Jump to content
FAS Goran
MilosLB

Potreban limar - iskustva

Recommended Posts

Pozdrav ljudi,

Imam Tipa 2019 i na parkingu mi je neko ulubio vrata na dva mesta. Udubljenje je malo i nije oštećena farba pa bih zamolio za informaciju ko u Nišu može ovo da mi ispravi a da izgleda korektno?
Platiću koliko bude potrebno ali da se odradi pristojno. Farbanje, kitovanje spolja..nije opcija.

 

Untitled5.thumb.png.575149272536804937d30dca22d4bb84.png Untitled6.thumb.png.bec4bdcfc5f149c3f579066e642fa21b.png

 

Edited by Ivan
Sredjene slike

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 5/6/2020 at 2:48 PM, moron said:

@baron21

Ja imam, ali, na Starom Sajmištu, radio mi dva puta privatno, dva puta poslovno, a slao sam tamo i neke prijatelje, kumove ...

nema veze, moze kontakt? ono napisah cukarica al u principu mi nije problem ako je provereno bilo gde u bg, imao sam losa iskustva ovde sa nekim lokalnim koji je "okej" limar.. da ne duzim bezveze, nije ni bitno.. ako moze kontakt na private ili ovde ako je dozvoljeno, u napred hvala :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Danas ispravih ulubljenje na zadnjim vratima kod Milana iz Zeleznika. Bilo je vece nego ono gore sto je kolega na slici okacio i bilo je na ivici, malo zeznuto ali sredio je covek bez greske. On radi to hladno ispravljanje ili masiranje ne mogu da popamtim kako se sta zove. Skroz okej sa cenom. 

Kada se krene ka Ibarskoj posle Metroa iskljucenje za Zeleznik i prva kuca sa leve strane. 

 

Milan

063676288

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nađoh lika koji će mi srediti ono bez farbanja i rasturanja vrata. Kaže da će biti u fabričkom stanju. Nije jeftino. Videćemo sledeće nedelje kako će ispasti.
 

Edited by Ivan
Skinut nepotreban citat sopstevnog posta

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 5/7/2020 at 3:17 PM, moron said:

@baron21

Novi Beograd, Zarija Vujoševića 109 a, 060 311 03 76, Bule

Ali nemoj da skreneš malo ranije kod broja 45, da se ne zezneš kao ja. Peglao i flekovao mi krilo, pa šlajfericom skinuo farbu sa sajtne na spoju. I prvo mi kaže, ma to je fleka od polir paste - opraće se, a kad smo utvrdili da je oštećena farba, kaže "nisam ti to ja napravio".  Uzeo četkicu, zamazao farbom što je ostalo, okrenuo se i otišao ljut bez pozdrava.

Otišao sam tamo na preporuku , dok smo se dogovarali mi delovao fer i pošteno, a onda je krenula agonija. Donesem mu evre za delove, joj pa zašto evri ja sad to moram da menjam i gubim na kursu. Popucale žabice, ja zovem radnje da ih nađem i bez auta ih jurim po gradu. Došao da preuzmem auto i da platim ruke, pa zašto u dinarima kurs je... 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne znam kakav je taj majstor na kućnom broju 45, ali, na rad onog na kućnom broju 109-a ja nikada primedbi nisam imao. Za mene, taj čovek je "čarobnjak". Razumne cene. I što je možda takodje bitno (za kvalitet), radi sam. Nema bilo kakve "šegrte". Npr, izmedju ostalog, bila mi je zgnječena leva sajtna. Godinama nisam hteo da je ispravljam, jer nisam želeo da oštetim fabrički antikorozivnu zaštitu, nisam hteo da mi neko "raspertlava" sajtnu ili da to izvlači "na kukice" ( koje se najpre zavare). On mi govorio: "Kako hoćeš, ne moraš, ali, ja mogu to da ti rešim i bez "raspertlavanja" i "bez kukica". Rekoh na kraju; "Hajde, ali, da ja to ne gledam, kako se radi ..."

Ipak, posle okončanja posla mi je na vajber poslao i slike "metodologije". Ispravio je to "iznutra", kroz neke rupe iz smera prednjeg točka ... To samo kao primer.

Možda sam ja teški "laik", ali, za mene, on je "genije"  :) 

A to je samo jedna od stvari koje je radio na mojim ili na poslovnim kolima.  Posle sam bio besan na sebe što sam tako dugo čekao da to popravim. I što mu i ranije nisam poverovao.

Siguran da ima još takvih majstora. Možda i boljih. Možda i jeftinijih. Meni i ovaj "dovoljan"  :)

 

IMG_20190520_202051.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

@dekirs

Da  :)

 

Kad sam "razvalio" neki kamen, "krpio" mi je i prednji branik. Ali, još bitnije, zakrpio i posudu za tečnost za pranje vetrobrana (sva ispucala, i rupa na njoj "fi 10 cm"), za koju je "plastičar" rekao da ta vrsta plastike ne može ni da se vari, ni da se lepi, pri čemu nigde na otpadima nije bilo te varijante posude (jer je vozilo imalo pranje farova, pa je posuda veća i sa tri pumpe), dok je nova posuda bila oko 150 evra i trebalo da se poruči.

On meni rekao: "Ne brini, sredićemo, samo, hajde, idi tu 50 metara dalje, ima levo radnja i kupi jedan lepak za šoferke"

Lepak bio par stotina dinara ...

IMG_20190530_135018.jpg

Edited by moron

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sam ostao nedorečen, ali to je zato što sam besan i nisam hteo da pišem u afektu.

 

Imao sam to kucanje, gde su mi pljesnuta vrata i malkice je grebnuto krilo u nastavku ka točku. Iščitao sam naš forum (doduše temu o farbarima, ova mi je promakla), zatim sam guglao druge forume i iskustva. Gde jednog hvale, na drugom forumu ga kude. Generalno, nisam uspeo da nađem farbara za kojeg važi da je 100% ok i da ne dere.  Ovde sam pronalazio cene tipa 50-80e po elementu, pa sam se šokirao na terenu.

 

Nakupio sam nekoliko adresa i krenuo u obilazak:

Macura - bio mi usput, tamo registrujem auto i taj farbarski deo je uvek pun. Vrata ne mogu da peglaju, krilo se gituje i farba, za ruke oko 44 hiljada + vrata za koja su trebali da mi jave koliko su (nova i polovna). Nisu su se nikada javili da mi kažu konačnu ponudu.

Ivan26 - Može da opegla vrata, ali ne može da napravi da budu nova. Šta god to značilo. 250e

Bogunović - Može peglanje vrata, sve zajedno sa krilom 40 hiljada. U scenariju zamene vrata, cena oko 30 hiljada za ceo posao prepakivanja i farbanja.

Modena - Vrata ne mogu da peglaju, krilo se gituje i farba, za ruke 350e + vrata da nađem sam negde.

Bio sam još kod dvojice nekih na ličnu preporuku, obojica su se zgrozili na ideju zamene vrata, jedan je hteo da farba celu stranu auta jer "nema šanse da se ne vidi razlika u boji" za 280e, ovaj drugi je tražio 200e ali mi nije baš ulio poverenje.

Dobio sam i preporuku za servis Bata Tančić. Preporuka iz prve ruke, doduše stara 10-ak godina, ali za više vozila  + info da je u to vreme jedan veliki poznati diler automobila kod njih radio sve limarske/farbarske radove.  Na oko ozbiljan servis, ne znam ni sam koliko garaža, deo za limariju, komora za farbanje i sve deluje pedantno.  Vrata za zamenu, krilo se gituje i farba na fleku - 100% se neće videti razlika - 200e. Majstor starog kova, kao što sam već napisao, delovao mi je pošteno i tu ja prelomim da se konačno rešim bede i dogovorimo se.  Ostalo je da nađemo polovna vrata. Ja sam našao vrata na nekom otpadu za 150e, on ih je našao za 140e. Pa me zvao da mu donesem pare za vrata da ima da ih plati kada stignu. Pa je kukao zašto sam doneo evre. Pa me onda zvao da obavezno dođem da vidim vrata koja su stigla. Nisam baš skapirao u čemu je fora, hteo je da mi stavi do znanja kako mi je mnogo učinio što ih je našao 10e jeftinije. Onda sam mu odvezao auto, pa mi je tražio da nabavim žabice za lajsnu na vratima, jer su popucale pri demontaži (auto kod njega, a ja nekako da odem na Voždovac da ih kupim).  Tu je verovatno trebalo da ga oteram negde, ali hajde, rešim mu i to. 

Bio sam na putu i u povratku svratim da pokupim auto. Nisam ga mnogo ni zagledao, umoran od puta, posao me čeka kad uđem u kuću, samo sam hteo da uzmem auto i platim, ali ipak primetim neku fleku na ivici sajtne. On mi kaže ma to je od polir paste, opraće se. Na sve to, sad je kukao što sam mu doneo dinare. 

 

I kad sam danas krenuo sa autom, stanem ja na parking da vidim kako je sve ispalo. Fleka se naravno vidi, pod rukom se osete neravnine na gitovanom delu. Vrata koja su bila kao nova, u pripremi je nekako zeznuo gornju liniju, nije ravna. Ćošak sajtne, koji je ostao malo da štrči u odnosu na krilo, šlajfericom su olindrali do lima. Bio sam blizu, pa sam ga pozvao da vidimo šta ćemo. Ovo oko krila i vrata nisam ni spominjao, tu mi je jasno da popravke nema, osim da sve radi ispočetka, ali bar da reši štetu koju je napravio na sajtni. I tu kreće nisam ja, to je bilo tako. Uzeo četkicu, zamazao sa ostatkom farbe i pobeže u kuću. Ja nisam neko ko će fizički da se razračunava, ali kad tad će mu naići neko takav. Eto, od mene doprinos, neka se bar niko drugi od kolega sa foruma ne pređe da svrati tamo. Iako radionica deluje lepo, to je sada "one man show", nekada je verovatno bio ozbiljan servis.

Edited by brzi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sam jednom "opalio" sa dupetom fiata u jedan stubić pozadi iz sve snage  :)Supruga i ja samo se tko žustro raspravljali, da sam krenuo u rikverc kako inače nikada ne krećem. Bilo je "u sred ničega" i u "pola noći" i ni danas mi nije jasno otkud tamo gde sam se okretao onakav, "zaboravljen" stub.  Toliko da sam bio zveknuo da sam nagnječio čak i zadnju haubu.

Ali, "majstor" je sve to zaista lepo sredio, šanse nema da se bilo šta primeti. Došlo mi da zveknem još jednom  :)

IMG_20161011_162417.jpg

IMG_20161011_162436.jpg

IMG_20161014_174423.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
Nađoh lika koji će mi srediti ono bez farbanja i rasturanja vrata. Kaže da će biti u fabričkom stanju. Nije jeftino. Videćemo sledeće nedelje kako će ispasti.
 
Sređeno. Bez farbanja. Izgleda kao iz prodavnice. 80€

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ostavi bar kontakt, na koji nacin je sredjeno... Bice mnogo korisnije za ostatak zajednice ;) .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naravno. Limar je Neša, radi kako sam skapirao zagrevanje lima, a nakon toga magnetom vibracijama izvlači.5a423f17fd5fad8bbd153f2903e211b1.jpg

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Generalno, ako je dobar majstor - ovde moze samo da ima preporuku i besplatnu reklamu.

A na sve nas registrovane ovde, daleko veci broj ljudi prati i cita forum kao Guests.

Naravno, iskljucivo tvoja dobra volja je da li ces nesto ostavljati javno ;) .

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 5/17/2020 at 1:37 PM, Jim9 said:

Ne znam koliko čovek želi da se eksponira. :)
Ako nekome zatreba, može na PM pa ću mu proslediti broj.

Da li moze kontak Nese na PM?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jel imao neko iskustva sa ovim servisom http://hdt.co.rs/index.html

Ocesao sam auto na banderu preko lasjsne pa bi da saniram to, takodje moze preporuka nekog.

 

viber_image_2020-06-18_14-38-28.thumb.jpg.625f3ae6c42d125d18ddd9c1912abe03.jpg

 

Edited by Ivan
Sredjena slika

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo da se i ja zapljunem u temu.. Iako fino parkiran na mestu gde je dozvoljeno ali ako dodje do cukanja, ondaK nije (neko povadio znak za zab.parkiranje) zateknem Bravka danas sa sve ceduljicom zadenom za soferku - registracija i tip vozila koji me je cukno ali ofc bez broja telefona (kao svedok) i.. Prc. 

Videh da je kolega moron preporucio limara na NBG kod starog sajmista (Bule) i jos neko na NBG/Ledine bi bio pozeljan da ne idem po kola u 3LPM...dovoljno mi je mehanicar na Meljaku. 

 

Slika iz priloga... Polovno krilo u istoj boji je oko 60e po oglasima, kakvo je uzivo - ne znam al bolje od mog je sigurno. Jedino branik mislim da mogu da ispoliram i zamazem bojom da se sredi. 

 

Preporuke i saveti dobrodosli. 

IMG_20201017_075757.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ISV_01

Žao mi je videti. Da čovek načisto "poludi" kada ga tako unakaze na pravdi Boga.

Sreća pa si uspeo naći drugo krilo.

A osim ranije preporuke za onog majstora sa Starog Sajmišta, drugu nemam.

Share this post


Link to post
Share on other sites
27 minutes ago, moron said:

Sreća pa si uspeo naći drugo krilo.

Nisam jos, ovo je sve u fazi resavanja, zato i pitam za neke preporuke pa sam naisao i na tvoj post od ranije. 

A krilo sam nasao novo za 3700 spremno za farbanje, ali verujem da ce me izaci jeftinije da sredim kod limara. 

Sa gi sredim pre nego so da krenu da bacaju posto je skinuo farbu, lak do lima na par delova.. A i vec kad ga vodim, taman da ga celog 'usteluju' :lol:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...