Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
artichoka

Kupovina auta - Punto mk.1 ili mk.2 kao opcija

Recommended Posts

Mislio sam na unutrasnje brave. Meni deluju meko i krhko.

I ja sam mislio na unutrasnje. Niti su meke niti krhke.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uzmi ti sestor Bravo 1.2 16V 82HP i teraj moja preporuka, ja kad ga vozim u 6000 obrtaja i po gradu trosi 8,5l/100km plina dok sam ga vozio na benzin trosio mi je 7-8l/100km jeste da sam za plin pre 2 godine dao 1000e ali meni se brzo isplatilo ja iskrene mnogo prelazim tj. ne izlazim iz kola zato sam i ugradio plin, a sto se tice klime to malo povecava cenu automobila ali veruj mi puno znaci, ja je ni ne iskljucujem ovih dana kad je bilo vruce, mogu da te provozam sa klimom po ovih 26C a zamisli kako je tek kad naleto bude 40+C e onda vidis prednost auta sa klimom, klima u autu u danasnje vreme nije luksuz nego potreba, zar ne a i sutra kad budes prodavala istog bice mu veca cena, jedina mana ovih 1.2 16V jeste da kad ukljucis klimu onda stvarno nemozes brzo da vozis, a i zasto bi kad te klima ;ladi cemu onda zurba, zar ne?

ne znam koliko bi prelazila godisnje pa onda nemogu da ti kazem da li za ulozeni novac u vidu plina mozes brzo da povratis ulozeno i onda si na dobitku, ja sam sa ovim autom za dve godine presao 75000km meni se isplatila ugradnja sekventa jer imam plasticnu granu, baci na papir sta su ti zelje a sta mogucnosti i eto tako ces dobiti odgovor sta da kupis, moja preporuka vec pomenuti Bravo 1.2 16V....

E a sto se tice dizla, ja ih mrzim ne zasto sto lose idu nisu to oni stari dizeli ali dizel je za mene dizel jesam ja vozio mnoge nove dizele od jtd-a preko tDI-a, medju ubrzanje im je ludilo ali ipak je benzin benzin, ja licno NIKAD nebih kupio dizela ali nikako tebe ne odvlacim od kupovine istog, eh samo se setim Semija dok je imao Stila kad izbaci crni dim oce da potruje sve iza sebe a nije jedini od 100 dizela 90 njih ce lepo dimiti a onda ce neko iza tebe da te pocasti sa "lepim" recima, kao sto ja to radim kad se nadjem iza dizela....

Srecna kupovina i dobroooooo razmisli, kao sto neko rece gore kupuj glavom a ne srcem i neces pogresiti, ovo sto sam ja napisao ne uzimaj kao tacno.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

zanimljiva pojava, kada neko otvori temu o kupovini bilo kog automobila uvek svi preporucuju svoj auto i hvale ga u referatu od 1000 reci :ermm:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa taj fazon :) a mislila sam da sam dovoljno precizno postavila pitanja :) a krenulo je ko da sam pitala "sta da kupim"

OK sta god, i prosli auto je bio bez klime i nisam se bunila stoga ni ovog puta to nije zahtev. A kako cu ga prodati jednog dana sad svakako o tome ne razmisljam.

I mislim da mi se posten bravo/brava ne uklapaju u budzet.

Odoh da gledam oglase :)

BTW Vili gde si shio presvlake te? Izgledaju pristojno priznajem :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Iako malo stariji od Punta mk2, po godinama moze da stane rame uz rame sa puntom 1, Bravo/Brava je drasticno udobniji i komforniji auto od Punta i mk1 i mk2. Posto je u tom cenovnom rangu moze se uzeti i on u razmatranje, ali samo motori 1.2 16v i 1.6 16v, jer su ostali neki nepouzdani, a neki ne bas tako jeftini za odrzavanje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nije da sam iskljucila bravo/bravu u potpunosti ali do sad nisam videla ni jedan primerak koji mi se uklapa u budzet a da mi odgovara po stanju ili cemu god. Vidim da su sa 1.4 motorom jeftiniji ali koliko znam taj motor nije pouzdan ni preporucljiv.

Sad mi jos nesto upada u oko, a to je Lancia Y - da li je to isti auto kao Punto samo u drugom limu kako ja to kontam ili tu ima vise zezancija? I da li mi se samo cini ili je manjih dimenzija od Punta?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lancia u svakom slučaju deli motore,menjače i ogibljenje sa fiatom, a u vezi veličine auta meni se čni da je sličnih dimenzija kao punto 1 ali nisam siguran, nećeš da pogrešiš ako uzmeš i taj auto. Dobra stvar kod punta 1,ne znam da li je to i slučaj sa puntom 2, da imaju pocinkovanu karoseriju,(takođe nisam siguran ni za Lanciu) ne svi modeli, što znatno smanjuje podložnost rđi, što je takođe jedan od važnijih faktora kod starijih automobila...

Imas na wikipedi sve o automobilima koji te interesuju pa pogledaj, a imaš i strane fiatove forume pa pročita njihova iskustva...

Edited by uros

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lancia Y jeste Punto, samo malo kvalitetnije uradjen, sa boljim enterijerom i zenskastim eksterijerom ;)

Svakako ga uzmi u razmatranje.

Imaš za te pare i golf 3 recimo ili polo

A mozes i u bunar da ih bacis :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

A može i pored puta u nekom bosanskom selu, tamo gde su im i besplatni polovni delovi :D

Ova lancia se meni lično ne sviđa nešto, nešto su mi guza i oči presečeni, ali opet bih pre uzeo nju pre nego punta 1 ako to podrazumeva mlađi auto, nisam u toku sa cena/godište kod lancia

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lancia se proizvodila od 1996-2003 tako da nije velika razlika u godištu u odnosu na punto mk1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da zakuvamo jos malo temu - Kako ti se svidja Lancia Y? Imas ih za 2500 evra u jako solidnom stanju. Potrosnja smesna, cena odrzavanja kao kod punta. Uz sve to auto je kvalitetnije izradjen od Punta, a mnogima je i dopadljiviji.

Klikni ovde pa pogledaj sta se nudi. :welcome:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...