Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Bentley Continental Supersports & GT

Recommended Posts

caradvice.jpg CarAdvice video: Test 2020. Bentley Continental GT V8

 

Gran Turismo je jedan od najatraktivnijih segmenata automobila. Istovremeno je i jedan od najmanje dostupnih jer ako se napravi kako treba GT automobil prosto mora biti skup. Nije moguće napraviti luksuzan i sportski auto sa kojim se stotine kilometara brzo mogu preći bez ikakvog zamora u jednom danu i da to bude jeftino. Al' može da bude maaaalo jeftinije kad umesto V12 ima V8 motor kao ovaj na testu:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Test Bentley Continental GT W12

 

Evo i verzije sa 12 cilindara ispod haube - 6.0 W12 twinturbo:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bentley Continental GT Mulliner Coupe

 

Bentley-Continental 2021 m04.jpg

 

Bentley i njihovo ekskluzivno odeljenje Mulliner su nakon specijalnog Continentala GT Mulliner Cabrio sada prikazali i njegovo Coupe izdanje. Bentley Continental GT Mulliner Coupe nije ograničeno izdanje, već dopuna ponude, uz napomenu da se njime pokazuju i brojne mogućnosti personalizacije koje Mulliner nudi potencijalnim kupcima (između ostalog što se tiče raspoloživih boja eksterijera i enterijera).

 

Bentley-Continental 2021 m03.jpg

 

Osim toga, tu su i Double Diamond matrix prednji gril, Satin Silver retrovizori, set alu točkova od 22 inča, dodatni hromirani detalji na eksterijeru, brojne Mulliner oznake, kožni enterijer, sedišta sa šemom dijamanta, posebni šavovi, Mulliner oznake na naslonima za glavu i prednjem panelu, pragovi sa Mulliner natpisom...

 

Bentley-Continental 2021 m02.jpg

 

Pod haubom je 6.0 twin-turbo W12 motor sa 635KS i 900 Nm (u kombinaciji sa 8-stepenim automatskim menjačem i pogonom na sva četiri točka) ili 4.0 V8 sa 550KS.

 

Bentley-Continental 2021 m01.jpg

 

Narudžbine će početi da se primaju sledećeg meseca (cena još nijr saopštena), dok se isporuke očekuju početkom 2021. godine.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

carmagazine.jpg CarMagazine video: Test Bentley Continental GT

 

Više sporta i/ili luksuza nego u bilo kom Aston Martinu, Porscheu, ili Audiju, BMW-u... Pogledajte zašto je bogatim ljudima kod ovog auta možda bolji izbor V8 nego V12 motor:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bentley proizveo 80.000-ti Continental GT

 

210828-Bentley Continental GT.jpg

 

Bentley je saopštio da je proizveo jubilarni, i to 80.000-ti primerak Continentala GT u fabrici Crewe u Velikoj Britanji. Za ovo ime je bilo potrebno 18 godina i tri generacije, od debija originalnog modela 2003. godine. 80.000-ti primerak je inače Continental GT V8 u Orange Flame boji i sa opcionim Blackline i Styling specifikacijama.

Kupci aktuelnog Continentala GT mogu da biraju između 4.0 twin-turbo V8 motora sa 542KS, i 6.0 W12 agregata sa 626KS (oba sa pogonom na sva četiri točka i 8-stepenim menjačem sa dvostrukim kvačilom).

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Najavljen novi Bentley Continental GT Speed

 

Bentley Continental GT Speed.jpg

 

Bentley je potvrdio da će novi Continental GT Speed premijaru imati 23. marta, a najavljuje se kao ''do sada najsposobniji Bentley fokusiran na performanse i bez kompromisa u pogledu udobnosti ili luksuza.'' Proizvođač je takođe objavio najavni video i jednu sliku, ali tehničke specifikacije za sada nisu saopštene. Ipak, očekuju se 6.0 twin-turbo W12 motor sa oko 650KS, modifikovano oslanjanje, sportski izduvni sistem i doterana, agresivnija spoljašnjost. Što se cene tiče, novi Continental GT Speed bi mogao da košta oko 195.000 evra kada se pojavi u prodaji kasnije ove godine.

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novi Bentley Continental GT Speed

 

bentley speed 05.jpg

 

Bentley je danas održao premijeru novog Continentala GT Speed, koji je ranije inače najavljen kao ''do sada najsposobniji Bentley fokusiran na performanse i bez kompromisa u pogledu udobnosti ili luksuza.'' Kao što se i očekivalo, pod haubom je 6.0 twin-turbo W12 motor (koji ovde razvija 659KS i 900 Nm obrtnog momenta), a uparen je sa 8-stepenim automatskim menjačem sa dvostrukim kvačilom.

 

bentley speed 04.jpg

 

Osim toga, u paketu su i adaptivno oslanjanje, pogon na sva četiri točka, elektronski LSD diferencijal, upravljanje i na zadnjim točkovima, sportski izduvni sistem, opcione karbon-keramičke kočnice, zatamnjeni Speed prednji gril, novi pragovi i ekskluzivni 22-inčni točkovi.

 

bentley speed 03.jpg

 

Vozaču na raspolaganju stoje i četiri moda vožnje - Bentley, Comfort, Sport i Dynamic.

 

bentley speed 02.jpg

 

Tu je i dvobojna kožna unutrašnjost, uz alkantaru, drvo, ''Speed'' oznake na naslonima za glavu, Piano black detalje, opcione aliminjumske detalje...

 

bentley speed 01.jpg

 

Ovaj 2.273 kg teški automobil do 100 km/h ubrzava za 3.6 sekundi i može do maksimalnih 335 km/h. Novi Continental GT Speed će se pojaviti u prodaji kasnije ove godine, ali za sada nije poznato po kojoj ceni.

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bentley napada rekord takmičenja u brdskom usponu

 

Bentley pp 2021 02.jpg

 

Bentley je najavio povratak u Pikes Peak internacionalni šampionat brdskog uspona, ovo će predstavljati treće učešće britanskog brenda nakon mnogo godina i legendarnog uspon da na planinu Kolorado. Bentley još uvek nije potpuno otkrio koji će rekord napasti, ali je iz kompanije naglašeno da će njihova trka biti vožena u Continental GT3 modelu, od strane ličnog FastR tima. Continental GT3 napaja četvorolitarski twin-turbo V8 motor sa Cosworth tjuniranjem i menadžmentom. Oslobođen restrikcija, Bentley dobija mašinu dobru za više od 550 konja na radilici, koji putem Ricardo šestostepenog sekvencijalnog menjača sa AP trkačkim kvačilom odlaze na zadnje točkove. Pogonsko vratilo kreirano je od ugljeničnih vlakana i automobil poseduje nezavisno vešanje sa duplim kontrolnim rukama napred i pozadi, praćenim sa četiri podesiva trkačka amortizera.

 

Bentley pp 2021 01.jpg

 

Karbonski prednji spojler i zadnje krilo pojačavaju silu potiska, ali će ona svakako biti prilično uvećana na visokim kotama i nadmorskoj visini Pikes Peak trke. Bentley je postepeno stigao do ove trke, postavljajući rekorde prošle i pretprošle godine. Tokom svog prvog učešća, rekord proizvodnog SUV modela Bentayga obeležen je vremenom od 10:49,9, što ga je učinilo bržim od Tesla Model 3 Performance automobila koji se takmičio prošle godine.

 

Ovaj brend kasnije je izjednačio rekord za proizvodne automobile tokom 2020. godine sa Continental GT modelom. Baš kao i Bentayga, Continental GT je vožen od strane Risa Milena, dok je ovaj W12 kupe stigao na vrh planine u vremenu od 10:18,488. Iako kompanija Bentley nije objavila koji rekord će napasti sa Continental GT3 izdanjem, sa trenutn, upravo to deluje kao dobra meta. Glavni rekord drži, primarno za ovo takmičenje kreirani, Volkswagen ID.R električni trkački model, koji je pre tri godine postavio vreme od 7:57,148. Bentley će predstaviti svoje pune planove tokom devetog aprila, sa zvaničnim saopštenjem da će ovo biti poslednji pokušaj u nekoj bliskoj budućnosti. 2021 Pikes Peak International Hill Climb startovaće 27. juna.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bentley Continental GT Speed Cabrio

 

bentley cbr05.jpg

 

Nakon Coupe verzije, Bentley je održao i premijeru Continentala GT Speed u Cabrio izdanju. Continental GT Speed je ranije inače najavljen kao ''do sada najsposobniji Bentley fokusiran na performanse i bez kompromisa u pogledu udobnosti ili luksuza.''

 

bentley cbr04.jpg

 

Krov na Continentalu GT Speed Cabrio se otvara za 19 sekundi, a može da se izabere u jednoj od četiri boje.

 

bentley cbr03.jpg

 

I ovde je naravno pod haubom je 6.0 twin-turbo W12 motor (razvija 659KS i 900 Nm obrtnog momenta), a uparen je sa 8-stepenim automatskim menjačem sa dvostrukim kvačilom.

 

bentley cbr02.jpg

 

Osim toga, u paketu su i adaptivno oslanjanje, pogon na sva četiri točka, elektronski LSD diferencijal, upravljanje i na zadnjim točkovima, sportski izduvni sistem, opcione karbon-keramičke kočnice, zatamnjeni Speed prednji gril, novi pragovi i ekskluzivni 22-inčni točkovi.

 

bentley c cbr01.jpg

 

Vozaču na raspolaganju stoje i četiri moda vožnje - Bentley, Comfort, Sport i Dynamic. Tu je i dvobojna kožna unutrašnjost, uz alkantaru, drvo, ''Speed'' oznake na naslonima za glavu, Piano black detalje, opcione aliminijumske detalje... Automobil od 0 do 60 milja na sat (96 km/h) ubrzava za 3.6 sekundi i može do maksimalnih 335 km/h.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bentley Continental GT V8 Equinox Edition

 

213252-Bentley 4.jpg

 

Bentley i njihovo ekskluzivno odeljenje Mulliner su samo za japansko tržište pripremili novo specijalno izdanje Continentala GT V8. To je Bentley Continental GT V8 Equinox Edition koji je napravljen u ograničenoj seriji od samo 10 primeraka.

 

213253-Bentley 3.jpg

 

Mulliner i ovim modelom pokazuje mogućnosti koje nudi potencijalnim kupcima (između ostalog što se tiče raspoloživih boja eksterijera i enterijera).

 

213254-Bentley 2.jpg

 

U ovom slučaju, kupcima su na raspolaganju crni Onyx ili ledeno beli Glacier White eksterijer, kao i gloss black detalji, elementi od ugljeničnih vlakana (prednji spojler, zadnji difuzor, bočna zaštita, spojler na prtljažniku), kontrastni Moonbeam akcenti i 22-inčni Mulliner Driving Specification točkovi u tamnoj metalik Tungsten boji.

 

213255-Bentley 1.jpg

 

Tu je i dvobojni kožni enterijer (kombinacija Piano Moonbeam i Grand Black), sedišta sa šemom dijamanta, srebrni kontrastni šavovi, Bentley oznake na naslonima za glavu i prednjem panelu, pragovi sa Mulliner natpisom, ambijentalno osvetljenje... Pod haubom je 4.0 V8 twin-turbo motor sa 550KS i 770 Nm, ubrzanje od 0 do 100 km/h traje 3.9 sekundi, dok je najveća brzina 318 km/h.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

autocar.jpg Autocar: Bentley Continental GT Speed

 

Kako jedan od najpoznatijih/najboljih GT automobila na svetu učiniti još uzbudljivijim? Pa, stavite mu motor sa 650 konja, naravno.

Ovo je novi Bentley Continental GT Speed, najbrža verzija Bentley ''grand tourer'' ikada. Glavna cifra je snaga od 650 konja, koji Continental GT Speed težine 2.273 kilograma povuku do stotke za 3.5 sekunde i ne umaraju se sve do 335 km/h maksimalne brzine.

 

Ali, to nije ni pola od onoga što ovaj automobil čini tako posebnim. Continental GT Speed po prvi put dobija LSD sa pametnom vektorizacijom obrtnog momenta i upravljanje na zadnjim točkovima, što čini ovaj veliki i napred težak auto (6.0 W12 je ispod haube) mnogo okretnijim. U prodaji će biti od kraja 2021. godine...

 

 

 

autoexpress.jpg AutoExpress:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

shmee.jpg Shmee150: 2021. Bentley Continental GT

 

Kad se pomene Bentley Continental GT, pomislite na luksuzni ''grand tourer'' koji nije baš lagan auto, i automobil kojim biste krstarili autoputem koliko god kilometara želite.

Kad se pomene Bentley Continental GT Speed, možda mislite da će ta verzija biti po svemu ista osim što će eto imati malo više konja. E, takvo razmišljanje je pogrešno jer se ispostavilo da najnovija generacija Continental GT Speed prilično sposobna mašina i na asfaltu gde se vozi Formula 1.

 

Sa 6.0 W12 motorom koji pravi 650KS/900Nm, do stotke stiže za 3.6 sekundi, a maksimalna brzina mu je 335 km/h. Međutim, ono što vam ne kažu je da sve te cifre postiže uprkos težini od 2.300 kilograma, kao i da je veoma sposoban auto na trkačkoj stazi. Kao da je Bentley hteo da se ljudi na početku namerno zapitaju ''Zašto smo uopšte u Silverstonu kad se predstavlja novI Bentley?'', jer znaju da će auto svojim performansama na stazi sam odgovoriti, i da će ti isti ljudi posle samo par krugova u njemu reći ''Oh, sad razumem zašto smo na Silverstonu!''...

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bentley Continental GT3 za Pikes Peak

 

214976-Bentley Continental 2.jpg

 

Bentley se priprema za ovogodišnju trku Pikes Peak International Hill Climb u Americi gde će 27. juna pokušati da obori rekord u Time Attack 1 klasi.

 

214977-Bentley Continental 1.jpg

 

Specijalno pripremljeni Continental GT3 pokreće 4,0 litarski twin-turbo V8 motor koji koristi biogorivo i koji raspolaže sa više od 750KS i 1.000 Nm obrtnog momenta.

 

214978-Bentley Continental 0.jpg

 

Za volanom ovog automobila će biti trostruki Pikes Peak šampion Rhys Millen. Da bi postavio novi rekord u Time Attack 1 klasi, Millen mora da pređe stazu za manje od 9 minuta i 36 sekundi.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

carfectionyoutubelogonovi.jpg Carfection: Bentley Continental GT Speed

 

''Speed'' je dostupan u ovakvoj kabriolet varijanti, i kao klasični Coupe. I dalje je tu W12 motor sa 650KS/900Nm, uostalom obe varijante se prave na istoj platformi.

Ono što je takođe i dalje tu je skoro 2.5 tone mase, pogon i upravljanje na sva 4 točka i cena od oko 250.000 evra:

 

 

 

carwow.jpg CarWOW:

 

 

 

autocar.jpg Autocar:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 4/18/2021 at 3:27 PM, neshaoct said:

 Bentley dobija mašinu dobru za više od 550 konja na radilici, koji putem Ricardo šestostepenog sekvencijalnog menjača sa AP trkačkim kvačilom odlaze na zadnje točkove.

Automobil tj cela kompanija sa krizom identiteta, na takmicenjima motori suskani maksimalno ka sredini tezista sa zadnjim pogonom:

2014_bentley_continental_gt3_11_1920x1080.thumb.jpg.69f14cc6cc4606b6fea65d88e84c69bf.jpg

 

911 sa centralno postavljenim motorm kao na Kajmanu:

IMG_1969a.thumb.jpg.4c98e6dfb80dbfa690b0d951d9c5d3f3.jpg

 

Audi A5 DTM sa zadnjim pogonom i menjacem postavljenim pozadi kao na Alfi 75:

A150067_full.thumb.jpg.edd18205f0fc35cdf6956666485a9351.jpg

 

 

 

Dok za civilnu upotrebu guraju sve i sto je interesanto, sve prolazi:

Audi-A8-2011-1600-ba.thumb.jpg.c1b905a4d14d1295bd82f38f8eec2fbc.jpg

 

Ovakvu raspodelu tezine imaju svi automobili VW koncerna sa uzduzno postavljenim motorm, interesantna ideja, za neki autobus:
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

lovecars.jpg Lovecars: Bentley Continental GT V8

 

Izrazom ''Grand Tourer'' opisuje se automobil koji može ''u cugu'' da pređe velike udaljenosti što je brže i udobnije moguće.

Nick Ponting ima priliku da testira jednog od najboljih u svojoj klasi - Continental GT. Treća generacija ovog modela se vozi izuzetno, bez obzira da li prelazi državne granice ili se vozi u gradu sa 542KS iz svog 4.0 V8 motora, hvatajući stotku za 4 sekunde i dostižući najveću brzinu od 318 km/h. Isti taj motor se nalazi i u npr. Porsche Panamera Turbo, Audi RS6 ili Lamborghini Urusu.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bentley Continental GT Mulliner Blackline Pack

 

220501-bentley c 04.jpg

 

Bentley i njihovo ekskluzivno odeljenje Mulliner su za Continental GT Coupe i Cabrio ponudili i ekskluzivni paket pod nazivom Blackline Pack. Kao i obično, i ovom najnovijom ponudom se pokazuju brojne mogućnosti personalizacije koje Mulliner nudi potencijalnim kupcima (između ostalog što se tiče raspoloživih boja eksterijera i enterijera).

 

220502-bentley c 03.jpg

 

Tu su pre svega crni elementi na eksterijeru (koji su obično hromirani), pa Beluga Black retrovizori, upadljiva saćasta maska, komplet crnih alu točkova od 22 inča, kožni enterijer (u više raspoloživih boja), sedišta i oplate vrata sa šemom dijamanta, posebni šavovi, Mulliner oznake na naslonima za glavu i prednjem panelu, pragovi sa Mulliner natpisom...

 

220503-bentley c 02.jpg

 

Pod haubom može da bude 6.0 twin-turbo W12 motor sa 635KS i 900 Nm (u kombinaciji sa 8-stepenim automatskim menjačem i pogonom na sva četiri točka) ili 4.0 twin-turbo V8 sa 550KS i 757 Nm.

 

220504-bentley c 01.jpg

 

Cena se u vesti ne navodi, dok se isporuke očekuju početkom 2022. godine.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

pistonheadsyoutubelogonovi.jpg PistonHeads: Bentley Continental GT Speed vs Porsche 911 Turbo S

 

Novi GT Speed od 659 KS je verovatno najbolji super-GT koji je Bentley ikada napravio. Ali, da li je dovoljno dobar da pobedi Porsche 911 Turbo S od 650 konja - koji je verovatno najsposobniji sportski automobil za sve vremenske uslove koji se trenutno prodaje...

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulliner priprema W12 Coupe na bazi Continentala GT Speed

 

Bentley-EXP_100 007.jpg

 

Bentley divizija Mulliner po pisanju britanskih medija priprema novi ekskluzivni model. Tačnije, nakon ograničene serije od samo 12 primeraka kabrioleta Bentley Mulliner Bacalar (po ceni od 1.76 miliona evra po primerku), Mulliner će dovoljno bogatim kupcima ponuditi i ekskluzivni W12 Coupe koji će se bazirati na Continentalu GT Speed.

 

Kako se očekuje, novi W12 Coupe (zvanično ime još nije poznato) će koštati između 1.76 i 2.3 miliona evra, a u planu je ograničena serija od 25 primeraka. Novi Mulliner će izgledom biti inspirisan Bentley EXP 100 GT conceptom iz 2019. godine (na slici), pri čemu će to biti prvi projekat koji će voditi dizajner Andreas Mindt koji je ranije ove godine preuzeo funkciju direktora dizajna u Bentleyu. Kao baza će dakle poslužiti Bentley Continental GT Speed, što između ostalog znači da će imati sportski podešeno oslanjanje, upravljanje na sva četiri točka, elektronski kontrolisani LSD diferencijal i karbon-keramičke kočnice. Za pogon će se brinuti 6.0 twin-turbo W12 motor sa 659KS i 900 Nm obrtnog momenta, uz 8-stepeni automatski menjač i pogon na sva četiri točka. Mulliner će ovaj novi model u serijskom izdanju predstaviti tokom 2023. godine, kada će obeležiti i 80-godišnjicu saradnje sa Bentleyem.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

harry.jpg Harry'sGarage: 2022. Bentley Continental GT Speed

 

Continental GT Speed je coupe sa 650 konja i može sve do 335 km/h - da li je samim tim to najbolji Bentley koji se danas prodaje?

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

yesautouklogoyoutube.jpg YesAutoUK: 2022. Bentley Continental GT Speed

 

Nije lako od ultra-luksuznog automobila, kome je suština da komforno vozi svog bogatog vlasnika na dugim putovanjima, napraviti veoma sportski auto koji neće istovremeno žrtvovati sav taj luksuz:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...