Jump to content
FAS Goran
vaskez

Usvojen novi ZOBS & prateći akti

Recommended Posts

Eh, isti ti ludaci, kako ih deklarišeš, kad ih "muka potera" mogu i bez dozvole sesti u auto, šta onda raditi?

Da li naša policija ima ažurnu evidenciju privremeno oduzetih vozačkih dozvola da proveri bilo koga ko vozi bez dozvole?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evidenciju naravno ima, al mi se čini da je retko koristi.

 

Argument ti ne stoji jer će on izaći iz zatvora (ako je osuđen na isti zbog npr alkohola) ali će i dalje biti pod zabranom. Šta ga sprečava da vozi? Ništa kao i u "mom" rešenju.

Share this post


Link to post
Share on other sites

IT struktura i obrazovanje naše policije je očajno, i dalje proveravaju sa toki vokijima ko, šta, gde i kako.....smešno.

A da je do sada država priznala da je nesposobna, jeste i to puno puta.

 

Možemo mi ovde da palmudimo do veka ali evidentno je da će taj isti opet sesti u auto, pre ili posle što bi se reklo, moguće samo da će ga zatvor + kazna držati duži vremenski period od volana.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meni je sve ovo logično i ja sve ovo pozdravljam. Znam da se nekome ne sviđa, ali neki red mora da se uvede.

 

Imam kolegu sa posla koji stalno vozi pijan, povredio do sada nekoliko osoba - i nijednom nije odgovarao.

Ili ne primi poziv, ili ne dođe na ročište pa pošalje falsifikovano opravdanje, ili angažuje advokata, pa advokat ne dođe, jednom ponišito presudu koja je bila na latinici i tako redom. Vozi pijan stalno, uhvaćen pijan jedno 5-6 puta bez saobraćajke, 2 puta izazvao saobraćajku. Ima povređenih zbog njega. Ne zna on ni sam koliko se procesa protiv njega vodi, ni na jedna ročišta ne dolazi, uglavnom redom zastarevaju prijave.

 

Šta reći ? Dokle bre da ginemo na ulicama zbog ovakvih ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma giljotina je zakon... Nego brzo pobegli Turci...

 

Extra znaci u ovoj zemlji vise nece postojati vozac koji nije kriv,da bi opravdao krivicu plati 50% pa se zali,extra for a. Dobre ideje imaju kako da nas izuju do kraja "OVI'' sto osmisljavaju tako bistre stvari.

Edited by fiat128s

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pljušte saobraćajne kazne

 

Za mesec dana primene Zakona o prekršajima, naplaćeno sedam miliona dinara. Određeno i tri godine zatvorskih kazni.

 

Trideset dana primene novog Zakona o prekršajima dovoljno je vremena da se naparvi prva analiza efekata. Nadležni kažu da je zakon dao dobre rezultate. Ipak, da li će izrečene kazne uticati i preventivno, na promenu ponašanja prekršioca, još je rano proceniti.

 

111.png
 

Samo u prva tri dana primene Novog zakona o prekršajima 50 osoba završilo je u zatvoru. U prvih 30, ukupno 600 ljudi platilo je sedam miliona dinara kazni za lakše prekršaje.

Izrečeno je i ukupno 70 godina zabrane upravljanja motornim vozilom i tri godine zatvorskih kazni. Među njima su i bahati i pijani vozači koji se po novom propisu sa ulice direktno upućuju kod sudije za prekršaje.

 

"Povećan je broj prekršilaca koji se odmah po učinjenom prekršaju privode prekršajnom sudu i naravno u tim slučajevima se presude izvršavaju pre pravosnažnosti, što znači da se izrečena kazna izvršava odmah bez obzira da li je okrivljeni uložio žalbu ili ne", kaže Boban Milinković iz Uprave saobraćajne policije.

 

Prve procene pokazuju da je, samo u Beogradu, broj naplaćenih kazni sa 30 odsto povećan na dve trećine.

 

Zoran Pašalić, predsednik Prekršajnog apelacionog suda kaže da su profunkcionisali registri u kojima se unose lica koja su učinila saobraćajne prekršaje, odnosno gde je to pravosnažno presuđeno, kao i lica kojima je izrečena novčana kazna, bez obzira da li su je platili ili ne.

 

A kada se vaše ime nađe u registru, ne možete da registrujete auto, produžite vozačku ili saobraćajnu ili osnujete firmu, sve dok ne odužite dug državi. Jedina odredba koja je iz prethodnog zakona ostala jeste da svaki slučaj zastareva za dve godine.

 

"Mnoge novine u zakonu zapravo smanjuju broj saobraćajnih postupaka, tako da mi smatramo da ćemo i sa ovim rokom izaći na kraj sa prekršajima", kaže Pašalić.

 

Praksa je već u pravih mesec dana pokazala da najgore prolaze oni koji kaznu ignorišu. Onaj ko, niti plati polovinu iznosa za osam dana, niti pokrene postupak pred sudom teško će izbeći izvršenje. Jer Zakon predviđa da će vas kazna sačekati čak i na poslu.

 

Preuzeto sa Rts.rs

Share this post


Link to post
Share on other sites

samo da se svima pise i sve ce biti ok. Da nemam maminih i tatinih sinova koji se izvlace i sve ce biti OK

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos kad ne bi bilo ovakvih gluposti... Desilo se juce...

 

"Ovo je necuveno i dogadja se samo u zemlji Srbiji.Danas sa temperaturom 21 stepen,suncem i stvarno lepim vremenom vozim se mojim kabrioletom sa otvorenim krovom.Zaustavlja me policajac u gradu trazi dokumente i sve je u redu.Imate li obaveznu opremu i prvu pomoc imam sve.Signalizacija radi.Da li ste pili nesto?Nisam...Da li pristajete na alko test.Naravno.Duvam,aparat pokaze 0:00.Nakon toga,zar je vec doslo vreme za kabriolet.Sta fali?Lepo vreme,sunce upeklo,red je malo da se opustimo.Obraca mi se i kaze da,ali danas je 31 mart,da li vi imate zimske gume na svom automobilu.Pogledam ga misleci da me izaziva.Covek ozbiljan,aha letnji pneumatici.Za to se izrice kazna.Do 1 aprila moraju da budu montirani zimski.Gledam ga,covek pise.Odlucim necu te castiti.Pita jos jednom,moram da pisem kaznu.Da,slobodno napisite.I napise da mi uplatnicu na 6000 dinara.Kazem ima li sta jos?Ne slobodni ste,srecan put.I da znate mogli smo resiti i bez pitanja.Budem kulturan i kazem,mogli smo da ti nisi papak i po suncu mi trazis zimske gume.Zbog takvih nam je drzava gde jeste.Sto ti je zinula guzica da te neko casti.Na pogresnog si naleteo.Odem u postu platim 3000,zbog umanjenja kazne zbog placanja u roku 7 dana.STRASNO!"

Share this post


Link to post
Share on other sites

Po zakonu zimske gume su obavezne samo ako na putu ima snega, leda i poledice ... ili je neko smislio dobru pricu ili je jednostavno glup pa je platio, a nije razmislio da ima jos neka mogucnost ... 

 

inace takav policajac zasluzuje da mu izadjes i udaris samar ! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Upravo si državi poklonim 3000 dinara. Nisi bio u obavezi da imaš zimske gume jer nisu zimski uslovi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...