Jump to content
FAS Goran

Recommended Posts

Evo baš sam sada malo kružio na wikiji (srpska edicija) i na moje zaprepašćenje nisam video da postoji stavka "Lancia". Pa ko ima dobar tekst i koju sliku (vezanu za Lancia brend) na srpskom bilo bi dobro da zalepi ovde pa će mo editovat Lancia stranicu na Wikiju.

http://sr.wikipedia.org/wiki/

Hvala

Share this post


Link to post
Share on other sites

Užasno kompleksan i težak zadatak. Počev od nastanka, staroga Vićenca, razvoja "V"motora, prednje vuče, Musolinijeve Asture, Aurelije Alena Delona i Brižit Bardo preko Flaminije Marćela Mastrojanija, Sofije Loren, PAPE, Fulvije, Flavije, Bete (cirkusa sa ruskim limovima), Delte (reli šampionati, čuda), Stratosa, saradnje sa Ferarijem na Themi, potom sa Fiatom, Delta 2, Dedra, Lybra, Kappa, Thesis pa tek nova Delta 2.2, pa planirana nova Thema... mnogo tu posla ima i za redakciju, i za lektora ..i svašta. Praktično Diplomski rad u malom. Recimo nije loše u tom tekstu dati i poredjenje sa aktuelnim modelima koji su bili pandan ondašnjim modelima Lanče, recimo Fulvia Berlina u odnosu na Đulietu, tristaka .... BMW-e, Audie, Renoe, Pežoe.... Gomila posla. U svakom smislu pozdravljam inicijativu i nudim pomoć svakom koji se prihvati ovog posla, uostalom imam sve slike svih modela Lanče koji su se ikad proizvodili, pa dajem na raspolaganje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa OK ima toga ali ne mora baš previše opširno. Uvod pa zatim istorijat, pooznati modeli i na kraju novi modeli. Sve to propraćeno sa nekoliko fotografija. Ono što bi ljude koji ne znaju ništa o ovoj marki malo zainteresovalo i objasnilo im. Čini mi se da od svih Italijanskih marki Automobila Lancia je nakako najmanje zastupljena i najmanje se o njoj zna.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ZORAN SM

Poslao sam na kućni mail neredigovan bukvalni prevod sa WIKIPEDIE (Google Chrome). Mislim da treba da se dopuni sa Musolinijevom Asturom, aukciskom Aureliom, Lybrom, Papaskim Thesisom, Berluskonijevim Thesisom.... Posedujem dobar deo fotografija u adekvatnoj rezoluciji, pa bi smo mogli da napravimo nešto. Recimo, u Wikipedijinom tekstu postoji čitav prostor bačen na autobuse, tenkove, trolejbuse, naravno treba i to pomenuti, ali izbeći nabrajanja. Lanča je prvenstveno fabrika automobila, pa stoga mislim da tome treba dati težište.

Edited by Damjanović

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo i link ka stranici na Srpskom wikiju. Pošto je potrebno da prođe par dana da bi postao korisnik koji može da postavlja slike, to ću kasnije učiniti. Recite vaša misljenja dopunite deo iz bogate istorije fabrike itd.

http://sr.wikipedia.org/wiki/LANCIA

Za sada toliko od mene i Damjanovića.

Share this post


Link to post
Share on other sites

...pohvale obojici za trud... :thumbup:

Kao što ste i sami rekli ima tu prostora za dodatno proširivanje sadržaja, ali je i ovo za početak dovoljno. Ima vremena, dodavaćemo.

Jedino što Delta sa kraja 80-tih i početkom 90-tih nije uopšte ''zloglasna''... :whistle:

Znam šta ste mislili time da kažete ;), ali ljudi koji uopšte ne znaju ništa o tom modelu ( i koji se npr. baš preko Wikipedie upoznaju sa uopšte Lanciom i njenim modelima ), odmah će pomisliti da je bila puna kvarova i problema kad je već ''zloglasna''...a ne da je to ustvari jedan od najboljih Evropskih automobila tog vremena... :thumbup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Super predstavljanje :thumbsup:,sa dosta interesantnih podataka o istoriji ove slavne iatlijanske marke,ali mislim da bi ipak bolje zvucalo SLAVNA :thumbup: nego ZLOGLASNA :veryangry: Delta,jer bez dodatnog objasnjenja zasto je delta bila zloglasna,pre svega po svoje protivnike u reliju,ispada da je auto u globalu bio na losem glasu,a to bi zaista bila steta da bude negde zapisano za takav biser autoindustrije,kao sto je tadasnja delta,zar ne :question: ?

Pozdrav momci :welcome: i svaka cast na trudu i radu :unworthy: .

Share this post


Link to post
Share on other sites
Dobra sugestija, kada sam napisao zloglasna znate na šta sam mislio?! :)

Mi znamo na sta si mislio :yes ,kao i vozaci drugih reli automobila koji su jurili iza te lancie,u to vreme :thumbup:,ali nisu mogli da je stignu i prestignu :whistle: !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...