Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
boki

Formula 1 u šoping centru "Ušće"

Recommended Posts

Pq1172AJ.jpg

U šoping centru "Ušće" je otvorena izlozba "Svet formule jedan" na kojoj će biti predstavljeno osam originalnih bolida, koji su učestvovali i pobedjivali na mnogim svetskim takmičenjima.

Posetioci će imati priliku da se dive "Benetton B 195" bolidu iz sezone 1995, kojim je višestruki svetski šampion Mihael Šumaher osvojio svoju drugu svetsku titulu.

U kolekciji se nalazi i "Mc Laren-Honda 4/5" iz sezone 1989. kojom su upravljali legendarni vozači Ajerton Sena i Alan Prost.

Takodje je izložen i "BRM P160E" iz 1973. u kome je Niki Lauda jurio po svetskim pistama Formule jedan. Posetioci će moći da vide i originalne uniforme, šlemove kao i delova motora bolida.

Pored izložbe osam svetskih bolida, organizovan je interaktivni program koji otvoreno poziva sve posetioce na učešće. Posetioci će imati jedinstvenu priliku da na simulatorima Formule jedan testiraju i pokažu svoje vozačko umeće.

Svaki dan najbrži vozač postaje šampion dana i time se direktno plasira u veliko finale. U nedelju 17. maja odžaće se poslednja trka u kojoj će učestvovati svi dotadašnji šampioni dana, koji će se boriti za glavnu titulu. Pored toga, male i velike posetioce čeka karera trkačka staza.

Vrhunac programa je "Pit-stop" takmičenje 30.aprila i 17.maja, kada će posetioci moći da učestvuju u simuliranom pit-stop-u na pravom bolidu "Sauber C19" iz sezone 2000., a tu se traže se i brzina i veština. Tim koji u najkraćem vremenu uspe da zameni gume, postaje šampion, a šampion dobija priliku da dobije sjajne nagrade. Timovi za pit-stop takmičenje mogu se prijaviti svaki dan na info pultu u prizemlju centra.

miki ae da se prijavimo za pit stop tim hahahaah

Share this post


Link to post
Share on other sites

Xtra ideja :D Miki odrađuje pit-stop, a mi sedimo okolo i pijemo pivo... kao u servisu :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

ja bio 30. sa drugarom, radili pit stop i pravili vreme oko 7 sekundi, ali nazalost ne racuna se samo nase vreme nego cela ekipa tj. sva 4 tocka, pa je najbolje sto smo uradili 9.67 i sa tim vremenom smo 4. i ne ulazimo u finale koje ce se odrzavati 17.05.

mada ipak ja i drugar planiramo da odemo i 17. da probamo da uletimo nekako ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

A ja bas u petak citam :coffee: reprtazu o f1 u uscu i pit stop takmicenju,u Blicu ,i vidim poznat mi momak pored zadnjeg desnog tocka,na fotografiju koja je izasla uz text-kad ono Manfred,bice bolje iduci put.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...