Jump to content
FAS Goran
MilosLB

Potreban limar - iskustva

Recommended Posts

Nije po elementu 50e, to je cena za preprodavce. Regularno branik ide oko 70-80e

Čak je i za nas teško po 50€, ja kod dobrog farbara plaćam 60€ po delu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uspricavanje moze ako je fleka do 30% povrsine,ovde verovatno ima jos ostecenja tako da se ne isplati uspricavati. Racunaj da ce za materijal otici 30-tak evr.Sta mislite koliko treba vremena da se ovo uradi. A o uslovima za rad i skupom alatu da ne pricam. Niko nije ulozio hiljade evra da bi radio jeftino. A cene mogu da variraju.

Share this post


Link to post
Share on other sites

60-80e , i to ne ceo branik, da bude ljudski kod nekog ko je kvalitetan.

 

Nije po elementu 50e, to je cena za preprodavce. Regularno branik ide oko 70-80e

+1

Share this post


Link to post
Share on other sites

sa materijalom u komori naravno, a za brend proizvodjac necu da te slazem ali vrh ja zadovoljan kako mi taj drugar uvek sve radi (felne i kola uvek radim kod njega). evo kod mene druga godina kako sam farbao kola i dalje sve kao sto je bilo. tako da po meni je glupo davati 100e po delu ako ima za manje a da opet to bude super. sad cu da sredjujem moje 19ice kod njega pa kacim slike.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Troskovi farbanja,za ovaj deo da kazemo da moze da se usprica: 100gr farbe u setu ( MM,ili PPG)1150 din,malo gita,filera,smirgle,faid out thiner,razredjivac za pranje alata 1500din

Ako radi u komori treba 10-talk l nafte za susenje, 1400din.

Ne znam gde su u toj prici ruke?

Share this post


Link to post
Share on other sites

bas me briga gde su ruke ja gledam da meni bude dobro :-) a i ne znam cene to oni znaju a i verovatno imaju dil neki zbog stalne kupovine bitno da smo mi zadovoljni, a sad cene variraju verovatno sto zbog konkurencije sto zbog grada. :-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gde ovo mogu kvaitetno uraditi. Nije mnogo stete ali me nervira. Najvese mi je bitno da se ne primeti, tj. da pogode boju.

 

cxcb420422.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moram limarski raditi moju vremešnu masinu (lančia delta 90g), za bolji nema se para a ovaj je tehnički solidno održavan.

 

Preporučite limara (ne lakirera), Batajnica i okolina, po mogućstvu da nije preterano skup (ali ne po svaku cenu, da nebih dolazio dva-tri puta godišnje).

 

Pokušaću neku sliku da okačim, i ako se neko razume nek da neki okviran komentar o ceni, radu (jasno je da slike imaju svoja ograničenja za adekvatan odgovor, ali više da znam šta otprilike da očekujem)

 

leva podsajtna:

img2253.jpg

img2250.jpg

img2248.jpg

 

desna podsajtna:

img2249.jpg

 

desna sajtna:

img2254.jpg

 

Zahvaljujem na bilo kakvoj informaciji.

Edited by dejanmilic

Share this post


Link to post
Share on other sites

evo malo i mojih zanimacija...ukratko fiat brava, zamena sajtni,sredjivanje sva cetiri ruba,podruba,dzepova...zastita,farbanje,poliranje...znaci uglavnom uspricavanje farbe,ne farbanje celih delova
 
evo situacija kako je to izgledalo pre pocetka radova:
 
f_001.jpg  f_002.jpg  f_003.jpg
 
f_004.jpg  f_005.jpg  f_006.jpg
 
f_007.jpg  f_008.jpg  f_009.jpg
 
f_010.jpg  f_011.jpg  f_012.jpg
 
f_013.jpg  f_014.jpg  f_015.jpg
 
f_016.jpg  f_017.jpg  f_018.jpg
 
f_019.jpg  f_020.jpg  f_021.jpg
 
evo i neke slicice u toku radova :
 
11269123_401357456716239_158178184_n.jpg
 
11301420_401357553382896_2106306701_n.jp  11304128_401357576716227_274610559_n.jpg
 
auto je danas ofarban...sledi poliranje i sklapanje plastika...za koji dan izbacujem slike zavrsenih radova...

za one koje interesuje ...cena sajtni 5000rsd ;cena 250gr seta,spric gita,smirgle,zastite i jos nekih sitnica ~5000rsd...to vam je materijal

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rešio sam da izađem iz ormara i otvorim dušu :( (neee, nisam gej)

Elem, da skratim priču, na mom autu su sajtne "procvetale", krcka kada se gura i vidi se korozija, sve se potklobučilo, ne bih sada da ulazimo u priču kako i zašto.

Rešio sam da sredim to, jer kao prvo ne mogu to da gledam, a kao drugo neću da mi proleti dizalica kroz sajtnu, a auto mi je skroz ispravan i utegnut, i nemam živaca da ga menjam, pa da nešto muljam, krpim....

Evo fotografije:

IMG_20170223_084153.jpg

Bio sam kod nekoliko limara/farbara, luda kuća.

1. Dača iz Zemun Polja (auto klinika Dača): on kaže da to zakrpim, jer nije cela sajtna trula, pogledao čovek obe strane auta. Posle sam pogledao, nema tu leba, već je nešto tu rađeno, trule su obe sajtne skoro celom dužinom. Čovek super farba, ali ne radi limariju, nego to radi neki njegov komšija, tako da sam ga otpisao.

2. Peđa (djape) iz Zemun Polja, onaj koji popravlja Lade, stare fiate i druge oldtajmere. Kaže da iseče moje trule sajtne i zavari druge i zaštiti - 100€. Farbanje ne radi, nisam pitao da li radi pun var ili tačkasto.

3. Vlada (servis Vido na Vidikovcu), njega mi je preporučio GWS paintshop - Dragan - Gagi iz Mirijeva, znamo se igrom slučaja (Gagi ne radi limariju). Kod Vlade na Vidikovcu sve komplet sa zaštitom i farbanjem je 220€.

4. U subotu sam svratio do limara Miće na Ćalijama, na Partizanskom Putu posle OMV pumpe ka Mirijevu (pominjan je u ovoj temi pre nekoliko godina). Matori je odmah krenuo oštro i nadmeno, u fazonu zna sve na čaršiji, ko kako radi. Kod njega su ruke oko 300€, bez farbanja. Kaže on radi pun var, ostali nemaju pojma, i da mu ne dolazim posle kada mi neko jeftiniji loše uradi, udavi me načisto... Zvao sam posle Vladu sa Vidovca, kaže ne radi pun var, nego tačkasto zavarivanje.

 

Šta je moje pitanje, da li je bolje pun var ili tačkasto da se zavari? Da li neko ima iskustva sa gore navedenim majstorima?

 

Meni se Vlada sa Vidikovca najviše dopao, objasnio je kako radi, i što sve mogu tamo da završim, i garantuje da 4-5 godina neće ništa da popusti, i izgleda kao korektan čovek. Verujem da djape radi dobro, samo ne mogu tamo sve u cugu da odradim.

 

P.S.

 

Inače, za Fiat Idea i Lancia Musa ne postoje aftermarket sajtne, tražio mi je i Vlada sa Vidikovca, poslao sam upit svima koji rade sa karoserijskim delovima, nema ni u inostranstvu.

Polovne isečene sa auta mi danas stižu, cena 100€ za obe, sa autootpada Neša iz Loznice. Neki ljudi se drogiraju inače, neki Dejan iz Čačka traži 240€ za obe polovne sajtne. Nove mogu da se poruče iz originala kod Bogunovića ili u Kompresoru, oko 36500din su po komadu, ako nekoga baš zanima :P

 

Edited by marko.jovanovic

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uh, kako je to tamo skupo. Meni je covek u NS izvario oba praga za 40 e. Doduse meni je samo bilo trulo ispod zadnjih vrata, ali lova je za sve, znaci i farbanje. Doduse meni je zgodno sto su pragovi na Marei crni mat, pa je to jeftinije nego da se farba metalikom. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Od tih sto si pomenuo i ja bih izabrao tog Vladu. Nije naduvan, a sve radi, pa ako ne daj boze negde ubrzo probije nece biti preganjanja na relaciji limar - farbar. Jedan sve uradi i samo on odgovara. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Otišle su mi sajtne sa obe strane pozadi na lybri neka preporuka za limara?

 

Zvao Golaš u Krnjači ne radi to 

 

polovne po 20 e?

neki savet preporuka?

 

hvala svima

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Dejanrdr

 

Nema zamenskih, neće ih ni biti. Razlog je cena polovnih koje si naveo. :) Ni zamenske ne bi bile jeftinije, a uvek je bolje kupiti originalno. To znaju u Golašu i zato ne ulaze u njihovu proizvodnju.

Kupiš te polovne, cena od 20 evra je uobičajena, bolje je ako limar ima saradnju sa nekim otpadom pa im lepo kaže kako da ti iseku sajtne (možda će ti trebati i deo patosa ili sl.), ili naaajbolje da on bude prisutan na tom otpadu dok budu sekli donor Lybru. 

 

Imaš preporuke za limare u temi na kojoj smo, slobodno pogledaj ranije napisano. :thumbup: 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Preporuka za autolimara i farbara na NBG (po mogucstvu). Nista specijalno, ulubljena vrata, silni udarci i ulubljen branik. Ima nekog delimicnog farbanja, ali nista specijalno.

Takodje na drugom autu, vidi se da je neki saban radio limariju, pa da se malo podesi i popravi.

Gde ima da se kupe zabice, cepovi  i sl. plastikarije?

 

Hvala svima na odgovoru.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Super, hvala.

 

Preporuke za limara?

 

Edited by Ivan
Ne citiraj prethodni post

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kolege jel znate nekog limara u reonu Surčin-Dobanovci-Bečmen-Jakovo? Auto mi je u Bečmenu i nije u voznom stanju pa gledam nešto blizu...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Другари ,има ли неко ѕа препоруку лимара у Панчеву ?На Мареи би требао да менјам обе сајтне 

Share this post


Link to post
Share on other sites

pozdrav, 

 

zadnji lijevi rub blatobrana se umorio, moram to što prije riješiti dok ne metastazira...

 

dali ima za kupiti gotov rub blatobrana, Stilo 3 Vrata...ili majstor to sam kroji/reže/vari od lima...??

 

ako ima , tko i koliko novaca.?

 

Hvala.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...