Jump to content
FAS Goran
vlada-bravo

Preticanje preko pune, ali...

Recommended Posts

@Dovla

 

Tako sam i ja mislio, što se tiče ZOBS. Hteo sam samo da pitam, jer znam da u Poslovnom pravu, u nekim slučajevima, prekršaj jedne Ugovorne strane isključuje krivicu

koju je druga Ugovorna strana počinila.
Hvala na savetu.
 

Prvo ću biti pozvan kod sudije za prekršaje u Somboru da dam iskaz, pa onda idem u Novi Sad da mi se sudi, nakon mog iskaza.
Ako još neko ima savet šta bih mogao da izjavim u Somboru, kako bi se dobro pripremio za NS, bio bih veoma zahvalan :)

Pozdrav svima

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da su oni tebe na neki način naveli da učiniš taj prekršaj onda bi se moglo pričati o isključenju. Ovako, ti si učinio prekršaj mimo njihovog ponašanja i delovanja i to se tebi stavlja na teret. Oni su NAKON tvog prekršaja učinili drugi neki prekršaj za koji ti možeš da prijaviš njih pa u odvojenom slučaju da oni odgovaraju za svoj prekršaj, ali to svakako ne oslobađa tebe od tvog prekršaja. 

 

Moraš dobro razmisliti šta ćeš reći. Usredsredi se na SVOJ prekršaj. Ono što će ti presuditi jeste odgovor na pitanje: "Da li si preticao preko pune linije?". Ako kažeš da jesi sam si sebi presudio i sve posle može eventualno samo da utiče na visinu kazne, ali ne i na odluku o presudi. Ako kažeš da nisi onda imaš nekakvu šansu da se ubeđuješ, dokazuješ i sl. U tvom slučaju je dobro što su napisali da imaju snimak (snimljen telefonom) jer onda na konto toga možeš da predstaviš njihov rad kao neozbiljan i neprofesionalan i to može u praksi da odbaci njihovu prijavu, naročito uz priču o nepropisnom zaustavljanju itd. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Dovla

 

Slažem se sa tobom, hvala na savetima.

Držaću se tvrdnje da nisam preticao na punoj liniji, pa ćemo se dalje nadmudrivati...

Pozdrav

Share this post


Link to post
Share on other sites

Momci treba mi savet

Pre nekih godinu dana sam preticao na punoj liniji na Batajnickom drumu, noc neka lada ispred mene isla 30 i ja obidjem i oni se tu nacrtali :D

Evo juce mi stigao poziv od sudije za prekrsaje, ja sam svestan da sam kriv, ovo mi je prvi prekrsaj...pa otprilike koja me kazna ocekuje? cisto da znam da se ne iznenadim 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ticma mislim da mudro zbori....nakon godinu dana delo zastareva, a ti si i pominjao "pre nekih godinu dana".

jbg, ako vec odes kod sudije, prikukaj malo, mala plata, nisam pravio prekrsaje ranije pa da ti osim kaznenih poena koje ces sigurno dobiti, platis umesto 15-20000 manje od 10.

Share this post


Link to post
Share on other sites

5.10.2010 sam napravio prekrsaj i to mi policajac vratio dokumenta uredno i kao nista, ali izgleda da me zapisao u svesku

Onda da se ne javim :D Videcu da se jos malo raspitam, mada mislim da cu otici, pa da vidim sta i kako malo kukati itd prvi prekrsaj..nadam se da mi nece uzeti dozvolu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zar nije rok za zastarevanje 2 godine?

 

Ja se jednom izvukao na to, ali mislim da to vise ne vazi, nesto su cini mi menjali po zakonima, zalepe fiktivnu adresu pa ti izbegavaj dok ne dodjes na registraciju. Mozda gresim

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 hours ago, laki said:

Evo juce mi stigao poziv od sudije za prekrsaje

 

Nekih 10-tak dana pre tog datuma idi do svoje lokalne Policijske stanice, ponesi taj poziv i reci da želiš da napraviš sporazum o priznanju krivice za taj prekršaj u saobraćaju.

Razlog za pravljenje tog sporazuma je izbegavanje oduzimanja dozvole. Ako je za taj prekršaj predviđeno i oduzimanje dozvole na mesec dana, ta ti se mera neće izreći. Pare moraš da daš, bodove ćeš dobiti. Ako je za taj prekršaj zaabranja upravljanja na više od toga, npr. na 3 meseca, onda ćeš zabranu ipak dobiti, ali na kraći vremenski period.

Ne plaćaš ništa tada u Policiji. Sporazum se napravi, jedan primerak ćeš dobiti i ponesi ga na Sud za svaki slučaj. Njima bi trebalo za tih 10 dana da stigne njihov primerak sporazuma, i onda će sudija presuditi po njemu. Ali, za slučaj da im ne stigne, ti imaš svoj primerak kod sebe, daj im.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 10/12/2015 at 1:02 PM, Veki said:

Sada mi kazu posto mi je policajac zaokruzio da u kolima imam dete mladje od 12 godina i popunio njegove podatke navodno se kazna duplira ili uvek bude maksimalna?

 

A sad na papiru vidim da je vozaca kamiona zapisao mu registraciju ,a svedok je policajac broj 2 koji je bio sa njim idem na suocavanje kad mi stigne pa sta uradim da uradim a javicu i ovde sta sam uradio.

 

Oslobodjen pre mesec dana, svedoci posteno rekli policajac se nije pojavio.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Čudo nisu čekali da zastari, jer obično zovu policajca nekoliko puta, tj. sve dok se ili ne odazove, ili dok se ne ispuni rok za zastarevanje...

Al' svejedno... :D bitno da je to sada iza. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

...ima pravo i OSL da ne dođe onog dana kada je pozvan (smena mu tada, teren, odmor, bolestan....šta god). :) 

Imao sam slučaj da mi jedan prekršaj tako zastari, u obrazloženju je pisalo da je OSL zvat tad i tad...pa opet...pa opet...pa onda preko komandira tad i tad...pa opet... - i tako se ispunio rok za zastarevanje. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Imao sam sličnu situaciju pre par godina. Navodno preticao preko pune, ja tvrdio da nisam ali džaba. To je deo posle tunela pre Orlovače iz pravca Dobanovaca. Nakon tunela ima malo parče gde je dozvoljeno preticanje do nadvožnjaka. 

S njima se svađao jedno 20 min ali džaba, mora da piše. Pare nisam nudio zato što sam bio u pravu. I tako ja na suočenje na svakih 6 meseci, dođem odsedim 15 min, ne pojavi se niko i nakon 2 godine dođe da sam oslobođen jer se nije pojavio. Tako da savet, uvek suočenje. 

I ako je svedok u vozilu ništa ne mogu :) tako je na obrenovačkom počeo da se ubeđuje sa mnom da sam opet preticao preko pune, posle znaka. Ubi se pandur da pretrči na drugu stranu da me zaustavi. Ja rekao u redu evo drug je u kolima, nisam preticao upišite i njega u svojstvu svedoka. Samo mi vratio dokumenta i doviđenja, vozi pažljivo.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

To je fazon, zaustavi te, piše ti kaznu zbog svoje statistike, mora čovek normu da ispuni, pa ko plati plati, njega dalje ne interesuje. Naravno da neće da se smatra da dolazi na ročište, što bi trošio svoje vreme. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Samo mala dopuna, nema više klasičnog suočenja...svako dolazi po svom pozivu u različitim terminima. Prvo okrivljeni (počinilac prekršaja), onda OSL, ali u danu kada se zove OSL neće biti zvat i počinilac prekršaja. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Generalno, stvar je gotova (na našu štetu) ako dođe OSL i samo kaže pred sudijom nešto u stilu ''ostajem pri navodima iz Zapisnika''.

To je onda suštinski to, gotovo...on nema razloga da laže i fajront je posle toga u najvećem broju slučajeva. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
19 hours ago, neshaoct said:

on nema razloga da laže

 

ove reci mi je sudija rekao, plus dodao: a vi imate razloga da lazete. :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...