Jump to content
FAS Goran

Recommended Posts

To što mu automobil gori nije sprečilo Kena Blocka da vodi prvih pet krugova na Global RallyCross događaju održanom u sklopu SEMA sajma u Las Vegasu. Tek kada je video da je đavo odneo šalu, Block je zaustavio svoju takmičarsku Fiestu i odlučio da ugasi požar koji je izbio u predelu menjačke kutije.

Vozači trka poznati su kao ljudi sa neverovatnim živcima i nepogrešivom koncentracijom. Nema ničega što će ih omesti u nameri da ostvare svoj cilj, pa makar to bio i ''manji;; požar u automobilu. To je dokazao Ken Block kome se zapalio automobil tokom završne trke na Global RallyCross eventu u sklopu SEMA salona. Block nije reagovao na pojavu dima, a bogami ni na vatru koja je u jednom trenutku zahvatila unutrašnjost njegove Ford Fieste. Tek nakon što je vatra zahvatila dobar deo njegove elektronike i dobro mu ;;ugrejala'' desnu nogu, Ken je odlučio da zaustavi automobil i da se obračuna sa požarom.

Share this post


Link to post
Share on other sites

rado pogledam sve gymkhana klipove koji se pojave ali...

neko ce reci da sam hejter, ali kad vidim tragove guma da je 30x prolazio tuda dok nije snimio scenu kako treba,

ne mogu da se otmem utisku da bi to skoro svako mogao da uradi da ima budzet kako sto oni imaju :(

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ken Block potvrdio učešće u svetskom rallycross šampionatu

 

ford%20block.jpg

 

Nakon dolaska bivšeg F1 šampiona Jacquesa Villeneuvea u novi svetski rallycross šampionat (World RX), sada je vreme za nove dobre vesti na tu temu. Sve brojnijoj paleti zvezda pridružio se još jedan poznati automobilista - američki biznismen, vozač i veliki promoter svega automobiliskog, Ken Block. Amerikanac će, u sebi svojstvenom stilu, nastupiti na ''najmanje tri trke'' ovogodišnjeg World RX-a, a za prvi nastup izabrana je Norveška i trka koja će se u mestu fantastičnog naziva Hell održati 14. i 15. juna. Nakon toga Kenny from the Block će se pojaviti u Francuskoj 6. i 7. septembra, kao i u Turskoj, 11. i 12. novembra.

''Oduševljen sam izgledom novih boja na mojim Ford Fiestama, kao i rasporedom trka koji smo pripremili za novu sezonu. Srećan sam što nam je ponovo pošlo za rukom da sastavimo veoma bogat kalendar nastupa širom sveta, a tri World RX trke smatram posebno zanimljivim i radujem se prilici da se oprobam u potpuno novoj konkurenciji. Siguran sam da niko nema bolji posao od mene ove godine'', rekao je Block.

 


 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Za mene je pozer klasičan, u reliju nema blage veze, kad je namešteno kao ovi njegovi klipovi, mogu i ja da budem profi ;)

 

Slazem se, zbog toga ga nikada nisam ni komentarisao jer nije ni dostojan komentara.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ford Mustang iz 1965. novi automobil Ken Blocka

 

ford%20gym%20111.jpg

 

Ekscentrični američki vozač, Ken Block, sinonim za Gymkhana ''disciplinu'', predstavlja svoj novi automobil – Ford Mustang iz 1965. godine!

Na nedavno završenom Gymkhana Grid, ubedljivo je trijumfovao Amerikanac Ken Block, može se reći i jedan od tvoraca ove discipline, koji se već sprema za novi poduhvat – sedmo izdanje Gymkhana video serijala, gde će koristiti i novi automobil.

 

ford%20gym%201.jpg

 

I to kakav automobil! Potpuno drugačiji i unikatni – Ford Mustang iz 1965. godine! Ceo projekat je nastao u saradnji Ken Blocka, Hoonigan Racing i njegovog ''saborca po volanu'' Ford/Monster vozača – Vaughn Gittin Jr. kao i njegovog RTR tjuning Brenda.

 

ford%20gym%2011.jpg

 

Automobil je spreman poslednje dve godine, a baziran je na Ford Mustang notchback verziji iz 1965. godine – pravoj ikoni među automobilima. Nakon toga, modifikovan je do najsitnijeg dela u RTR i ASD Motorsports. Pokreće ga Roush Yates V8 motor od 845 KS, u kombinaciji sa Sadev 4×4 sistemom pogona. Pomenuti Mustang kojeg će voziti Ken Block, nastao zahvaljujući saradnji kompanije Monster Energy i Hoonigan Racing Division, biće premijerno prikazan na sajmu SEMA (Specially Equipment Market Association) u Las Vegasu.

 


 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...