa led farovima) mi ubija i najviše mi se sviđa u dotičnoj grupaciji u C segmentu, dok mi enterijer nešto ne drži oko. Lično, ne verujem da je išta nekvalitetniji od Škode, što je opet sasvim ok.
E sad, ko je malo zahtevniji i više obraća pažnju na detalje, naći će zašto je Škoda npr jeftinija od VW. Jedan detalj - recimo vrata na Superbu prethodne generacije su duplo lakša od onih na Tiguanu i duplo lakši otpor pružaju prilikom otvaranja/zatvaranja. Ima tu još dosta stvari vezanih za materijale izolacije unutar table, načina kačenja pojedinih elemenata itd itd... Tu se vidi zašto je nešto skuplje/jeftinije i da nije sve to isto. Da li je opravdana razlika u ceni, drugo je pitanje, ali razlike u izradi ima.

Ovo za sada košta 3.000 rsd. Za nešto još detaljnije moraš da doplatiš još 3 i da održavaš auto kod mog majstora

Share this post


Link to post
Share on other sites

I samo da dodam nešto što sam primetio apropo toga kako pojedini proizvođači vode računa o detaljima, a što ih na globalnom nivou čini velikim.

 

Passata B8 sam gledao kao jedan potpuno bezličan auto, pogotovo one sa običnim farovima i skromnijom opremom. Ničim, apsolutno ničim da te privuče na prvi pogled... sve dok ne sedneš u njega, upališ ga i provozaš. Prvi utisak (a to mi je oduvek važilo i za Golfove) je kao da si se rodio u njemu i na sve se privikneš za par desetina sekundi. Sve je tu, sve je logično, sve je na dohvat ruke. A onda vožnja - udobno, tiho, sve glatko. Čak ti auto kompenzuje i navikavanje na nove komande i ne dozvoljava ti recimo da cimne prilikom promena brzina i navikavanja na kvačilo. E, to je to, zato su to što jesu.

Stariji će se možda setiti kad je predstavljana Astra J i kad je bilo priče o konstruisanju, tj kako su inženjeri proveli godine da nađu rešenje kako da postignu "pun zvuk" zatvaranja vrata.

To su razlike između kurcobolja i truda da nešto postigneš.
 

23 hours ago, silenci said:
meni je ovaj auto bas zanimljiv,mislim ko ima vecu porodicu

 

Jedini auto u toj kategoriji, a da u trećem redu sedišta mogu da sede i odrasle osobe
Čudo je sa prostorom.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne znam, ali znam da je vw. Imao je moj tehnički direktor Outlandera, služio ga je odlično, a drugi kolega je prošle godine kupio takođe Outlandera, isto 2.0tdi, negde 2007g, vozio sam se sa njim par puta. Taj njegov je onako, dosta izdrndan, u odnosu na Golf 5 mnogo je lošija zvučna izolacija. 

Edited by marko.jovanovic

Share this post


Link to post
Share on other sites

nebi me cudilo da je 2.0 TDI,micubiši ima fantasticne benzince,al dizele koliko znam slabije rade,sad su mislim zajedno sa Nisan Renault grupacijom

Al eto vozio sam dosta puta taj Markov 2.0tdi 140 u pasatu B6 i baas dobro ide

Share this post


Link to post
Share on other sites

Beži bre Siniša, ne baksuziraj, taj 2.0tdi PD u Passatu je stvarno za izbegavanje, zato što im se pojede osovina uljne pumpe i onda motor ostane bez podmazivanja, mnogo ih je tako zakucalo, a imaju i "čuvene" Siemens piezo dizne, koje su crkle na svim proizvodenim motorima, imali su recall za to. Fora je što ne crkne mehanički deo dizne, nego elektronika, vidim da neki to remontuju. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

ne znam ovaj nije imao problema iako je imao preko 250 tkm ,a iako nije toliko ni odrzavan,bilo firmino vozilo

meni se ugasio na auto putu pri 130 na sat,sjeban bio zupcasti kais,eto koliko se vodilo racuna o autu i komp sam ugasio motor

Al isao je kao besan,sto je rekao totti sve na svom mestu kad se sedne iza volana

 

https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/13427128/lancia-thesis

vrhunski,nema dalje

 

2dc6d5086bf6-800x600.jpgd4b67606c90d-800x600.jpg

dcc5b8d4518e-800x600.jpge4ba51fedb8a-800x600.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovaj je neki poeta, sudeći po opisu. A cena je malo udaračka, mora da je zbog remapa. Aj da je metnuo turbo od Golf R, a još nije ni DSG. 

Eo jednog lepog primerka, još čeka novog gazdu http://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/11244408/volkswagen-golf-6-gti-235hp-edition-35

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...