Jump to content
FAS Goran
Zoran SM

Naknadna ugradnja Charger MCD 36 za Lybru

Recommended Posts

Cd charger je stigao i majstori su ga postavili, što se tiče samoga postupka može ga odraditi i početnik sa puno strpljenja pa evo ja stavljam slike. Ja to nisam sada radio nisam imao vremena ceo dan da odvojim za nešto što su njih dvojca odradili za pola sata. Već je suština postavljanja i slike nalepljene na ovom forumu ali postaviću još neke detalje koji nisu tamo (mislim da je topic resetovanje board compa).
aV1cwpUJ.jpg

Sada sledi skidanje ladlice koja nije pričvršćena srafovima nego žabicama sa strane
aV1cwzTi.jpg

Ovako izgleda kada se ladlica skine
Pq1zGLiS.jpg

Ovo je sraf za skidanje ventilacionih otvora, napominjem da se isti ne moraju skoz razmontirati nego se samo vade napolje da bi se mogla odvrnuti lajsna i centralna jedinica.
Pq1zG_gJ.jpg

Znači kao što sam napomenuo ventilacioni otvori se samo izvade i ništa drugo sa njih se ne rastavlja
Pq1zHlJ0.jpg

Onda se odvrću srafovi za skidanje lajsne
Pq1zHDb0.jpg

Pa se zatim skida i sama ukrajsna lajsna
aV1cy_20.jpg

I voila centralna jedinica se odvrće ima nekih 5 srafova i skine se
gx1BHfCA.jpg

Kabl se provuče iza kasete i zatim ispod lajsne od vrata. Hmmm nadam se da sam bio dovoljno jasan. Nisam imao više prostora za slike ali mislim da je stvar dovoljno jasna sa onim slikama što sam već stavio. Moguć je i dalji edit posta na zahtev vaš zahtev, samo ako budem mogao izaći u susret.
Majstori su žurili pa i ja tako da uglovi i same fotografije nisu najbolje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Najviše me oduševljava što se one dve fijoke (za pivo i upaljač) vade na žabice. Mislio sam da je u pitanju kvantna mehanika - i potpuno digao ruke od toga zamenivši ponosito pocrkale sijalice u popepeljari, upaljaču i donjoj konzoli. Ovo daje nadu.... Mada sam video da ste vadili i centralni ekran sa dugmićima...Kako ste zadovoljni sa changerom?. Ima u Rodiću da se kupi neki kenvud sa 10 diskova, ali se bojim da ne progutam gov... i bacim pare - a on da ne odgovara mojoj Lybri. košta 6.600 dindži. Mada iskren da budem, više bih voleo da skočim do SM-a i nadjem te Vaše drugare da mi oni to skrkaju, nego da dobijam četvrti infarkt od viška delova, i povratka fioka u prvobitno stanje... I na kraju ne upali AUTO!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Čisto sumnjam da će neke druge marke biti potpuno kompatibilan sa centralnom jedinicom na Lybri, iz samoga razloga što orginalni ima 6 cda punjač a taj što ste videli 10. Na konzoli ima biranje za samo 6 cda u chargeru. Pa i ona Lybra sa navigcijom ima drugačiji Charger mislim da je neki Siemens ili tako nešto. Sam pin leyout (postavka izlaza na kablu) se razlikuje od chargera do chargera pa nisu kompatibilni sa orginalom (moglo bi doći neko buđenje u obzir ali ja lično ne bih). Trenutno nisam zadovoljan zvukom jer ne radi :crybaby: , nije radio dve godine (tako mi prodavac rekao) i sada mi izbacuje error piše surface error od disk, rekao bih da je zaprljan ili oštećen mehanizam koji nosi sočivo. Što se tiče same centralne konzole nije neki problem ako imate dooooosta vremena. Odeljak za upaljač i pivo kako ste simpatično nazvali vadi se jednostavno kao na slici sa tankim safcigerom izvadite pre toga dugme za žmigavce, ovo ostalo malo teže ali svi šarafi su isti pa teško da će biti viška. Ako želite orginalni Cd charger riziknite pa neka vam neki rođak kupi u Nemačkoj jedan polovan ne bi trebalo da bude skuplji od 50 do 100 € zavisi od dila preko Ebay (obavezno sa kablom ako nije postavljen na autu). kada nabavite Charger dođite u SM odemo na roštilj na Letenku a majstori instaliraju isti :welcome:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mili moj Zorane (SM), ova naprava bi trebalo da košta u zemlji Srbiji oko 70 e nova novcijata. Nekako pred novu godinu, video sam u Rodiću tri takva uredjaja, Grundig, Sony, Kenwood, u rasponu cena od 4.500-6.600. I do danas je takva cena, sa razlikom što je ostao samo Kenwood. Najskuplji. Lično bih doživeo laki nervni slom da dam pare za nešto što mi ne radi, i gde očito optički čitač nije u funkciji. Ne želim da vas ljutim, ali na toj napravi jedina osetljiva stvar je upravo taj optički čitač, može se on čistiti (daj bože da je zaprljan), medjutim ako nije - onda je crkao!. A tu popravke ima, ili se rastura ceo menjač, menja se optički čitač novim, a to kad vidim "error", potpunio mi je poznato za slučaj kad gurnem kasetu. Nekako sam se smirio sa FM transmiterom, medjutim, odista to nije zvuk koji zadovoljava takvo raskošno ozvučenje koje naše vozilo ima. Ajde, ako sam se već opredelio da guram diskove u prtljažnik, neka radi onda...perfektno. Budite drugar, isterajte to do kraja, vidite šta može da se uradi i slobodno mi pišite na "PM" na šta vam sve to liči. Mnogo mi je žao što se nismo videli kod "DELTE" - Nuove...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne razumem zašto bi iko i razmišljao o instalaciji praistorijskog uređaja kao što je taj džuboks za kola sa tehnologijom ranih 80tih, kad postoje u opticaju uređaji poput xcarlink, koji rade to isto, samo jedno dva miliona puta elegantnije - umesto 10 diskova, napraviš 10 foldera na SD kartici od 3,5 evra i gurneš u uređaj koji nema mehaničkih delova.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Taj Grundin MCD36 nigde nisam video da je polovan ispod 50€ ide u Mareu, Smarta, Lanciu, Bentley, Murcielago itd. Što se tiče kvara sve može da se sredi pa čak i to. Nisam razočaran jer kako mi sve ide u zadnje vreme ovo mi i nije tako prevelik problem. Ima nekoliko majstora u SM koji bi to mogli doterati kada stignem to ču i uraditi. Dragi Nidza ova thnologija koju si ti nazvao preistoriska je jedno 10X bolja od FM transmitera koji ti verovatno imaš na umu. Imam ja i FM transmiter ali to ti je dovoljno samo ako si očajan, a sluh ti oštećen. Jednostavno vi mlađe generacije (huh zvučim kao moj ćale :wallbash: ) treba malo da se okrenete kvalitetu a ne samo kvantitetu. Moj tip muzike je smooth jazz, enya, klasika naravno slušam i sve ostalo (eh DJ Tiesto i in serch of sunrise na fm transmiteru grozota) ali nikako mi to ne paše preko Mp3 transmitera. Moj prvi pc je bio Zx spectrum, Mp3 format slušam od nastanka i mogu da ti kažem da da je samo 70% onog sto ti cd pruža u klasčnom i kako si ti nazvao Arhaičnom formatu. Ali verovatno i sam ti to znaš samo se malo praviš pametan.

He što se tiče Delte, veče pre toga bio sam u Bgu obezbeđenje za Iglesiasa, to mi je posao obezbeđenje, lica i objekata. Pa sam bio malo umoran.

Edited by Zoran SM

Share this post


Link to post
Share on other sites

...nidza je pomenuo xCarlink, a to nema zajedničke crte sa FM Transmiterom, naprotiv... :thumbup:

http://www.xcarlink.com/

U najkraćem rečeno :

- povezuje se sa fabričkom muzikom

- pušta kvalitet muzike koji je jedino ograničen kvalitetom fabrički ugrađenog uređaja i zvučnika

- ali, umesto chargera koji ima ograničen kapacitet i prilikom čijeg rada još kako postoji habanje i trošenje ( pa, kao što vidimo i mogućnost kvara ), kod xCarlinka to ne postoji jer se podaci čitaju sa kartice. Može se spakovati onoliko pesama koliki je kapacitet kartice...a, to je uvek više nego količina muzike na diskovima koji stoje u CD chargeru... :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

FM transmiter je djubre najgore. Nekome je dobar, ali za moje zahteve potpuno neupotrebljiv.

xCarlink, USB, kartice i ostale mp3 varijante (koje nisu FM transmiter) su super stvar, ali za stvarno kvalitetnu muziku zaista mora audio CD.

No, to se primecuje tek kad se stave malo kvalitetniji uredjaji i zvucnici u kola. Tada je razlika bas ocigledna.

Naravno, bitan faktor je i stepen mp3 kompresije. Najuobicajeniji i najcesci 128kbps je za moje standarde neprihvatljiv. 192kbps mi je bio OK dok nisam stavio pojacalo i bolje zvucnike u kola, a sada vec ispod 320kbps primecujem razliku.

Ipak i dalje slusam u kolima mp3, posto ne mogu sve sto zelim da nabavim na audio CD-ovima, a i smaranje je nosati sa sobom gomilu diskova. Samo se trudim da mi sve bude u sto boljem kvalitetu (bar 256kbps).

U svakom slucaju, ako je smooth jazz i klasika u pitanju, audio CD je ipak nezamenjiv.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da, ali nismo otklonili glavnu nedoumicu koja se postavlja: a to je želimo li da slušamo muziku u zvučnom opsegu koji pruža audio CD format ili MP3 format. Postoji mogućnost da se ripovanjem sa originalnog audio diska postigne zadovoljavajući kvalitet. Recimo u Windows media player-u podesite opciju za ripovanje muzike sa diska na 320 kbit, dobićete kao rezultat 3 x bolju reprodukciju, i tri puta veći fajl. Bolja opcija za ripovanje muzika sa originalnog audio diska je SC audio converter, koji pored podešavanja "bitovanja" ima i opcije za kvalitet enkodiranja, pa umesto brzog, izaberite najsporiji. Ovo takodje utiče na kvalitet presnimavanja, neznatno povećava težinu fajla, ali teško da možete da primetite razliku iznedju klasičnog audio CD formata i MP3 formata. Pa čak ni sa slušalicama. Ja sam svojevremeno bio HI-FI bolesnik, patim od audio kućne opreme, jedan sam od retkih koji ima praistoriski B&O uredjaj, sa četiri sanduka originalnih zvučnika, medjutim za kontrolu snimka koristima stare KOSS-ove slušalice... Nema tu neke bitne razlike. Jedina razlika je što na disk može da vam stane 70-tak minuta muzike, a na ovako ripovane snimke na disk staje negde oko 6 sati muzike. Naravno, standardno ripovani mp3 proguta i 12 sati po disku. KAd je fleš u pitanju nesrećni FM transmiter (- zvano gov..no) i fleš od 4 ili 8 GB muzike nikad kraja, ali sa vrlo ograničenom mogućnošću manipulisanja daljinskim upravljačem. Čini mi se da je taj xCarlink najprihvatljivija opcija jer kao i charrger, ili changer ima direktnu kablovsku vezu. I glavna stvar - informaciju na displeju ceo listing i skrolovanje) Najveća muka kod transmitera je što ne možete ni na kakvom displeju da očitete listing beskonačno snimljene muzike - tako da su zgodne komande na volanu neupotrebljive. Xcarlink-u jedino zameram cenu, inače, ne sumnjam da kvalitetno snimljeni MP3 uz direktnu kablovsku vezu sa pojačalom obezbedjuju savršen zvuk. FM transmiter je mikro radio odašiljač i zavisi od pozicije u enterijeru kola. Ako je blizu anteni sviraće bolje, ako je dalje - užasno. I na kraju - uvek ima šum, tako da posle svakog ripovanog snimka je potrebno sve to što ste kvalitetno uradili u SC converteru ili Windows media Player-u pretpojačati u Audaxu - opet jedan program za snimanje muzike (ne gubi se ništa na kvalitetu snimka, sli se pojačava do nivoa dok se ne pojavi distorzija +3db.). I kao rezultat ovog mukotrpnog posla imate jači izlazni signal, a samim tim i slabiji šum (noise to ratio) E, a ovo je već fizički posao koji zahteva stalno prisustvo za kompom tokom pojačavanja signala, slušalice na ušima.... i prisutnost sve vreme trajanja postupka, da se ne bi sve to ponavljalo u beskraj).

Edited by Damjanović

Share this post


Link to post
Share on other sites

I na dalekom kvalitetnijim HiFi uređajima veoma visoke definicije i dinamike zvuka 99.9% ljudi ne može da uoči razliku između audio CD diska i kvalitetno ripovanog, zatim komprimovanog materijala u MP3 nekim variable bit rate-om (recimo da radi praktičnosti 192+kbps je sasvim dovoljno).

U kolima, u vožnji, pogotovo sa audio sistemom u Lybri, možeš opušteno da prepoloviš bitrate.

O FM transmiteru neću da trošim reči, on je 3 puta gori od one kasete što se gura u kasetofon pa ima kabl za MP3 uređaj, a ta kaseta je totalni šit. Koriste ljudi sve to, slažem se, ali taj svet ima bubne opne od titanijuma.

Čitam po stranim forumima da ljudi stvarno daju po 50+ eura za polovne CD changere - iz tog ugla 100 evrića za xcarlink nije ništa. Koliko ti vremena treba da srežeš 10 audio diskova? Koliko ti treba vremena da gurneš karticu u USB reader i stisneš copy muzike koju si pre toga dovukao sa neta - ponavljam - u kvalitetu daleko većem nego što je nužan za audio sisteme u našim vozilima uz buku u vožnji i saobraćaju.

U principu, ko ne plati na mostu ... Ja sam se otvorio za xcarlink i nije mi žao da čoveku pravim besplatnu reklamu, jer sam probao sva rešenja o kojima se ovde govori i smorio sam se ko magarac, sad uživam u praktičnosti ovog uređaja (koji nije bačen novac, prodaj ga za 20€ manje za 2-3 godine kad prodaš auto, ako ne ostaneš na kompatibilnom uređaju). Izvini, ali 20€ za više godina ne-smaranja svakome ko voli kvalitetnu muziku stvarno nije neka cifra.

Najslađe u celoj priči, neće niko da ti razlupa auto, niti moraš kući da vucaraš pločicu od aftermarket audio uređaja koji ljudi često stave u auto, pa ostanu bez prozora i uređaja u rekordnom roku ako žive u Blokovima ili na Dorćolu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moje izvinjenje za xcarlink nisam obratio pažnju, ali gledajući cene uređaja to nije ni malo jeftino zadovoljstvo oko 100€ nov za Lanciu plus 20-30€ za karticu tj stick i eto cifre. Svi smo se saglasili da je transmiter krš i to zatvara stvar. E sad ripovanje wav formata, brzine snimanja, odnnsi bitrate veličine itd hteo sam da izbegnem Chargerom. Narežem ili već imam 20 tak cd-ija potrpam u gepek i vozi. Komotitet maximalan (komande na volanu) zvuk dobar, e sad samo da poravim mašinu ako bude moguće. Da i mene je držalo audiofil faza sa Dayens picolo pojačalom i micra zvučnicima dok nisam prodao kada sam se preselio u kuću (bilo je malo a za veće nisam imao). Sada imam samo Jazz speakers na PCiju i Altec Lansing sluše (šta ću mediokritet i bezparica). Ovaj Grunding mislim da bi trebao da zadovolji. Kvalitetno snimljen MP3 ripovan na 240 ili 360 kilobita nema nikakve razlike između klasičnog wav-a pa čak ni po velični manji je negde za oko 30%, e sad Flac ogg i Media monkey i ostali losseless formati je pitanje da li podržava xcarlink ili bilo šta drugo. Ti formati bi bili neki kompromis između MP3 i nekompresovanog zvuka. U principu mislim da smo se malo odaljili od teme ali ok, ništa lepše nego razeniti iskustva i mišljenja o nekim lepim stvarima a ne samo o... ma znate o čemu pričam...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Čisto da demantujem par veoma važnih dezinformacija. FLAC i APE su loseless formati, oko 60% veličine klasičnog CD Audio zapisa, bez razlike u kvalitetu zvuka. Loseless = bez gubitaka, za sve koji su spavali na časovima engleskog.

MP3 od 128 je 11-12 puta kraći od Wav, što bi značilo da 256kbps, odnosno nekih 90 i nešto posto kvaliteta CD Audio je oko 6 puta kraće. Prednost Variable Bit Rate-a (VBR) je u tome što spušta bit rate u deonicama gde je količina podataka potrebna da se verno prenese određen zvuč prevelika. Nekad je to bilo problem (pre 10 godina i više), a sad su MP3 algoritmi poprilično već zreli i za audiofile. Ako izuzmemo placebo koji je u stvari i glavna audiofilska karakteristika, i vratimo se na naučne argumente, mislim da je CD Changer potpuno apsurdna investicija.

Audiofili su se godinama protivili i CD zvuku, za njih je dobar bio samo gramofon, i to ne bilo kakav. Baš da vidim kako bi stavili gramofon u kola.

I na kraju da zaključim, kartice ekvivalentne 10 audio CD-ova koštaju 2 do 3 eura. Za 25 eura možeš da kupiš 16Gb USB stick, gde sa 200 pesama veoma dobrog kvaliteta po gigabajtu stvarno teško možeš da preslušaš. Grubo ću da lupim, ali na 16gb staje jedno 250 sati muzike, odnosno više od 10 dana da ti se nijedna pesma ne ponovi. Realno - koji će ti toliko muzike?

Xcarlink stvarno (barem zasad) ne pušta loseless, ali ni to ne znam koji će ti u kolima. Ajd' da se tema tiče Mercedesa CLS ili nekog drugog auta te klase sa nekim ultimativnim audio sistemom, pa da i razgovaramo o tome, mada sam siguran da Xcarlink nije ni namenjen tako nečemu. Eto, u ta kola bi možda i mogao da se stavi spomenuti gramofon. :D

Nadam se da smo razjasnili neke bitne stvari. Xcarlink takođe podržava komande na volanu, a limitiran je po broju CD-ova (odnosno foldera) fabričkim uređajem. Kod Stila je moguće na karticu staviti 10 foldera po 99 pesama, tj. 990 pesama. Najpraktičnije rešenje su kartice od 1 do 2gb, na koje staje 10tak albuma. Budimo realni, 10 albuma na nečemu veličine poštanske marke, a ni ne košta mnogo više od iste...

Share this post


Link to post
Share on other sites

:yes popravljeno, majstor je morao da pobudi laser?! opravka 500 din cela operacija me je izašla ispod 60€. Ah ugođaj je maximalan. Opet o formatima ne vredi voditi diskusiju jer se sve svodi na subjektivan osećaj, ozvučenje, source itd, ali kao što sam već i napisao bilo koji format osim nekompreosvanog je gubitak kvaliteta mali ili veliki, ali to je to. I da, audio sistem u Lybri nije na nivou B&O ili tako nešto ali Bose ima sasvim zavidnu reputaciju i cenu. Majstor koji mi je to odradio je Bracanović Milorad telefon je 063-77-69-255. Umalo da se zaletim i da kupim aktivni pionirov vufer i zamenim za orginalni kaže da bi mi jedino to bila potrebna investicija na trenutnom ozvučenju. Umalo mi mlada u tom momentu nije otkinula glavu. :vava: Samo da vidite scenu kao iz Jackie Chan filmova :rambo:

U radnji ima i jednu ispranu centralnu jedinicu od Lybre, pa kome nije ona ispravna ili ima problema sa istom može da se dogovori. Ima i neku super navigaciju nisam ulazio u detalje ali šta me je na njoj oduševilo je instaliran Windows CE i office :D . Pa to više nisu navigacije nego mali lap topovi.

Eto svako nešto voli a ja orginalan zvuk i cd, a nešto sam i uštedeo, jeste malo arhaično ili staro ali meni Ok.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Možemo do sutra da'l je šija ili vrat, ali kompresija u isto vreme ne znači gubitak - daleko bilo da je to tačno.

Drago mi je da si rešio svoj problem, jer ima neke čari u tim audio diskovima. Ne moramo da se složimo, ali 40€ nije neka razlika za ipak prilično pouzdaniji i jednostavniji uređaj bez mehaničkih delova. Pogotovo je svestran ako uzmeš verziju sa blututom, koja nije postojala u vreme kad sam ga ja ugradio u Stila.

Share this post


Link to post
Share on other sites

crni Zorane, kakvo menjanje subwoofera.... Taj zvučnik koji imaš u Lybri je čudo, i ni jedan "kinez" ne može da ga ni približno zameni. Ukoliko mu je membrana popustila - ima leka za to, raspitaću se, javiću ti, ima neki fanatik u Zemunu koji sredjuje i membrane, i gumene opne - sve živo, pa vrši osciloskopska ispitivanja, nauku napravi od toga (što u stvari i jeste) , a sveukupno ne može da košta skuplje nego nov zvučnik, a trajanje mu zavisi od tebe. Ako ga gruvaš na 300 w nominalne snage, sa povremenim pikovima na 400, ode "mast u propast" i sa najskupljim zvučnicima..... Inače taj Bang & Olufsen jeste skup ko "oči" i kvalitetan, ali ni Bose ništa za njim ne zaostaje. Ima mnogo ljudi koji se stalno pitaju šta B&O čini toliko skupim, medjutim, ima kupce... Ali profesionalci se radije odlučuju za Bose ipak. Ja sam do tog B&O došao slučajno (kumovi se odselili za Kanadu, pa nisu znali šta sa gramofonom, kasetofonom, risiverom, 4 zvučnika...). Sve to svira kao u koncertnoj sali, ali Bose u Lybri je čudo. Mani se Pionira, živ ti ja. Ura za "mladu", to je jedna očigledno divna, pametna i plemenita žena koja ceni tvoje pare, a i brak... A svakako je i veoma lepa, čim si se opredelio za kupovinu "lepotice" Lybre.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma neee, subwoofer je ispravan samo ovaj Bracanović je fanatik kao i taj u Zemunu predpostavljam, pa kada smo testirali muziku po njegovom stručnom mišljenju on bi samo malo pojačao woofer (koji je aktivni na Lybri). Na to sa i ja važno dodao (jedno zbunjeno) pa daaaa, mada nisam video kako bi to donelo poboljšanje, i onda je došlo do scena iz karate filmova :)

Sto se tiče B&O to je sledeći i najveći korak u fabričkom ozvučenju posle Bose koje možete ugraditi u vozilo, gledao sam fifth gear gde su u dva ista Audija bili BOSE i B&O prepoznali su razliku ali i razliku ceni je bila po njima nekih neopravdanih 2500€. Eh samo B&O imaju one fancy tweatere što izlaze sami iz table kade se muzika uključi, po ko voli, neka izvoli.

Broj od majstora koji su skinuli centralnu konzolu nebrojeno puta na Lybri je 022/614-078 Goran Parip, dosta je ispraksan oko tog dela, centralna konzola, vetilacija itd. A možete nazvati jednom i Bracanovića ako budete želeli da sredite kasetofon. Čudna je ta priča o kupovini Lybre (drugi put) inače se mladi sviđa Ypsilon u krem boji ili crvena Alfa 147.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dvobojna krem sa braon krovom. Kao eurokrem, a iznutra svetlo bež.... božanstvena (i skupa ko djavo)

Inače moja sestra ima B&O u novom audiu a4... tja... Naslušah ga se po Engleskoj onoliko...Trebalo bi da budem nepristrasan pošto to čudo imam kod kuće, ali meni Bose bolje zvuči u Lybri nego B&O u Audiu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da li je taj zemunac ustvari Sinisa Rankov-SINEVOICE?? Ako jeste onda evo kontakta Prvomajska 77 011/316-34-67, ako nije neka brisu nindze :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne znam. Čuo sam u nekom društvu nedavno da postoji čovek u Zemunu koji potpuno sredjuje ostarele, ispucale membrane, gumene dihtunge, magnete, skretnice, ma sve u vezi zvučnika. Posle sve to ispita, pa sve ponovo ako nije zadovoljan. Raspitaću se koji je. Može biti i da je taj kojeg ste naveli

Edited by Damjanović

Share this post


Link to post
Share on other sites

mala ispravka xcar link za lybru je 170 eura zvao sam juce da pitam :realmad: ako neko ima jeftiniju kombinaciju za ovu stvarcicu nek napise

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa ok kod nas je to malo skuplje, ma vraga kod nas je sve inače skuplje :realmad: . Preko grane je nov koliko sam video 110 € + memorija (sd, stick itd...). Meni i dalje je moja opcija pristupačnija.

Share this post


Link to post
Share on other sites
mala ispravka xcar link za lybru je 170 eura zvao sam juce da pitam :realmad: ako neko ima jeftiniju kombinaciju za ovu stvarcicu nek napise

Da se ukljucim kao partner kluba ;) . Cena za clanove foruma je na ovoj temi .

Radi se o Loudlink uredjaju. Cena je takva kakva je. Uredjaj spolja izgleda atraktivnije od Xcarlinka i ne pravi se u Kini vec u EU i u manjim serijama. Zato je skuplji sto naravno ne znaci da je kvalitetniji. Ako odete na sajt proizvodjaca videcete da je cena uredjaja sa AUXom za Lancia Lybra NAV 200 EUR. Uskoro ce razviti uredjaj tj firmware i za obicne Lancia Lybre. Proizvodjac s vremena na vreme objavljuje nove verzije firmware-a koji se jednostavno instalira. Isti uredjaj se moze koristiti i u Alfa 166.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Taj Grundin MCD36 nigde nisam video da je polovan ispod 50€ ide u Mareu, Smarta, Lanciu, Bentley, Murcielago itd. Što se tiče kvara sve može da se sredi pa čak i to. Nisam razočaran jer kako mi sve ide u zadnje vreme ovo mi i nije tako prevelik problem. Ima nekoliko majstora u SM koji bi to mogli doterati kada stignem to ču i uraditi. Dragi Nidza ova thnologija koju si ti nazvao preistoriska je jedno 10X bolja od FM transmitera koji ti verovatno imaš na umu. Imam ja i FM transmiter ali to ti je dovoljno samo ako si očajan, a sluh ti oštećen. Jednostavno vi mlađe generacije (huh zvučim kao moj ćale :wallbash: ) treba malo da se okrenete kvalitetu a ne samo kvantitetu. Moj tip muzike je smooth jazz, enya, klasika naravno slušam i sve ostalo (eh DJ Tiesto i in serch of sunrise na fm transmiteru grozota) ali nikako mi to ne paše preko Mp3 transmitera. Moj prvi pc je bio Zx spectrum, Mp3 format slušam od nastanka i mogu da ti kažem da da je samo 70% onog sto ti cd pruža u klasčnom i kako si ti nazvao Arhaičnom formatu. Ali verovatno i sam ti to znaš samo se malo praviš pametan.

He što se tiče Delte, veče pre toga bio sam u Bgu obezbeđenje za Iglesiasa, to mi je posao obezbeđenje, lica i objekata. Pa sam bio malo umoran.

Pozdrav kolega,probaj mozda ti ovaj sajt pomogne

http://loudlink.eu/webshop/loudlink-mp3-cd-changer-emulator-for-lancia-lybra-no-nav-aux-p-80.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...