Jump to content
FAS Goran
Zoran SM

Pomoć oko prozora

Recommended Posts

Ukratko, godine, toplota i lupanje vratima (prilagođenost naroda na keca i yuga) izazvali su pucanje nosača prozora (plastične žabice) i sada ne mogu nigde da ih nađem. Zvao sam Junior Auto, AP sport oni nemaju. Znam čitao sam već postove i ove dve firme su preporučene ali tamo nema. Da li neko zna gde toga ima. I druga stvar je dugmić za otvaranje prozora koji je pukao (slika u prilogu), treba mi dva takva na odpadima gde sam pitao hoće da mi prodaju celu centralu.

54365287.th.jpg

Pa ako neko može pomoći. Žabice su baš problem zbog prozora koji stalno pada.

Unapred zahvalan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I meni treba podizač za zadnji desni prozor. Planirao sam da se time bavim na jesen (na tom sedištu ionako retko ko sedi, a jeste li pitali u onoj prodavnici gde ste naručili brisače?. Verovatno ni tamo nemaju... Može li to da se zalepi nekako?. Super lepak ili slično...? Ako ništa od toga ne uspe, zovite DELTU, naručite deo, imate u uputstvu za mehaničare i broj tog dela... pa za 15 dana stiže... eto ga u SM. Baš mi je žao. Pogotovu na okolnost što prozor pada (ubadanje šrafcigera u vrata - UŽAS!)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Iz straha od cene koje sam za delove Lybre dobijao od Delte nisam ih ni zvao do sada i kada sam to danas obavio doživeo sam prijatno iznenađenje. Žabice su tamo po ceni od 220 dinara za komad :w00t: . Imali su samo na lageru dve koje sam rezervisao ali kažu da nije problem i da se može naručiti koliko hoćeš i stižu za 15 tak dana. Tako gosp. Damjanović slobodno ih nazovite i naručite. Ne, ne treba mi šafciger, kederi i težina drže staklo do nekih većih prepreka na putu onda malo staklo padne. To se ne bi ni primetilo da prozor ne može da se otvori do momenta: kada vas neko zaustavi, da pokažete dokumente na granici, putarina itd. moja poenta je da je najpotrebnije da vozačev prozor bude ispravan a za cenu od 220 din treba sve srediti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ovde je vec 100 puta receno da u delti za neke stvari umeju prijatno da iznenade sa cenom a za neke su najstrasnije bezobrazni tako da treba proveriti uvek

Share this post


Link to post
Share on other sites

A tasteri pod levom rukom!? Imaju li i to? Ako nemaju, moraćete sami nešto...To su mikroprekidači, nedajBog da vam je to otišlo (sadrže u sebi i sijaličice koje su ulivene u sam taster). Ako vam je spoljna obloga (maska) tastera polomljena, super-lepak u ruke, i vaser šmirgla 2000, pošaljite ženu na 5 kafa kod drugarica sa bioskopom u nastavku, a vi polako natenane sredite - neće se ništa poznavati...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da otišla spoljna obloga maska tj. kućušte koje je izvađeno i posebno stoji na slici, ah već sam probao sa lepkom i nisam ništa uspeo mala izbočina sa strane koja služi kao klackalica tog dugmenceta se odlomila imače ostatak je dobar. Možda ču odneti kod plastičara ovde kod mene pa da probamo nešto mada je to toliko malo da ne dajem im mnogo šanse. Možda ima to dugmence da se kupi ali moram pronaći nekako broj toga dela.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mislim da je nas drugar iz kluba Dusman imao slican problem sa klackalicom prekidaca prozora na vozacevim navratima na bravu,koji je bio polomljen,ako je to i ovde u pitanju

Onda mu je to Dovla resio tako sto je jaku ali tanku zicu,uz pomoc upaljaca provukao kroz polomljeni taster,na mestu gde je polomljena osovina i zica je zavrsila posao-taster je na mestu,klacka,a pritom se spolja nista nevidi,zica je zamenila polomljeni plasticni deo!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dugmić za otvaranje prozora sam ja tražio 2 i po meseca za Bravu i NIGDE nije bilo... čak nisam mogao da nađem ni kompletan podizač, a ljudi su mi rekli da će i novi brzo pući ako se ne pazi, pa sam se ja, pošto stalno vozim neartikulisanu bagru, odlučio za kućnu radinost. Izveo sam nešto sa žicom što funkcioniše već dve pune godine bez ikakvih problema. Isto to sam napravio i Dušmanu pre par meseci i nije mi se žalio da nešto ne valja.

E sad... malo mi je problem da napišem šta sam tačno uradio pošto nemam odgovarajuće slike... auto su mi trenutno odvezli roditelji na more, pa mogu sledeće nedelje kada se vrate da napravim par slika konkretno urađenog posla uz dodatna objašnjenja ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Interesantno rešenje, hvala. Nadam se da ću videti slike kada dođe Auto. 1 slika 1000 reči. Tx.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo konačno stigoh da uslikam prekidač... slikao sam desni podizač jer se on najlakše skida, ali je to prvi koji sam radio pa se izvinjavam unapred na traljavosti :) Kasnije (na levim podizačima) je to rađeno pedantnije i urednije, ali nema veze, bitna je ideja :)

Dakle, tanka žica od telefonskog kabla provučena i povezana na sledeći način:

Ovde je trebalo izbušiti dve rupice na gornjem delu prekidača, kao i napraviti zazore na delu gde se zapravo prekidač i slomio kako bi žica lepo legla i prošla kroz rupe sa strane.

30132673.th.jpg

15926747.th.jpg

Žicu ne treba stezati previše već samo toliko da gornji deo prekidača (crni) nema prostora za mrdanje.

Deo gde je žica uvijena se može odseći, a može se slobodno i ovako saviti neće smetati ničemu:

36931221.th.jpg

Na kraju, kad se sve sklopi to izgleda ovako:

18253471.th.jpg

55269260.th.jpg

I kao što možete videti, uopšte se sa gornje strane ne vidi da je ispod bilo šta rađeno tj. ovaj postupak ne narušava prvobitni izgled prekidača. Spolja deluje fabrički ;)

Greške: Uglavnom se svode na urednost npr ove rupe koje sam bušio mogu biti i manje i lepše odrađene, ali eto to je bio prvi pokušaj i nije baš estetski lepo urađen, ali je funkcionalan i što je najvažnije, onaj ko je prvi put u kolima ne primećuje da je išta rađeno, a možete u auto primiti čak i razne sirovine (kao ja) koje se sa velikom nepažnjom ophode prema prekidačima ;)

Nadam se da ovo nekome koristi... u svakom slučaju ne može da škodi, a čim ne škodi znači da koristi :lol:

Pozdrav ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mnogo zahvaljujem, izgleda je nešto malo drugačije na Lybri ali princip je isti. Kada ja to uradim staviću kako sam ja rešio mada ne verujem da će biti mnogo drugačije. Hvala Dovla, imaš piće.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kazem ja da je Dovla maher za popravke :thumbup: ,video ga ja licno na skupu,kako Dusmanu resava ovaj problem,oko prekidaca prozora na bravu trofeo :cool: ,popravi ga Dovla dok si rekao keks :yes .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...