Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Chevrolet Camaro SS / ZL1 / Z28

Recommended Posts

carfectionyoutubelogonovi.jpg Carfection: Chevrolet Camaro ZL1

 

Camaro ZL1 zabranjen je u većem delu Evrope i nekim delovima Amerike. Da li je ovaj auto zaista toliko zao?
Ima V8 sa kompresorom, prepun je najboljeg od svega što Chevrolet nudi u svojoj Camaro liniji. Ovo je coupe sa performansama u prvom planu. Konkretan auto je otišao i korak dalje od toga... 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

thestraightpipes.jpg TheStraightPipes: 2022. Chevrolet Camaro SS 1LE

 

455KS/617Nm iz 6.2 V8 motora... sa manuelnim menjačem - što ustvari i jeste glavna prednost ovog automobila:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aktuelni Chevrolet Camaro se ukida 2024. godine

 

chevrolet camaro collector 01.jpg

 

Chevrolet je potvrdio da se proizvodnja aktuelne, šeste generacije Camara završava sa modelskom godinom 2024. i za sada nije planiran direktni naslednik.

Vest dolazi direktno iz Chevroletovog saopštenja za medije u kojem se najavljuju konačni planovi za Camaro, a koji uključuju Collector's Edition modele koji će biti predstavljeni kasnije ove godine. Modelska godina 2024. će biti dostupna kasnije ove godine, ali proizvodna linija će se zaustaviti u januaru 2024. godine. Ipak, u saopštenju za medije potpredsednik Chevrolet Globala Skot Bel obećava da to nije kraj puta za Camaro. Nažalost, proizvođač automobila u ovom trenutku nema nikakve informacije o potencijalnom nasledniku.

 

''Dok se spremamo da kažemo zbogom sadašnjoj generaciji Camara, teško je izraziti našu zahvalnost svakom Camaro kupcu, zaposlenom na Camaro proizvodnoj liniji i ljubitelju trka'' rekao je Bel. ''Iako danas ne najavljujemo neposrednog naslednika, budite sigurni, ovo nije kraj Camarove priče.'' Chevrolet će dakle ponuditi poseban model kako bi ovu eru priveo kraju. U planu je Collector's Edition paket za RS i SS modele. Takođe će biti dostupan u ograničenom broju za vrhunski Camaro ZL1. Nije poznato da li će ovo uključivati bilo kakvo unapređenje performansi. Više informacija o Collector's Edition paketu će biti poznato pre početka porudžbina u leto 2023.

 

Što se tiče još uvek nepotvrđene budućnosti, ranije glasine su sugerisale sve, od novog Camaro SUV-a pa do električne limuzine. Nedavno su se pojavile i glasine da bi General Motors mogao da izdvoji Camaro i Escalade kao podbrendove pod Chevroletom i Cadillacom, nudeći niz modela. Bez obzira da li se Camaro vraća kao sportski SUV ili podbrend, skoro sigurno će biti elektrifikovan sa hibridnim ili potpuno električnim pogonom.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Chevrolet Camaro ZL1 Garage 56 Edition

 

chevrolet camaro 56 02.jpg

 

Chevrolet je pripremio specijalni Camaro ZL1 Garage 56 Edition koji će biti napravljen u ograničenoj seriji od samo 56 primeraka, kao omaž NASCAR trkačkom automobilu koji će se takmičiti na 24 sata Le Mana (NASCAR Cup Camaro ZL1).

Automobil je dizajnirao Chevroletov Performance Design Studio, a bazira se na Camaru ZL1 koji je ovde dobio različite elemente inspirisane trkačkim automobilom. Garage 56 Edition ima modifikovani aerodinamički paket, uz agresivni dizajn prednjeg dela i karakteristični zadnji spojler.

 

chevrolet camaro 56 01.jpg

 

U paketu su i alu točkovi sa gumama Goodyear Eagle F1 SuperCar, Riptide Blue boja, satenski retrovizore, grafički paket koji podseća na livreju trkačkog automobila (zlatne i bele pruge, monohromatske zvezde i logo NASCAR 75. godišnjice na haubi), amblem Garage 56 na prednjim blatobranima i Hendrick Motorsports logo na C stubovima u čast tima uključenog u razvoj trkačkog automobila. Opciono, kupci mogu da dobiju tri dodatne grafike (NASCAR, Goodyear i broj 24), dok se u unutrašnjosti nalazi oznaka Garage 56 na patosnicama i volanu. Motor je 6.2 V8 sa kompresorom koji raspolaže sa 659 KS i 881 Nm obrtnog momenta. Chevrolet Camaro ZL1 Garage 56 Edition će biti dostupan kasnije ove godine, a cene će biti objavljene naknadno.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...