Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Nove tablice / male tablice / obaveznost prednje tablice / bez tablica? / tablice po želji?

Recommended Posts

Upravo sam preživeo pakao zamene tablica. Bilo mi je potrebno samo 4 dana za sve birokratske akrobacije.

Da li je neko imao iskustva sa ovim okvirima? Da li su OK, ili za svaki slučaj mora i tablica da se buši :whistle:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Danas vidoh jedan okvir za tablice od INOX-a (ili je to možda Al-eloksaža!?), na srebrnoj mečki - savršeno izgledaju. Ove su standardne malko "dronjave".

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja poručih ovaj okvir, u sivoj boji. Upravo mi AKS dovezao. Fino deluje :thumbsup: Pakovanje je kulturno, sa onom folijom od laminata, da se ne grebaju jedan o drugog.

Jedina zamerka je što u paketu dolaze samo 4 šrafčića i 4 podloške, a ima 8 rupa ukupno :X

Kasnije ću pokušati da montiram.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dobri su ovi tehnomerkurovi okviri :thumbsup: Našao sam još 4 šrafčića od starih, plastičnih okvira, izbušio nove rupe i metnuo ove nove okvire. Deluju čvrsto i pouzdano.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ja cu moje tabel da zalepim obostrano lepljivom trakom kao i ove sada.

Bez ramova.Tako da nece da mi strce iz prednjeg branika kao sto znaju.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sam uzeo Gang Land ramove , dobri su :thumbsup:

I uzeo sam opet nove tablice ( valjda necu vise menjati :veryangry: ) , BG-279-IO ... sta je tu je :evil:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Danas videh na pandurskom Pajeru tablicu: XX ПОЛИЦИЈА

Ovo XX nisam siguran da li je bilo *IJ* ili tako nešto. Nije bilo BG sigurno. A *ПОЛИЦИЈА* na ćirilici...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Građanima dodeljene skaredne registarske tablice - UD na sud

alo%20tablice%20ud.jpg

Ukoliko poslednja slova na novim registarskim tablicama vozača u Srbiji glase VO, UD ili pak WC, oni imaju pravo da ih odbiju ili pak da tuže državu ukoliko smatraju da ih ta kombinacija vređa!

Redakciji ''Alo!'' javio se jedan od čitalaca, koji je, kako kaže, zaradio žig u vidu reči WC, zbog kojeg se svakodnevno suočava sa grubim šalama, među kojima je i dekorisanje njegovog četvorotočkaša toalet papirom.

- Ne znam više šta da radim... Em što vozim star automobil, em što me svi zavitlavaju zbog tablica, govoreći da vozim WC na četiri točka! Klinci iz kraja ga redovno ''ukrašavaju'' toalet papirom! Jeste da kao i svi drugi ljudi u Srbiji imam finansijske probleme, ali dođe mi da ''izgubim'' tablice pa da tražim nove - dodao da je u Ljermontovljevoj čuo da je jedan čovek, inače nastavnik u školi, ''počašćen'' kombinacijom UD!

- Možete da zamislite kako izgleda kada ste nastavnik u školi, a vozite automobil čija se registracija završava na UD!? Učenici mu se smeju i zbijaju šale na njegov račun, i to svakodnevno! A on bi, je l‘te, trebalo da im bude neki autoritet.

Kako objašnjava Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja, radi se o teškom previdu za koji bi neko morao da odgovara, pošto takve tablice predstavljaju uvredu časti i ugleda građanina koji ih dobije, ali i naše države.

- Građani koji dobiju takve tablice mogu da ih odbiju! Naime, prilikom izdavanja treba prvo pitati koje će tablice dobiti, pa u slučaju da je njihov izgled nedoličan, možete ih odbiti. Ako se pojavi bilo koji problem, građanin treba da zahteva da razgovara sa nadležnim starešinom u policijskoj stanici, a ako ovaj odbije da mu udovolji, treba da traži pismeno rešenje o registraciji, na osnovu kojeg može da piše žalbu i tuži Republiku Srbiju zbog povrede časti i ugleda - objašnjava Okanović, koji dodaje da je u pitanju ogroman propust i da je nejasno kako niko zbog toga do sada nije odgovarao.

- Taj neko bi morao da odgovara, a koliko znam, do sada niko nije čak ni ukoren. Problem predstavalja i to što, na primer, ukoliko odete van zemlje s registracijom koja završava na WC, vi automatski postajete predmet poruge, a pošto će svi po tablicama videti da ste iz Srbije, samim tim će se na meti naći i naša zemlja - upozorava Okanović.

Među mogućim kombinacijama koje građani dobijaju, ako je suditi prema forumima i grupama na društvenim mrežama, postoje i oni koji su navodno preko tablica već ušli u EU. ''Moj komšija ima EU kombinaciju slova na tablicama. Njega je baš briga, on je ušao u Uniju'', komentarisao je jedan Beograđanin.

U želji da saznamo koliko je reklamacija do sada bilo i kako su okončani, kontaktirali smo s MUP-om. Interesovalo nas je kakva je procedura ukoliko građanin dobije uvredljive tablice, da li u slučaju odbijanja da ih preuzme snosi neke posledice i plaća dodatne troškove za izdavanje drugih, kao i koliko je takvih slučajeva do sada bilo i da li je neko odgovarao što su takve tablice uopšte puštene? Do zaključenja ovog broja nismo dobili odgovor.

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bas danas videh UD, a i VA...RA

Wicker nece da stavi AR na svoju Alfu jer je iz Kraljeva pa mu ne odgovara KV..AR :rofl:

Share this post


Link to post
Share on other sites

haha, pa naravno da uvređeni građanin treba da plati penal što ga je država uvredila i da treba da plati nove tablice ako ne želi da ga država i dalje vređa. Mi ćemo možda nekad ući u EU, ali u Evropu nikad.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kakvi likovi! Sad, pred kraj godine i ciklusa registracija oni se kao setili da je mozda uvredljivo da izdaju neke kombinacije... Udarilo na savest?! Ma 'ajte molim Vas! Bagra kriminalizovana...

Kakva Jevropa , nismo mi dorasli nekim Africkim "zemljama" ! Pi ! :realmad:

Debilizam na svim frontovima ! :X

Share this post


Link to post
Share on other sites

: :thumbsup: :hahahaha koja registracija,a koji je ovo grad sa oznakama KO,znam da nije kotor :rolleyes: ,jedino kosjeric il kovilovi :coffee:

Edited by silenci

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...