Jump to content
FAS Goran
vlada-bravo

Preticanje preko pune, ali...

Recommended Posts

uhvacen sam 24.05 na putu m 21 negde na borovoj glavi u preticanju preko pune ili duple nisam siguran sta je pisao policajac, to valjda pripada opstini nova varos, nisam potpisao zapisnik jer sam preticanje zapoceo u delu gde je linija izprekidana a zavrsio gde je puna, e sada stiglo mi je kuci iz suda nova varos da mogu da se branim pismeno i da im to dostavim u roku od 10 dana, da napisem izjavu i svedoke jer nas je bilo troje u kolima.

e sada mene zanima sta mislite sta da uradim, da napisem,nacrtam ili sta vec, vasa iskustva i sta je najbolje uraditi, hvala

Share this post


Link to post
Share on other sites

Au majke im ga al' su brzi... još nisam video tako expresan postupak :S Mora da ti se policajac nešto opako zamerio :) Ovo je stvarno ultra brzo.

Pre nego što napišem bilo šta ozbiljno, voleo bih da mi kažeš šta ti je tačno policajac dao (ako ti je išta dao) i šta ti tačno piše u tom dopisu od suda koji si dobio. Možeš skenirati pa okačiti sliku ili mi poslati na PP da pogledam. U suštini postoji dosta nekih opcija, ali ne bih ništa pisao dok ne sagledam sve detalje ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

imam zapisnik u kome je i ime coveka kojeg sam pretekao, pise da sam pretekao u nepreglednoj krivini saobracajnom trakom namenjenoj za vozila iz suprotnog smera a nije bila krivina vec pravac koje je obelezen izprekidanom pa pred krivinu pocinje puna ali nema veze zato nisam ni potpisao, i jos u mom smeru je bila jedna traka jer je bilo nizbrdo a u suprotnom smeru su bile 2 trake a oni su stajali posle krivine koja je meni dolazila tako da opseg njegove vidljivosti nije bio totalan vec jedino pri kraju pravca i ulaska u krivinu i da pise prekrsaj iz clana 226.stav 1 tacke 16 zoobs-a

cxca1200.jpg

pise da u roku od 10 dana posaljem moju izjavu i opis dogacaja i navedem svedoke ili ako sam u mogucnosti da se javim sudiji u novoj varosi

Share this post


Link to post
Share on other sites

- Suština je da ne priznaš prekršaj ni delimično. Dakle, ti si preticao na isprekidanoj i ZAVRŠIO si preticanje na isprekidanoj. Tačka. Toga se držiš kao pijan plota!

- Za to imaš 3 svedoka, navedeš njihova imena i mesto prebivališta (znači Pera Jovanović iz Beograda). Nemoj pisati njihove detaljnije podatke da ih ne bi cimali da i oni pišu izjave i svedoče. Ako im baš zapne pisaće ti ponovo da pošalješ njihove izjave ili da pošalješ njihove podatke, ali otom potom, taman da malo i dobiješ na vremenu ;)

- navedi da policajci nisu bili u mogućnosti da objektivno sagledaju situaciju zbog loše pozicije na kojoj su se nalaziloi, olistalog zelenila, krivine ili šta sve misliš da je moglo da im smeta

- dodaj rečenicu da - ukoliko te sud bude smatrao i dalje odgovornim za prekršaj, zahtevaš suočenje sa policajcem na teritoriji opštine tvog prebivališta ili u Novoj Varoši gde bi ti otišao o trošku naldežnog organa tj. suda koji te poziva na saslušanje.

- navedi olakšavajuće okolnosti ako ih imaš (da si student, da ti je to prvo zaustavljanje od strane policije, da si nezaposlen itd itd... u suštini beda najgora :D )

- lično, dodao bih još i napomenu da ubuduće (ukoliko bude) postave duži rok za odogovr jer je 10 dana malo da se napiše kvalitetna i verodostojna izjava s obzirom na obaveze koje imaš na fakultetu, poslu, porodici, čemu god...

I eto... sve to spakuješ u jednu lepu izjavu, da bude pismena i koncizna, pa onda u koverticu pa preporučeno za Novu Varoš ;) Pa javi šta ima dalje pošto koliko vidim prilično brzo rade ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

da im nacrtam ovu skicu samo detaljnu i da jos nesto nakitim ili da navedem da nije hteo da uvazi moje misljenje i da sam mu ja nudio da podjemo da vidimo gde je izprekidana i gde je bilo preticanje ali da on nije hteo i HVALA TI PUNO BAS SI CAR SVAKA CAST

E DA JOS I OVO DA LI SAM TREBAO DA NAPISEM PRIMEDBU NA ZAPISNIK ODMAH ILI TO MOGU SADA POSTO DO SADA NISIM NIKAD PISAO ZAPISNIK ILI ZNAO STA I KAKO

Edited by vlada-bravo

Share this post


Link to post
Share on other sites

U suštini, kada budeš navodio razloge zašto misliš da te oni nisu videli kako treba možeš nacrtati skicu, mada je važnije ono što napišeš. Kod skice mogu da se uhvate za to da je neprecizne i neverodostojna, ali ako posebno naglasiš da je to SKICA i da nije verodostojna već samo vizuelna pomoć radi lakšeg razumevanja i obrazloženja onda će biti ok.

Ako je policajac bio bezobrazan, OBAVEZNO to napiši, i to možeš da navedeš kao razlog zašto nisi želeo da stavljaš primedbe i da potpišeš zapisnik jer prosto nije bilo mogućnosti da se sarađuje s njim. Da si potpisao zapisnik bio bi malo problem sada sa primedbama da ti se uvaže, ali ovako je sasvim ok ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Danas mi ker pisao prijavu, kaze clan 220 stav1 tacka 4 nemam ovaj stari (jos uvek vazeci) zobs, pa nemogu da vidim sta me ker tereti, elem, ovako

Ugrinovacka, traka koja vodi levo za zadnju stanicu 18 u Backoj udjem ja tu, ali shvatim da sam pogresio traku i da trebam da idem prevo, pali se zeleno svetlo, kola iz trake do mene(traka za pravo i desno) krecu ja se prestrojavam po propisu pustim sva vozila, dam migavac prestroim se i posle 300m pandur koji tu stoji preko puta Balkan osiguranja me zaustavi kaze 3000din, ja za sta?

Iz trake za levo isli ste pravo, ja kazem ne tu sam stao jer sam pogresio traku pa sam se po propisu prestrojio, kaze on oces da platis ja kazem ne pisi kaznu, napisao on covek svoju pricu, kaze jel imam neku primedbu ja reko na sta on kaze na zapisnik, pa odkud znam kad mi niste procitali sta ste "nazvljali" on zapenio procita on meni i pita jel imam primedbu ja kazem naravno da imam kazem da sam se iz trake za levoo prestrojio u traku za pravo i desno i da sam iz te trake nastavio pravo, on me malo pogleda pa kaze dobro i napisa u napomeni to sto sam mu rekao kaze da potpisete ja reko JOK ne potpisujem nista i kao na ovom zapisniku napisao da se javim 17.7.09 u SUP Kraljice Jelene (gde je uopste ovo) a kakve ja veze sad imam sa SUP zar netrebam kod sudije za prekrsaje.

Dalje kad sam mu rekao da nemam kintu kaze kako sad da ti pisem za pojas(kao mana kazna) ja reko pa ni to necu da vam dam, kaze on ni tablice kaze ni tablice a danas sam oprao auto necu da dam pare za nesto sto nisam uradio vi pisite pa se vidimo na suocenju.Dovidjenja

E sad moje pitanje sta je onaj clan i sta da kazem sudiji?

Share this post


Link to post
Share on other sites
...napisao da se javim 17.7.09 u SUP Kraljice Jelene (gde je uopste ovo)...

Kraljice Jelene ti je na opštini Rakovica, ovde na 5 minuta od mene, tu sam i ja išao pre neku godinu...

Share this post


Link to post
Share on other sites

ali kakve veze imam ja sa supom, e da zaboravi da napisem da je ker napisao pogresnu tj. staru moju adresu jel da idem tamo u sup sledeceg meseca ili da cekam neki poziv od sudije za prekrsaje i sta da kazem njoj-njemu?

Edited by dusman

Share this post


Link to post
Share on other sites

...jesi li ti uzeo taj Zapisnik, bez obzira što ga nisi potpisao ?

Ako jesi, vidi šta piše na njemu u onom delu ''posle isteka 8 dana...'' Čini mi se da tu stoji ta odredba da ideš u stanicu Policije koja je naznačena kako bi se protiv tebe vodio postupak. Ali..i ako ne odeš, oni će ionako pokrenuti postupak protiv tebe jer nisi platio...

Share this post


Link to post
Share on other sites

imam uzeo sam ga, i oni to sad pokrenu kod sudije za prekrsaje jel tako, a ako odem sta time dobijam a sta ne?

I za sta me mamlaz tereti clan 220 stav 1 tacka 4

Edited by dusman

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo sad cu da skeniram i da postavim, tako pise a to sam i ja nasao na netu sto si postavio samo ne znam kakve veze ovo ima sa celom situacijom i sta da radim.

40433750.th.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

au dusmane ladno si poremetio linijski saobracaj i red voznje...uzas :D

inace, sve je cisto, prekrsaj nisi napravio, imas objasnjenje, pandur je napisao totalno nebulozni clan...samo to treba da odes tamo i potvrdis i kraj price.

EDIT: kad bi jos ove u policiji ucili lepom rukopisu... :p

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa tako sam i mislio zamisli ludak sta je napisao niti je bilo bilo kog autobusa niti ista jos mi plus trazio kintu za pojas koji je meni uvek veza i za tablice a danas sam oprao auto a i ovako mi je bio cist, nisam pametan, sta kaze na ovo nas pravnk posto nije jos diplomirani nema veze i podpredsednik?

Share this post


Link to post
Share on other sites

...to je bilo ovde :

90469134.th.png

Kao i u svakoj raskrsnici, tako su i ovde trake pred ulazak u nju iscrtane punom linijom. Ti si ušao u traku za obavezan smer levo. Nisi skrenuo levo.

To što si ti pustio ljude iz desne trake i upalio žmigavac ne menja stvar da si prešao preko pune linije kada si prelazio u traku za pravo i desno.

E, sad...izgleda da je Policajac omašio član... :whistle:

Sačekaj Dovlu da ti on pojasni...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prvo pravni okvir:

Član 228

Novčanom kaznom od 3.000 dinara kazniće se na licu mesta za prekršaj:

......

4) vozač koji prilikom prolaza kroz raskrsnicu postupi protivno odredbi člana 51 stav 3 ovog zakona;

---->

Član 51

Vozač koji se približava raskrsnici mora da vozi sa povećanom opreznošću koja odgovara uslovima saobraćaja na raskrsnici.

Vozač koji se približava raskrsnici dužan je da vozi takvom brzinom da se može zaustaviti i propustiti vozila koja na raskrsnici imaju prvenstvo prolaza.

Vozač je dužan da na dovoljnoj udaljenosti pred raskrsnicom vozilom zauzme položaj na onoj saobraćajnoj traci kojom mora da prođe kroz raskrsnicu.

Dakle, ako malo bolje pogledaš zapisnik, ipak je napisao 228, a ne 220 ;)

Dalje, ukoliko se ne pojaviš kod teta Goce u Kraljice Jelene 7.7. ona će ti presuditi u tvom odsustvu. Teta Goca je jedna jako fina i može se reći prilično zgodna žena, mekog srca i dobre duše. Sekretarica joj je takođe jedna fina mlada neznanka seksipilnog izgleda. U svakom slučaju vredi otići, pa makar i robijao :)

E a što se tiče tvog slučaja... kad budeš otišao kod teta Goce NIKAKO ne priznaj da si to uradio čak i ako jesi. Ako priznaš da si nešto uradio prosto joj nećeš ostaviti prostora na osnovu čega da te oslobodi optužbi. Kada budeš išao tamo budi maksimalno fin i uljudan. Sredi se. Nemoj ništa napadno nego samo budi kul. Otiđi ili rano ujutru recimo pola 9 - 9 ili uveče pred kraj radnog vremena oko 7 recimo. Pošto će to već uveliko biti jul biće velike vrućine pa je i tebi, a i njoj dobro da se ne cimate po vrućini pošto joj u kancelariji još uvek nisu ugradili klimu.

Kasno je sada i mrsko mi je da pišem šta bi trebalo, a šta ne da sadrži tvoja izjava, ali ima vremena do 7.7. ;)

p.s. Bio sam kod teta Goce par puta i jako je fina žena, svaki put mi je obustavila postupak. Poslednji put me se čak i setila i grdila me što se tako često srećemo, pa mi je onda objasnila kako da napišem lepo izjavu da može da me oslobodi :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

E hvala Dovla na savetu ako je ono 8 onda sam ja Ajnstajn ali ajde...

Ja sam uvek uljudan i fin, znaci ta teta Goca moze da mi obustavi postupak da ne idem kod sudije ili...

Pa cekaj usao sam u pogresnu traku zeleo sam da udjem u pravu traku i neugrozivsi nijednog ucesnika u saobracaju prestrojio se u tu traku, to svakome moze da se desi, mozda se i tebi Neso i Dovla to isto desilo nekada.

Da Neso to je bilo tamo.

Sta ja teta ZGoci da kazem kako je bilo, da kazem da mi je trazio kintu za pojas koji je bio vezan i za tablice koje su bile ciste, ali on je meni pisao Neso da sam iz trake za levo isao pravo sto nisam, nespominje se nigde puna linija onda je trebao da pise da sam presao preko pune linije znaci treti me za nesto sto nisam uradio i umesto on da dokazuje da sam uradi to, ja moram da dokazujem da nisam to uradio.

E Dovla ovde u zakonu pise:

Član 228

Novčanom kaznom od 1.500 dinara kazniće se na licu mesta za prekršaj...

3dd8635e74.jpg

To znaci da to izgleda nije taj clan koji ti mislis nego neki drugi, jer ovde se spominje 1500 dinara a on mi pisao duplo.

Edited by dusman

Share this post


Link to post
Share on other sites

...verzija Zakona koju Dovla ima je sigurno sa novijim izmenama, pa je zato kazna veća.

Dušmane, prekršaj si učinio i dobro je da to shvatiš kako ne bi istu stvar ponovio jer nije svuda ''jedna jako fina i može se reći prilično zgodna žena, mekog srca i dobre duše. '' :) koja će odlučivati o tome.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma sve je to ok, ali i ja sam njih video da iz jedne trake idu u drugu bez rotacije i bilo cega a ja sam iz svoje trake isao svojom trakom a predhodno sam se po propisu prestrojio, ok pogresio sam traku ispravio sam se pa po tebi Neso sam trebao iz leve trake da idem pravo i da uradim to zasta me mamlaz terteti, a jel znas koliko sam puta tako vidjao ljude kako u pogresnu traku udju pa hoce da se vrate u pravu ja takve ljude uredno pustim ispred sebe i nesmatram da je ucinio neki prekrsaj nego je covek pogresio pa da nekrsi zakon uradio pravilno, a stacemo sa onim parame koje je trazio za pojas koji je bio vezan i za tablice koje su bile ciste, znaci on je hteo bilo sta samo da uzme kes nije ga briga za prekrsaj , koji naravno nije ni postojao, bas me briga zvacu ga na suocenje a imam i svedoka a on je bio sam, pa idem do kraja ako kazu da sam kriv videcu da tuzim pandura za to sto mi je trazio kes za nesto sto nije imao osnova, pa da vidimo ko ce koga da ....

Share this post


Link to post
Share on other sites
...pa po tebi Neso sam trebao iz leve trake da idem pravo i da uradim to zasta me mamlaz terteti...
Vozač je dužan da na dovoljnoj udaljenosti pred raskrsnicom vozilom zauzme položaj na onoj saobraćajnoj traci kojom mora da prođe kroz raskrsnicu.

Zato kažem da je bolje da shvatiš da si učinio prekršaj kako ne bi ponovio istu stvar, jer neće uvek ''jedna jako fina i može se reći prilično zgodna žena, mekog srca i dobre duše. '' :) odlučivati o tome.

Da li ti smatraš da si prekršio nije bitno, da li puštaš druge ljude nije bitno, da li si video da to Policajci rade nije bitno, itd...itd...

Iz leve trake si morao da skreneš levo, pa onda napraviš polukružno i vratiš se...

Share this post


Link to post
Share on other sites

ma sve je to ok ali zar nije ovo lakse nisam nikoga ugrozio ok trebao sam da mozda tako uradim ali ja nisam video jos nikoga da je to tako uradio, teorija je jedno as praksa je drugo, a to vazi da sam ostao u traci za levo onda bih morao da prodjem levo a ja sam usao u traku za pravo i moram da prodjem pravo.

A stacemo sa parama koje mi je trazio a nisam ucinio prekrsaj, doduse mogu da kazem da sam bio u levoj traci ali na vreme presao u desnu pre raskrsnice zasta imam svedoka a on nema, znaci pre te pune linije usao u traku za pravo i ne znam iz kog razloga me je zaustavio osim da bi kvotu koju mu je odredio staresina ispunio.

Edited by neshaoct

Share this post


Link to post
Share on other sites

...joj bre dušmane... ;)

Jesi li ''na dovoljnoj udaljenosti pred raskrsnicom vozilom zauzme položaj na onoj saobraćajnoj traci'' ? -Jesi.

Jel' ta traka bila za levo ? - Jeste.

Jesi li dužan da '' ...mora da prođe kroz raskrsnicu. '' iz te trake ? - Jesi

A, jesi li tako prošao ? - Nisi, jer si se tek onda setio da si pogrešio i da ne treba da skreneš levo.

A, ti joj nećeš uopšte pričati tako...već ćeš joj pričati ono što ti Dovla kaže... :cool:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma cujes sta ti kazem da ja njima kazem da sam pre raskrsnice usao u traku za pravo i da ne znam zasto me je ker zaustavio, a sta cemo sa parama?

A plus ker je bio na 400m udaljenosti i nije mogao najbolje da vidi u kojoj sam traci, a imam i svedoka koji ce potvrditi moju pricu.

Pa kazi Dovla sta da joj kazem toj lepopj i zgodnoj dami.

I sta bi sa zapisnikom koji ja negiram da je tako bilo kao sto je ker napisao, hocu da kazem da je dogadjaj izmisljen.

Edited by dusman

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...