Jump to content
FAS Goran

Recommended Posts

Audi RS e-tron GT Kena Blocka

 

Kao što znate, Audi i Ken Block su se udružili da naprave prvi potpuno električni Gymkhana automobil za buduću Electrikhana.

Njihovo partnerstvo se tu ne zaustavlja. Nova godina znači nove projekte, tako da je Ken Block veoma ponosan što može da nam predstavi svoj potpuno novi Audi RS e-tron GT za svaki dan. Na dodir njegove desne noge ovaj e-tron GT proizvodi 637 konjskih snaga i 830Nm obrtnog momenta, što ga čini najbržim serijskim automobilom sa oznakom ''RS'' na svetu:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ken Block & Audi RS e-tron GT

 

On sada ima novi auto za svaki dan, koji raspolaže sa 637 električnih konja, ali nije znao može li u njemu da se driftuje.

Zato u ovom klipu imamo ''krofne'', ''osmice'' i klasični dugi drift jer ovaj auto ipak sa razlogom nosi ''RS'' značku...

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ken Block na Pikes Peak dolazi sa Porscheom Hoonipigasus sa 1.400KS

 

224834-block porsche 02.jpg

 

Slavni vozač relija Ken Block će ponovo učestvovati na brdskoj trci Pikes Peak, a ovog puta ima ''opasnu igračku''.

Block se nakon 11 godina rastao sa Fordomm pa je prošle godine potpisao ugovor sa Audijem. Međutim, čini se da mu je dozvoljeno da ''vara'' jer njegov najnoviji automobil nema ''četiri prstena''. Ipak, on ostaje u Volkswagen Grupi jer će sesti za upravljač Porschea, ali automobil nije napravljen u Zuffenhausenu, nego je reč o unikatnom vozilu koje podseća na 991 RSR.

 

224835-block porsche 01.jpg

 

Trkački automobil je nazvan Hoonipigasus, a njegovo ''ruho'' predstavlja podsednik na Porsche 910/20 ''Pink Pig'' iz 1971. godine. Unikatnu zver pokreće 4,0 litarski twin-turbo motor koji razvija 1.400 KS, a njegova snaga se prenosi na obe osovine. Automobil je težak samo 1.000 kilograma. Ovaj instinski unikat je rezultat rada kompanije BBi Autosport, a poseduje prilagodljivo oslanjanje koje koristi GPS koordinate bazirane na prošlogodišnjoj telemetriji Pikes Peaka. Time je jasno da će Block voziti svoj unikatni Porsche na Pikes Peaku u Koloradu u PPO (Pikes Peak Open). Ovo neće biti prvo Pikes Peak iskustvo za Blocka jer je već vozio reli automobil sa 200 KS još 2005. godine, dok se 2017. godine pojavio sa modelom Ford Mustang Hoonicorn RTR V2 (1965) u filmu ''Climbkhana: Pikes Peak''. Ovaj automobil je takođe imao dva turbopunjača i 1.400 KS baš kao i novi Hoonipigasus.

Kao što je poznato, Pikes Peak International Hill Climb je izuzetno zahtevna trka duga 20 kilometara koju čini 156 krivina. Start trke se nalazi na 1.440, a cilj na 4.300 metara nadmorske visine.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na Festivalu brzine Goodwood debituje Subaru GL Travisa Pastrane

 

subaru gl 03.jpg

 

Ranije ove godine su Subaru, Hoonigan i Travis Pastrana predstavili ekstremno modifikovani Subaru GL karavan, detalji su se krili, a sada je potvrđeno da će ovaj automobil debitovati na ovogodišnjem Festivalu brzine u Goodwoodu. Snažni Subaru će se pojaviti i u novom Gymkhana videu kasnije ove godine, ali njegove specifikacije su ono što zaista impresionira.

 

subaru gl 02.jpg

 

Subaru je ''napakovao'' GL pod nazivom Family Huckster četvorocilindričnim bokser motorom koji razvija 862KS i koji je uparen sa 6-stepenim sekvencijalnim menjačem i pogonom na sva četiri točka. Opet, detalja o modifikacijama nema. Kompanija je napravila karoseriju od ugljeničnih vlakana, a tu je i vrhunski cevasti ram.

 

subaru gl pastrana 01.jpg

 

Automobil poseduje aktivnu aerodinamiku, veliko zadnje krilo koje ''sarađuje'' sa hidrauličnim zakrilcima na prednjim i zadnjim krilima. Funkcionalni krovni nosač pomaže u usmeravanju vazduha u NACA otvor na krovu koji ga prosleđuje u hladnjak postavljen pozadi. Subaru GL je dobio kovane monoblok KMC felne, kao i oslanjanje dugog hoda iz Svetskog reli šampionata (WRC). Ove felne su lagane i izdržljive, a Subaru ih je dizajnirao po uzoru na osmokrake felne koje su se nudile na Subarovim modelima iz osamdesetih godina prošlog veka.

 

Unutrašnjost je takođe inspirisana prošlošću pa se u njoj nalazi originalni radio uređaj iz GL karavana proizvedenog 1983. godine, a koji je deo rekreirane prednje table Pastraninog vozila. Subaru je iskoristio plavi karbon za izradu prednje table jer je ona bila u plavoj boji u slučaju originalnog automobila. Takođe, tu je i 12-inčni instrument klaster programiran da prikazuje retro brojčanike. Subaru GL karavan debituje na Festivalu brzine Goodwood. Pastrana će ga voziti u slavnoj brdskoj trci, a prošle godine je bio drugi u ukupnom poretku.

Share this post


Link to post
Share on other sites

autotrader.jpg AutoTrader: Audi S1 Hoonitron

 

Gymkhana će postati Electrikhana, a ovaj auto je nova igračka Kena Blocka za to:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ken Block & Audi S1 Hoonitron u Las Vegasu

 

Posle milijardu pregleda u 10 izuzetno uspešnih Gymkhana filmova, Ken Block se vratio sa novim partnerom i pokreće budućnost Gymkhane. Vozeći potpuno prilagođenu mašinu koju je razvio i napravio Audi, Ken Block elektrifikuje Gymkhane u prvu Electrikhana!

Da bi obezbedio dovoljno struje za 800V sistem svog Audija S1 Hoonitron kako bi mogao da mu cepa gume, Hoonigan Media Machine je ''ugasila'' jednog od najvećih potrošača struje na svetu - Las Vegas:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Travis Pastrana svojim Subaruom sa 862KS napravio show na Floridi

 

pastrana 22.jpg

 

Subaru Family Huckster je konačno spreman za svoju ulogu u Gymkhani 2022, tako da je legendarni Travis Pastrana izašao na ulice Floride i napravio još jedan spektakularni show.

 

Akcija počinje tako što se Pastrana opušta na plaži, a potom seda u automobil nazvan Subaru Family Huckster, koji razvija 862KS. Nakon toga kreće s peščane plaže i izlazi na ulicu. Nakon toga vozi punim gasom preko dugog mosta i dostiže brzinu od 266 km/h, dok se u kadru pojavljuje i avion. Ta brzina mu je bila potrebna za veliki skok zahvaljujući kojem je ''preleteo'' celu dužinu mosta. Sletanje je bilo ''tvrdo'', a čini se da je nos automobila pretrpeo štetu. Ovo nije jedini skok u videu, jer je Pastrana u jednom trenutku na mostu preskočio i helikopter. Family Huckster izgleda kao Subaru GL iz osamdesetih godina prošlog veka, ali u stvari je mnogo više od toga. Pastrana čak može da aktivira i elemente aerodinamike kada mu je potreban dodatni downforce. Automobil pokreće 2.3 bokser motor koji razvija 862KS. Retro karavan ima odlične performanse, a na brdskoj trci Goodwood Hillclimb je bio četvrti sa vremenom 46.2 sekunde:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lia Block će u čast svog oca voziti brutalni Hoonipigasus na Pikes Peak-u

 

233816-block 03.jpg

 

Ćerka preminulog reli vozača Kena Blocka, Lia Block, voziće impresivni Hoonipigasus u čast svog oca na trci 2023. Pikes Peak International Hillclimb. Blockov Hoonipigasus je baziran na Porscheu 911, a automobil je nažalost zakazao u svom prvom pokušaju trke na Pikes Peaku. Kasnije je sjajni vozač tragično poginuo u nesreći vozeći motorne sanke.

 

233817-block 02.jpg

 

Sledeća trka će biti održana u junu, a Lia će umesto svog oca pojuriti brdskom stazom. Svojom vožnjom će odati počast Kenu, ali ne namerava da se utrkuje. Ona je rekla da joj je za to potrebno još iskustva.

 

block 01.jpg

 

Hoonipigasus razvija 1.400 konja i ima pogon na sva četiri točka, a razvijen je specijalno za Blocka prema njegovom stilu vožnje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...