Dante Bg 17 Posted September 29, 2014 Skup hobi @ zoran praksa je da kacimo ps kad su oglasi u pitanju a mozes i kod nas na forumu da postavis oglas:http://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?/forum/28-sve-ostalo/ Quote Share this post Link to post Share on other sites
zoran.jesic 0 Posted September 29, 2014 Hvala Dante, nisam znao. Quote Share this post Link to post Share on other sites
saledelagano 26 Posted September 30, 2014 Od Zokija treba uzeti navedeno (naravno ko ima novce) : 5. Sigma 30mm f1.4 - 240 eura6. Sigma 10-20mm f4-5.6 - 240 eura7. Tamron 17-50mm f2.8 - 220 eura Ubice od objektiva, ja sam imao ovaj Tamron. A ovaj 30mm 1.4 ubija Quote Share this post Link to post Share on other sites
stefankmn 164 Posted September 30, 2014 Kakav je d3000 , jel dobar aparat , dal se isplati uzeti. Ja se ne razumem u to bas Quote Share this post Link to post Share on other sites
Milutinac 6272 Posted September 30, 2014 Moja sprava cisto da steknes utisak sta se moze sa njim (bez nekog bas sjajnog osvetljenja tamo u Kosutnjaku)Ja bih rekao za pocetak i ucenje super sprava, sledece npr sto bih voleo da imam je 3200 Quote Share this post Link to post Share on other sites
stefankmn 164 Posted September 30, 2014 Aaaa onda znam kakav je Tvoj savet ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
saledelagano 26 Posted September 30, 2014 Zavisi koliko para mislis da das... Trenutno naj kupovina za pare koje das po meni je : Nikon D3200 18-55 DX VR 380e Nov ! Quote Share this post Link to post Share on other sites
zoran.jesic 0 Posted September 30, 2014 Iz licnog iskustva, za pocetak i ucenje se uzima najbolje i najskuplje, ako neko zeli da se bavi ozbiljno, jer svaka nadogradnja kroz godine, ako se uzima jeftinije, je gubljenje vremena i novca i kad se podvuce crta vidis da koliko si u minusu, naravno postoji i cinjenica gde zivimo i koliko smo platezno mocni, u poslednjih 12-13 godina sam promenio sigurno 7 zoom objektiva srednjeg raspona, svi su bili cenovnog ranga 200-300 eura, umesto da sam u startu kupio nikon 17-55 2.8.Poucen licnim iskustvom i nemanjem dovoljno sredstava, finansijskih, moram da prodam skoro sve, iako u sustini nista ne bih prodavao, naravno da imam 2k eura, da bih kupio 1 aparat i 1 objektiv. Quote Share this post Link to post Share on other sites
saledelagano 26 Posted September 30, 2014 Dobiro imao si tamrona 2.8 na svim ziznim daljinama, to je odlican objektiv ne verujem da je ista bolji Nikonov taj koji si naveo... A za sve ostalo jesi u pravu, ali treba $$$$$$$$ Sta bi uzeo da imas ta 2k ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
zoran.jesic 0 Posted September 30, 2014 Tamron je dobar, ali nikon je nikon.Ono sto uskoro uzimam, cim ode bar pola opreme iz oglasa je Nikon D610 i Nikon 24-70 2.8, objektiv ce sacekati dok se ne proda sve iz oglasa i dok se buffer ne napuni.Za prvo vreme imam matori 24-120 D. Quote Share this post Link to post Share on other sites
chikavili 511 Posted October 10, 2014 Tamron je dobar, ali nikon je nikon. A pare su pare. Kolika je razlika u ceni izmedju Tamrona 17-50 f2.8 i adekvatnog Nikona (i nemoj mi reci da je 18-55 adekvatan )Nikon 17-55 f2.8 je nekih 3-4 puta skuplji od tog Tamrona. Quote Share this post Link to post Share on other sites
zoran.jesic 0 Posted October 10, 2014 Taj nikon je minimum toliko puta bolji od tamrona, ne kazem da je tamron los.Uzeo sam d610 pre par dana i nikon 24-70, bolji aparat a posebno objektiv u smislu preciznosti, brzine i ostrine u zivotu nisam imao Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bumblebee 18 Posted October 12, 2014 Kolega Bumblebee je pazario d7000 i tog Tamrona i skljoca kao lud Nisu lose fotografije, nocu sa malo svetla dolazi do izrazaja mogucnost fotoaparata. Moram iscitati uputstva i mogucnosti posto ima svasta od podesavanja. Quote Share this post Link to post Share on other sites
chikavili 511 Posted October 13, 2014 Taj nikon je minimum toliko puta bolji od tamrona, ne kazem da je tamron los.Uzeo sam d610 pre par dana i nikon 24-70, bolji aparat a posebno objektiv u smislu preciznosti, brzine i ostrine u zivotu nisam imao Sve to stoji, ali tvoj komentar je bio kao da sam ja tebi rekao "500L je ok, ali Porsche je Porsche" - kakve to veze ima nekome ko ima pare za 500L ali nema za Porsche?! Nadam se da me razumes D610 je bruka od aparata btw. Cestitam Quote Share this post Link to post Share on other sites
zoran.jesic 0 Posted October 13, 2014 Ckhikavili, samo sam se nadovezao na tvoj komentar, meni je tamron bio najbolji standard zoom objektiv, dosta sam ih promenio do sad, nisam nikog hteo da uvredim ili slicno...Ja volim prajmove inace, sa FX-om sam progledao, skroz je druga prica, Nikon 24-70 je tezak i velik objektiv ali je strasno brz i tacan, bez obzira na svetlosne uslove, moj 50mm f1.4 koji je bio mekan na DX-u na 1.4, na FX-u je dobar, 85mm f1.8 konacno ima svoju primenu, na DX-u sam retko koristio 50 i 85mm bilo je preusko,najvise sam koristo sigmu 30 f1.4 koja je uglavnom bila na D300 i nikon 35mm f1.8 koja je uglavnom bio na D7000, kao i sigmu 70-200 f2.8 i samyang fisheye 8mm, poslednjih 2 god slikam samo svoje dete, pa mi prajmovi najvise odgovaraju, sad ovaj 24-70 u kombinaciji sa 85-icom na D610 mi je svaki dan u torbi. Quote Share this post Link to post Share on other sites
chikavili 511 Posted October 13, 2014 Ma znam sve to i razumem te u potpunosti, nego nisi ti mene razumeo - FX je drugi svet i nije bas za ovaj forum. Na prvom mestu mislim finansijski. Ovde vecina koristi kompakte i tek poneko ulazi u dslr svet i to entry level telima i objektivima. A za to je taj Tamron izmisljen - nema nigde toliko svetla za te novce Samo se opusti i uzivaj u blagodetima nove sprave. Znam da ja bih Quote Share this post Link to post Share on other sites
Tomas 10 Posted October 13, 2014 (edited) Ajd da offujem malo Kako se zavrsila (ako je uopste i zavrsena) ona tvoja prica sa kradjom opreme? Edited October 13, 2014 by Tomas Quote Share this post Link to post Share on other sites
chikavili 511 Posted October 14, 2014 @Tomas Nikako. Kupio sam nov aparat i to je to. Cesto idem na mesto gde se dogodilo, ali ih nikada nisam video. Quote Share this post Link to post Share on other sites
saledelagano 26 Posted October 14, 2014 Na koji nacin su ti maznulu, nisam u toku bio ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
chikavili 511 Posted October 14, 2014 @saledelagano http://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?/topic/65167-pripazite-svakome-mo%C5%BEe-da-se-desi/ Quote Share this post Link to post Share on other sites
saledelagano 26 Posted October 14, 2014 Cekaj dok si skidao gumu oni ti izvukli torbu bas dok si bio pored auta, ili sta ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
chikavili 511 Posted October 14, 2014 Ima sve u toj temi, nije ovde mesto za to. Quote Share this post Link to post Share on other sites
saledelagano 26 Posted October 15, 2014 Citao al ne skontao taj detalj, ali mislim da su dok si menjao tocak Quote Share this post Link to post Share on other sites
banjo1990 265 Posted October 16, 2014 Ne znam da li je bilo u temu, ali zanima me šta mislite o Fujifilm s4500? Generalno me interesuje šta mislite o Fojifilm-u, jer sam čitao po netu da i nisu baš kvalitetni... Quote Share this post Link to post Share on other sites