rkoma1986 1056 Posted December 21, 2011 Da li neko moze reci kako da znam da li su mi otisla ramena ili su jednostavno tvrdi amortizeri pa zato tako lupa po rupama, posto je ceo trap prilicno utegnut. ne bi da zamenim amorte sa nekim meksim pa da se ispostavi da trebaju ramena da se rade. Znaci, da li mi neko moze objasnii kako da znam da su ramena propala Quote Share this post Link to post Share on other sites
Martin 745 Posted December 21, 2011 Lupa zato što je hladno...inače, ti čuješ taj zvuk, ali kad odeš kod majstora da proveriš trap, ispada da je sve u redu...a očekuješ da ti je ceo trap raštimovan.E sad, ako ti lupa SAMO prilikom prelaska preko pruge ili neke veće i oštrije neravnine, 99 % da nije ništa. ...ali ako ti lupa prilikom prelaska i preko najmanje neravnine, vrlo verovatno da su ramena ili stabilizatori za zamenu...a ne daj bože i gumice balans-štangle (gumice 10 e, a zamena 30e). Quote Share this post Link to post Share on other sites
rkoma1986 1056 Posted December 21, 2011 lupa preko rupa, pruge i na putu novi sad-zrenjanin a po kaldrmi se ceo auto trese Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshaoct 9506 Posted December 21, 2011 Bilo koji majstor može da ti proveri ramena. Nema potrebe da komplikujete, jer vam niko preko foruma ne može reći u kakvom su stanju ramena na vašem automobilu. Ne postoji način da se na osnovu toga gde i preko čega lupa, sazna da li su ramena, ili lupa nešto drugo.Dakle, kod bilo kog majstora, trapadžije, proverite stanje ramena i to je to. Quote Share this post Link to post Share on other sites
pedjabj 16 Posted August 16, 2013 Moze li kontakt za remont ramena u Kragujevcu?Please... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sreten91 12 Posted August 16, 2013 034 371103063 616345 Tejović KG. Quote Share this post Link to post Share on other sites
pedjabj 16 Posted August 16, 2013 (edited) Izvinite sto pitam, ali kolega mi je dao drugi broj, on je kod njega uzimao za svoju Alfu...Ali tel. se ne poklapa...Ovaj je 062/382220, Mirjane Kovacevic 11/a...Jel to ista "firma"?Ili ih ima vise u Kragujevcu koji vrse remont?Izvinite na offu... I da, hvala puno na brzom odgovoru. Edited August 16, 2013 by pedjabj Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sreten91 12 Posted August 16, 2013 Izgleda da je neka druga, ima ih brdo u Kragujevcu. Ja sam uzimao od Tejovića, kao i mnogi ljudi ovde i svi su zadovoljni. On ti pošalje viljušku i kad namontiraš, pošalješ mu tvoju staru brzom poštom. Imaš dosta tema vezane za remontovane delove trapa pa prelistaj malo da vidiš iskustva. Verujem da su i ti ok, okreneš oba broja i taman se rspitaš za cenu. Nema na čemu, zato smo tu. Quote Share this post Link to post Share on other sites
peki_92 1 Posted September 14, 2013 jel mogu npr.u ap-sportu da kupim samo silen blokove ili moram kompletna ramena? ja cuo da nema nigde da e kupe posebno...? Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshaoct 9506 Posted September 14, 2013 Ne isplati se kupovati posebno čak i ako ima negde. Quote Share this post Link to post Share on other sites
peki_92 1 Posted September 14, 2013 znaci samo komplet. hvala. treba mi ona guma od letve volna pa ide skoro do kraja spone....takodje mi treba usisno crevo kod klapne, ne mogu nigde da nadjem Quote Share this post Link to post Share on other sites
stevand 22 Posted September 15, 2013 kod mene je promenjen silen blok na prednjoj viljusci pre godnu dana i danas odlicno stoji tj.ne lupa vise Tako da je moje misljenje da se ipak mogu menjati i da se isplati Quote Share this post Link to post Share on other sites
milanns128 1 Posted September 15, 2013 Za gos.Tejovica samo reci hvale sutra ce biti tacno godinu dana kako sam stavio njegove viljuske a one kao da sam ih juce montirao a br km nepoznat inace taksiram Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bugi 0 Posted August 17, 2016 Imali iko ideju gde bi mogao da nadjem silent blokove za fiat bravo (2001god.)za zadnji trap?jedino što sam uspeo u kit komercu da nadjem,ali širina prstena je za dva milimetra šira 66mm,a po recima majstora treba 64mm. Bio sam kod ovih iz kragujevca što remontuju viljuške i sl. ali nemaju..... Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshaoct 9506 Posted August 23, 2016 @Bugi Kupi nove zadnje blokove, čini mi se da su nešto oko 20 evra komad. Nema tu remonta, nisam čuo da to (zadnje) neko radi i prodaje. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Djuk85 2959 Posted October 12, 2017 Ljudi, Ivan mi je na Marengu levo rame zamenio remontovanim. Odmah sam centrirao trap, sad mi se povremeno javlja krckanje,kao da je nategnuto nesto... Jel se vama desavao taj zvuk na remontovanom ramenu... Na trapu je sve utegnuto dobro,nista ne lupa....samo taj zvuk krckanja... Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshaoct 9506 Posted October 14, 2017 @Djuk85 Pre će biti nešto drugo, možda šolja amortizera. Ako se čuje u mestu dok motaš volan, eto. Ili, ako zaljuljaš auto dok stoji (otvoriš vozačeva vrata jer kažeš da je levo rame, ruka gore na otvor i ljuljaj) i ima tog zvuka, onda stabilizator verovatno. Promenio sam dosta ramena, skoro uvek su išla remontovana i nisam primetio nikakav zvuk posle. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Djuk85 2959 Posted October 14, 2017 Hvala na odgovoru, videcu opet kod majstora dok nadjem vremena on je sve proveravao al nek pogleda sad opet Quote Share this post Link to post Share on other sites
Trofeo 115 Posted October 14, 2017 meni je bio je stabilizator 1 neshaoct reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites