Jump to content
FAS Euroauto Goran
ivick

Fiat Stilo 1.2 / 1.6 - engine failure (check engine)

Recommended Posts

Pozdrav svima, jutros kad sam htjeo da upalim auto okrenem kljuc kad ono nista, ja pomislih akomulator, zovnem druga prespojimo kablovima i upalim ali mi sad izbaca gresku CHEK ENGINE i gori mi lampica od motora, e sad me interesuje da li je nesto crklo ili mi je prijavio gresku zbog akumulatora pa treba de se greska izbrise, a ako je do akumulatora da li postoji neka fora sa kljucem (nesto sam nedje tako cuo) :thumbup: da se greska izbrise ili moram ici kod elektricara? hvala ...

Edited by neshaoct
spojeno

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ako je samo trenutna greska,tipa prezasicenosti usled verglanja i sl., onda ce posle treceg startovanja nestati greska ali ce biti memorisana. Ako pak ne bude nestala onda na dijagnostiku!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bas zbog takvih "gluposti" koje stilo redovno proizvodi sopstvena hobi dijagnostika je zakon.Elm 327 i fiat ecu scan.Laptop se uvek moze pozajmiti, ako nemas svoj,softver je besplatan.A kablic kosta 30-40 evra.I tek ako je nesto ozbiljnije,ako se greska vraca i posle brisanja,onda majstor.Posle 4-5 brisanja tih glupih gresaka u sopstvenoj reziji,odplatio si kabl.Tako sam ja nekada radio :thumbsup:

A trebao bi da ugasi gresku posle 3 paljenja,ali ne mora da znaci.

Skokni do auta pa ga kresni 2-3 puta i provozaj krug,pa ces videti. :coffee:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvala vam, a upravu si sto se tice kabla to cu morati pod hitno da uradim, idem da probam a ako ne idem na diagnostiku pa s3e kupuje kabal.... :thumbup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovako desilo mi se da u toku voznje iz cista mira auto upali chek engine lampicu i izgubi snagu, stanem dam gas znaci pun i ne prelazi 3000 rpm i na leru radi na oko 1100 rpm i ako je ugrejan, jedva sam se dovukao kuci... Jel ima neku ideju u cemu bi mogao biti problem?

Edited by neshaoct
spojeno

Share this post


Link to post
Share on other sites

Izgleda da je kod mene problem u leptiru gasa tj potenciometru, rasklopicu ga i ocistiti pa cu videti sta ce biti...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rasklopio sam i ocistio leptir i potenciometar ali opet isto.. :wallbash:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bio sam na dijagnostici i izgleda da je ECU riknuo... Auto je na pocetku palio ali nije hteo da primi gas a danas nece uopste da upali, ispisuje mi na tabli ASR failure, Loose connection, Car security failure... Sad jel zna neko nekog elektronicara koji bi mogao da mi sredi ECU ili moram kupovati drugi koji je dosta skup?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Znam :whistle: , ali covek je prebukiran. Bar mi je tako rekao jer sam ga kontaktirao u vezi jos nekih drugara sa foruma. U svakom slucaju poseti temu koja glasi bas kako si naveo da ispisuje greske odnosno da potrazis elektronicara koji ce odraditi reparaciju BGA procesora i prelemiti ostecene lemove. Sve je to opisano u spomenutoj temi.

Srecno! :welcome:

Edited by Mijailović P.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok! Potrazicu. Koliko se krecu cene reparacije ako nije tajna?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Slao sam ecu kod nekog elektronicara u subotici i ne moze da ga popravi, izgorela je stampana ploca... Moracu da kupim drugi <_<

Share this post


Link to post
Share on other sites

Druze probaj kod jos nekog elektronicara, nemoj da se zaleces, mozda ipak moze stari da se sredi. Vidi sa crnimsaletom sa foruma.

Share this post


Link to post
Share on other sites

odnedavno posjedujem fiat stilo 1.6 16 v ...skoro ugradio plin lovato sistem zbog divljanja cjena goriva naravno ...i pojavio se problem da mi se u posljednje vrijeme pocela pojavljivati zuta lampica na bord kompjuteru engine failure.

Desava se to da mi auto gubi snagu i to jako puno ne mogu preci 100 km brzinu a na vecim uzbrdicama pocne da se gasi i pojavljuje se da gubi koneciju ne bitno vozio na plinu ili na benzinu. Ne znam sta da radim ..pitao sam jednog majstora on samo nagadja da je neki senzor otisao i sl...pa bi molio ako je neko imao slican problem da podjeli iskustvo ili ako neko ima neki savjet.

Hvala unapred poz

Edited by neshaoct
spojeno

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zvuči kao da ti auto ulazi u safe mode, razloga može biti mali milion, od nekog senzora do loše podešenog sistema plina... Moraš na dijagnostiku standardnu pa ako ona ništa ne pokaže onda kod specijaliste za plin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

hvala za misljenje ... u autu je sekventni plin lovato sistem ...i ne znam ali je zbog plina jer mi se isto desava vozio na plin ili na gorivo. Nasao sam po netu slicnih slucajeva i za jtd motore pa ne vjerujem da je samo zbog plina. Ako neko ima jos kakav prijedlog molio bi da mi kazete nesto pametno ...hvalaaa

Share this post


Link to post
Share on other sites

ecu na automobilu se zbuni zato sto dobije pogresne podatke od nekud sa nekog senzora ja licno gadjam na lambdu i da emulacija nije dobro uradjena

pa ecu racunar sam udje tzv limp mod zastite motora moze da se desi i da je senzor polozaja radilice i bregaste malo zaprljan pa zeza...

tako da ti je jedino merodavno da oteras auto na diagnostiku

jbg... proslo je vreme kada si mogao sva da uradis kombinirkama i sa dve tri dimenzije kljuca na automobilu... sad sve mora na racunar...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ako se pri tom gubitku konekcije javljaju jos i ASR, ABS ...trt-mrt , onda-k tema o isti a po meni i mom iskustvu ECU krepaje! :coffee:

Mada se nadam , iskreno, da nije!

Share this post


Link to post
Share on other sites

sad sam isao kod majstora da ga spoji na racunar i pokazuje gresku na senzoru faze i senzoru atmosferskog pritiska...on mi predlaze da zamjenim taj senzor atmosferskog pritiska a cudi ga da pokazuje senzor faze kao taj motor 1.6 po njemu to nebi trebao ni imati...oticu sutra da uzmem taj senzor pa da zamjenim ne znam sta drugo ...javim vam kako je proslo za par dana poz

Share this post


Link to post
Share on other sites

zameni oba senzora do toga je

senzor faze je prljav verovatno ili je krepo pa vidi ocisti ga pa probaj

a ako nece onda zameni..

Edited by Gusar

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kao da gledam sebe pre godinu dana! :smoke:

Ne znam kakav je majstor ali za senzor faze je debelo .... :thumbdown:

Ne kupuj MAP senzor ! Ja cu ti poslati NEW pa probaj a siguran sam da je badava!

Opet se nadam da nije!

Share this post


Link to post
Share on other sites

jbg brate da si blize da probam taj senzor bilo bi dobro ovdje mi traze 50 e a ne znam sta drugo da radim ...kad kazem majstoru da proba jos nesto gleda me smrknuto kao sta mu ja pametujem ...kao moram vjerovati kompjuteru i da je to to ...a to za majstora ne znam sta da ti kazem ...mislim da njih 90 posto nemaju pojma o autima kad je u pitanju elektronika ako neko ima jos kakav predlog neka slobodno kaze ! hvala unapred

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...