Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Bentley Continental Supersports & GT

Recommended Posts

dwyoutubelogo.jpg DWrev: Bentley Continental GT Speed

 

Continental GT Speed je nešto posebno, bez obzira na svoje gabarite i masu od 2.2 tone - brz je. Opremljen je V12 motorom koji isporučuje 659 konjskih snaga, ubrzava od 0 do 100 km/h za 3.6 sekundi i može sve do 335 km/h.

Toliko dobar da je možda i najbolji GT koji se može kupiti?

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

carmagazinerozeyoutube.jpg CarMagazine: 2022. Bentley Continental GT Speed

 

GT Speed je najbrži, najoštriji Bentley Continental ikada proizveden, i obećava da će veliki GT izvući iz udobnosti uz znatno poboljšanu dinamiku. Pa ipak, sa masom praznog vozila većom od 2.2 tone, može li da izdrži u takmičenju sa lakšim rivalima?

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Najavljen novi Bentley Continental GT S

 

bentley gt 01.jpg

 

Bentley je potvrdio da će se sportski Continental GT S pridružiti liniji GT Coupe i GTC Cabrio modela. Budući da je i Stari GT S nudio više snage, verovatno je da će novi S nadmašiti aktuelni GT sa 542KS i 770 Nm obrtnog momenta. Motor će i dalje biti 4.0 V8 sa dva turba.

 

Najavna slika prikazuje novi dizajn alu točkova i crvene kočione čeljusti. Izgleda da S neće koristiti karbon-keramičke kočnice sa GT Speed modela koje su ponele titulu najvećih kočnica na svetu ikada ugrađenih u serijski automobil. Bentley kaže da će novi S biti ''fokusiran na performanse vožnje i upečatljive vizuelne naznake.'' Mada bi Continental GT od 2.164 kg mogao da zvuča kao teška platforma za stvaranje pravog vozačkog automobila, odličan GT S iz 2014. je dokazao da Bentley može da napravi brz, zabavan i luksuzan grand tourer. Očekujemo da će GT S koštati znatno više od početne cene standardnog GT-a od 183.950 evra, iako ne toliko koliko kao GT Speed od 244.500 evra.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novi Bentley Continental GT S

 

bentley continental 2023 05.jpg

 

Kao što je nedavno i najavljeno, Continental GT S verzija se pridružila Bentley liniji GT Coupe i GTC Cabrio modela.

 

bentley continental 2023 04.jpg

 

Ističu se novi dizajn crnih alu točkova (od 21 ili 22 inča), kontrastne crvene kočione čeljusti, prednja maska u sjajnoj crnoj boiji, crne S oznake na prednjim blatobranima, zatamnjena svetla, crni elementi na eksterijeru, sportski izduvni sistem sa novim izduvnim cevima, kao i crna i crvena koža u enterijeru, uz S oznake na pragovima i naslonima za glavu.

 

bentley continental 2023 03.jpg

 

Motor je i dalje 4.0 V8 sa dva turbo punjača, sa 542KS i 770 Nm obrtnog momenta, dovoljno da ubrzanje do 100 km/h iznosi tačno 4 sekunde.

 

bentley continental 2023 02.jpg

 

Bentley kaže da je novi S ''fokusiran na performanse vožnje i upečatljive vizuelne naznake.'' Mada bi Continental GT od 2.164 kg mogao da zvuči kao teška platforma za stvaranje pravog vozačkog automobila, odličan GT S iz 2014. je dokazao da Bentley može da napravi brz, zabavan i luksuzan grand tourer.

 

bentley continental 2023 01.jpg

 

Mada cena još nije saopštena, možemo da očekujemo da će Continental GT S koštati više od početne cene standardnog GT-a od 157.900 funti (184.950 evra), a manje od GT Speed verzije od 209.900 funti (244.500 evra).

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bentley Continental GT Mulliner

 

225924-Bentley M 05.jpg

 

Bentley je pripremio novi Continental GT Mulliner, koji će svoj javni debi doživeti za nekoliko dana na Goodwood festivalu brzine.

 

225923-Bentley M 04.jpg

 

Opisan kao ''najbrži, najdinamičniji i najluksuzniji član Continental asortimana'', Continental GT Mulliner pokreće unapređena verzija 6.0 twin-turbo W12 motora, koji raspolaže sa 24KS više. To podrazumeva 650KS i 900 Nm obrtnog momenta, dovoljno za ubrzanje  od 0 do 100 km/h u trajanju od 3.6 sekundi i za maksimalnih 335 km/h.

 

Bentley M 03.jpg

 

Osim sa jačim motorom, novi Continental GT Mulliner se ističe i ''Double Diamond'' matrix prednjom maskom, sa prepoznatljivim stajlingom dopunjenim odgovarajućim otvorima na prednjim blatobranima u istom srebrnom i crnom dizajnu, sa Mulliner oznakom. Dostupne su u svetlo hromiranoj ili sjajnoj crnoj boji, dok poklopci bočnih retrovizora (koji projektuju logotip ''Mulliner'' na asfalt kada se otvore vrata) mogu da budu u satensko srebrnoj ili crnoj boji.

 

225925-Bentley M 02.jpg

 

Što se unutrašnjosti tiče, kupci mogu da biraju između širokog spektra nijansi i materijala, uključujući sve vrste furnira i šavova. Muliner logotipi su izvezeni na sedištima, a Breitling sat se nalazi na sredini centralne konzole.

 

225926-Bentley M 01.jpg

 

Takođe, Continental GT Mulliner ima elektronsko upravljanje na svim točkovima, elektronski diferencijal sa ograničenim proklizavanjem i prilagodljivo oslanjanje, kao i dostupne karbon-keramičke kočnice. Cena još nije zvanično saopštena, ali se očekuje da će iznositi više od 235.000 evra (plus lokalni porezi).

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

autotopnl.jpg AutoTopNL: Bentley Continental GT

 

660KS/900Nm iz 4.0 V8 BiTurbo motora mu omogućava da ovako ide 0-347 km/h:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Unikatni Bentley Continental GT Speed u korist istraživanja raka

 

226948-bentley continental 01.jpg

 

Bentley je napravio unikatni Continental GT Speed Cabriolet za fondaciju SagerStrong, koju su osnovali pokojni sportski voditelj Craig Sager i njegova supruga Stacy da finansiraju istraživanje raka krvi. Predviđen za prodaju na aukciji početkom sledeće godine u korist tog istraživanja, automobil se ističe šemom boja inspirisanom Sagerovom šarenom garderobom. Dezen cveća je baziran na odeći koju je nosio na dodeli ESPY nagrada 2016. jednom od njegovih poslednjih javnih nastupa, navodi Bentley u saopštenju za javnost.

 

226949-bentley continental 02.jpg

 

''Naša interpretacija 'odeće' Continentala GT Speed Cabriolet u nešto što bi Craig nosio odaje čast njemu i njegovom živom, trajno pozitivnom i ohrabrujućem duhu'', ističe Bentley. Rad na prilagođavanju je obavilo Bentley odeljenje za personalizaciju Mulliner, koji je uključivao mnogo više od repliciranja obrazaca odeće. U skladu sa tržišnim trendovima ka većim opcijama personalizacije, Mulliner je počeo da nudi širu paletu boja kupcima koja uključuje Heritage Paints boje koje datiraju iz 1930-ih. Continental GT Speed raspolaže sa 650KS (motor je 6.0 twin-turbo W12), može da ubrza od 0-60 milja na sat (96 km/h) za 3.6 sekundi i dostigne maksimalnu brzinu od 334 km/h. Snaga se šalje na asfalt preko 8-stepenog menjača sa dvostrukim kvačilom i pogona na sve točkove.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

autotopnl.jpg AutoTopNL: Bentley Continental GT Speed

 

659KS/900Nm iz 6.0 W12 BiTurbo motora - sa 347 km/h na Autobanu:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

autotopnl.jpg AutoTopNL: 2022. Bentley Continental GT Speed

 

Brži i jači Continental GT ne postoji u prodaji. Kompletan test uključujući i vožnju na Autobanu:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

supercarblondienovi.jpg SupercarBlondie: Bentley Continental GT Speed

 

Continental GT Speed je ''teškaš'' u kategoriji luksuznih grand tourera. Sada je Bentley taj luksuz oplemenio sa brzinom preko V12 motora koji proizvodi 650 konja i omogućava mu maksimalnu brzinu od preko 330 km/h:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bentley Continental GTC Speed Beverly Hills Collection

 

228559-bentley gtc 04.jpg

 

Bentley Beverly Hills prikazuje tri specijalna izdanja Continentala GTC Speed koje je naručio od Mullinera, sa željom da dočara zlatno doba holivudskog glamura. Paleta pastelnih boja koja odlikuje ove automobile podrazumeva Jetstream Blue, Sage Green i Hollywood Blush Pink boje, a odaju počast holivudskom art deco stilu 1920-ih, eri koju su definisali Meri Pikford, Daglas Ferbanks, Vil Rodžers i Rudolf Valentino. 

 

228560-bentley gtc 03.jpg

 

Prvo specijalno izdanje Continental je u Jetstream Blue boji, sa točkovima od 22 inča,  kožom sa kontrastnim šavovima i Piano Linen oblogama visokog sjaja. Drugi model je sličan prvom, ali ima spoljašnjost u Sage Green boji, dok se u unutrašnjosti nalaze Cumbrian Green i Linen boje.

 

228561-bentley gtc 02.jpg

 

Treći Continental GTC Speed iz ove kolekcije dolazi u Hollywood Blush Pink boji i tamnocrvenom Cricketball kožom.

 

228562-bentley gtc01.jpg

 

Sva tri vozila imaju specifikacije Styling, Touring i City, kao i natpis ''The Beverley Hills''u fontu iz 30-ih na osvetljenoj lajsni pragova. Motor je W12 sa 659KS, dok najveća brzina iznosi 335 km/h. ''Beverli Hils je oduvek bio oličenje glamura, posebno tokom zlatnog doba Holivuda'', rekla je Danika Kvin, menadžer brenda. ''Ova kolekcija je znak minule ere Starog Holivuda i obuhvata duh tog vremena; meke palete boja i jedinstveni dizajn koji ilustruju 'klasu' klasičnih automobila. Stručnjaci iz Mullinera su oživeli moju viziju i pomogli da se napravi kolekcija remek-dela koja ne samo da oslikava privlačnost i veličinu prošlih godina, već i onu koja naglašava prefinjenost i gracioznost modernog Bentley zanatstva.''

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bentley Continental GT Convertible Mulliner Riviera Collection

 

Bentley Continental 06.jpg

 

Budući da oni koji imaju novca za Bentley verovatno poseduju i jahtu, kompanija je sada predstavila kolekciju Mulliner Riviera sa nautičkom tematikom.

 

bentley riviera05.jpg

 

Dizajnirana da ''proslavi elegantan svet industrije jahti'', kolekcija Mulliner Riviera je bazirana na Continental GT kabrioletu i biće dostupna isključivo preko Bentley Monaca.

 

Bentley Continental 04.jpg

 

Proizvodnja je ograničena na tri jedinice i svaka ima spoljašnjost Aegean Blue, Aquamarine ili Caribbean Blue boje koja crpi inspiraciju iz boja Sredozemnog mora.

 

Bentley Continental 03.jpg

 

Mulliner Riviera Collection dolazi sa aero body paketom od ugljeničnih vlakana. Posebni detalji se nastavljaju u kabini sa Linen kožom i alkantarom, uz naslone za glavu sa ''logotipima morskih čvorova'' i pragovima Riviera Collection.

 

Bentley Continental 02.jpg

 

Balaž Ruz iz Bentleya ističe: ''Shvatanje Bentley Monaca sveta jahti, ključnog fokusa kneževine, zajedno sa znanjem naših Mulliner dizajnera, stvorili su zaista izuzetne i jedinstvene automobile. Ovo će upotpuniti mediteransku obalu koja oduzima dah i okolinu gde će se ovaj Continental GT verovatno voziti i uživati.''

 

Bentley Continental 01.jpg

 

Motor je 4.0 V8 sa 550KS i 769 Nm obrtnog momenta, dovoljno za maksimalnu brzinu od 319 km/h.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mansory Vitesse Continental GTC

 

mansory vitesse 05.jpg

 

Mansory definitivno zna kako da privuče pažnju, ne samo aero body paketima već i bojom. Najnoviji primer je ovaj unikatni Mansory Vitesse, baziran na Continentalu GT Cabrio.

 

mansory vitesse 04.jpg

 

Automobil dolazi sa dvobojnim eksterijerom, sa crnom i žutom kombinacijom. Dvobojna tema ''deli'' Continental GTC na dva dela, pri čemu žuti deo dominira većinom dvobojne završne obrade.

 

mansory vitesse 03.jpg

 

U kompletu su i kontrastne bočne linije, žuta i crna kočiona klešta, crni Mansory točkovi sa žutim akcentom, kao i aero body kit od ugljeničnih vlakana (prednji spojler, pragovi, zadnji difuzor, spojler na prtljažniku...).

 

mansory vitesse 02.jpg

 

Dvobojna tema se nastavlja i u unutrašnjosti sa žutim i crnim kožnim sedištima. Takođe, centralna konzola je sa pločicom Mansory Vitesse na kojoj piše ''One of One''.

 

mansory vitesse 01.jpg

 

Ovaj Continental GT Cabrio sada ima do 740KS i 1.020 Nm obrtnog momenta. Najveća brzina je 332 km/h, dok ubrzanje do 100 km/h iznosi 3.3 sekunde. Cena se u kratkoj vesti ne navodi.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bentley Continental GT S ''Bathurst 12 Hour'' by Mulliner

 

bentley bathurst 05.jpg

 

Iz Mullinera je stigao par specijalnih Continentala GT S, poručenih u Australiji kao počast trkačkom modelu Continental GT3 koji je pobedio na 12-časovnoj trci Bathurst 2020.

 

bentley bathurst 04.jpg

 

Na realizaciji ovih specijalnih proimeraka su radili Bentley odeljenje Mulliner i Bentley Sidney, nakon lansiranja sportskog Continentala GT S na australijskom tržištu.

 

bentley bathurst 03.jpg

 

Oba automobila imaju broj 7 na prednjem grilu i Beluga crne akcente na krovu, poklopcima retrovizora, između zadnjih svetala i na donjem delu branika.

 

bentley bathurst 02.jpg

 

Takođe dolaze standardno sa Blackline specifikacijom koja donosi crnu završnu obradu svim hromiranim elementima, i Styling specifikacijom koja dodaje delove od ugljeničnih vlakana na prednjem slipteru, bočnim pragovima i zadnjem difuzoru. Razlika između ova dva vozila je u boji - jedan od njih je ofarban Apple zelenom bojom koja podseća na trkački automobil iz 2020. godine, a drugi dolazi u srebrnoj Tempest boji slično kao automobil druge generacije Continental GT3 iz 2017. Obe specijalne opreme dolaze sa 22-inčnim točkovima u sjajnoj crnoj boji.

 

bentley bathurst 01.jpg

 

U unutrašnjosti je kombinacija kože i Dinamica tkanine u nijansi Beluga sa Apple Green akcentima. Bathurst logo je utisnut na naslonima za glavu, dok drugi posebni detalji uključuju ''jedan od dva'' pločice, obris Bathurst staze na kontrolnoj tabli od ugljneičnih vlakana i imena vozača koji su vozili pobednički #7 na centralnoj konzoli. Osim toga, svaki od dva vlasnika će takođe dobiti i model Continental GT3 #7 u razmeri 1:18. Pod haubom je 4.0 twin-turbo V8 motor sa 550KS i 770 Nm obrtnog momenta, a ubrzanje od 0 do 100 km/h traje okruglo 4 sekunde.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Unikatni Bentley Continental GT u čast 70. godišnjice R Type Continentala

 

bentley 70 04.jpg

 

1953. godine kupac iz Švajcarske je naručio beli Bentley R Type Continental, u to vreme najbrži luksuzni automobil sa četiri sedišta na svetu. Da bi proslavio njegov 70. rođendan, Bentley je sada kreirao unikatni Continental GT.

 

bentley 70 03.jpg

 

Bentley je napravio samo 208 primeraka R Type Continentala sa 4,6 litarskim šestocilindrašem koji je razvijao 155 KS, dok ovaj specijalni Continental GT Azure pokreće 4.0 osmocilindraš sa 549KS.

 

bentley 70 02.jpg

 

Unikatni Bentley Continental GT dolazi u Old English White boji (po uzoru na boju automobila iz 1953. godine), a tu su i Cricket Ball i Beluga koža u unutrašnjosti, uz furnir od Burr oraha i obris klasičnog Bentleya na kontrolnoj tabli i pragovima.

 

bentley 70 01.jpg

 

Za realizaciju i ovog specijalnog primerka se pobrinulo Mulliner odeljenje, pri čemu će automobil sada biti deo Bentley flote za medije u Velikoj Britaniji.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Specijalni Bentley Continental GT S Coupe

 

bentley continental gts 23 3.jpg

 

Continental modernog doba slavi 20-godišnjicu, a kako bi to obeležio Bentley je na sajmu automobila u Šangaju predstavio unikatni GT S koji je obradio Mulliner.

Automobil je u Magnetic tamno sivoj metalik boji sa crnim hromiranim ukrasima i 22-inčnim crnim točkovima sa 10 krakova, kao i crvenim detaljima na poklopcima retrovizora, kočionim čeljustima i aero body paketu.

 

bentley continental gts 23 2.jpg

 

U unutrašnjosti je crveni deo koja se proteže preko vrata i kroz Granite Stone kontrolnu tablu, pa crveni kožni delovi na vratima, kontrolnoj tabli i sedištima, kao i crveni šavovi na naslonima i volanu.

 

bentley continental gts 23 1.jpg

 

Osim toga, u kabini su i siluete prve i aktuelne generacije Continentala GT Coupe (svaka grafika se pojavljuje iznad teksta sa natpisom ''20 Years Of The Continental''), uz LED svetlo dobrodošlice na vratima. Pod haubom je 4.0 twin-turbo V8 motor sa 550 KS, dok je za ubrzanje od 0 do 60 milja na sat (96 km/h) dovoljno 3.9 sekundi.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bentley Continental GT Azure

 

bentley c4.jpg

 

Bentley je odradio niz suptilnih promena za Azure opremu kod modela Continental GT i GTC, zajedno sa određenim doterivanjem luksuzne limuzine Flying Spur S i Speed.

 

bentley c3.jpg

 

Doterani Continental GT Azure je sada dodatno diferenciran, uz novu masku sa vertikalnim hromiranim elementima ispred crne mrežice. Sportski automobili sa dvoja vrata takođe dobijaju set točkova od 22 inča sa deset krakova sa modela Flying Spur Azure, sa crnom ili sjajnom završnom obradom.

 

bentley c2.jpg

 

Unutrašnjost je još luksuznija, sa većim izborom koža i boja, kao i Wilton tkaninom.

 

bentley c 1.jpg

 

Svi Speed modeli (Continental GT, GTC i Flying Spur) su sada dostupni sa svetlim Granite detaljima inspirisanim Bentley trkačkim pedigreom. Za čitav asortiman, Bentley je predstavio i novu Topaz plavu spoljašnju nijansu i unutrašnju oblogu od brušenog aluminijuma tamne boje koja je ranije bila dostupna samo za Bentaygu. Na kraju, tepisi u svim Bentley modelima su sada napravljeni od 100% recikliranog najlona, povećavajući akreditive održivosti ovog brenda.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mansory Bentley Continental GT

 

236248-mansory c4.jpg

 

Tjuner Mansory prikazuje još jednu modifikovanu varijantu Bentley Continentala GT, ovde u baby blue boji.

 

236249-mansory c3.jpg

 

Kao i obično, Mansory je predvideo doterani eksterijer, koji podrazumeva crnu prednju masku, elemente od ugljeničnih vlakana (prednji spojler, orvori za vazduh, set pragova, zadnji difuzor, zadnji spojler), poklopce retrovizora od ugljeničnih vlakana,  komplet točkova od 22 inča, kao i opciono doterivanje enterijera (koža, ugljenična vlakna...).

 

236250-mansory c2.jpg

 

Treba podsetiti da je Mansory još ranije za Continental GT ponudio pakete za pojačanje motora (do 740KS i 1.020 Nm obrtnog momenta, najveća brzina 332 km/h, ubrzanje do 100 km/h za 3.3 sekunde).

 

236251-mansory c1.jpg

 

Ovako doterani Mansory Bentley Continental GT ima cenu od 368.900 evra.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...