Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Nissan GT-R (SpecV / R32 / R33 / R34 / R35 / R36)

Recommended Posts

Hromirani ReStyle It Nissan GT-R
 
nissan%20gtr%2051.jpg
 
Jedan od najboljih, a po nekima i najlepših automobila na svetu, Nissan GT-R je česta meta prerada i njegovi vlasnici ga često ukrašavaju folijama koje su u poslednje vreme postale trend širom sveta. Ovaj primerak je dobio hromiranu foliju koja ga čini pravim magnetom za znatiželjne poglede.
 
nissan%20gtr%205111.jpg
 
Za transformaciju je zaslužna kanadska kompanija ReStyle It, a srećnici koji će moći da izbliza upoznaju ovaj GT-R su stanovnici Toronta. Opakom utisku doprinose i modifikovano ogibljenje i ADV1 točkovi, a tu su još i dodatna krila, spojleri i difuzor, kao i titanium izduvni sistem.
 
nissan%20gtr%20511.jpg
 
Pre nego što je dospeo u ruke profesionalnih tjunera, ovaj GT-R je bio samo još samo jedan plavi sportista, ali sada je dobio stajling dostojan jednog superautomobila i više niko neće moći da ravnodušno prođe pored njega.
 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Nissan GT-R AMS Alpha 12+ sa 1700KS postigao 382 km/h
 
Priča kako je nastao najbrži GT-R na svetu: tjunerska kuća AMS Performance je 2011. godine predstavila Alpha 12 upgrade kit za Nissan GT-R, koji je povećao snagu tom automobilu na čak 1309KS. Kao da to nije bilo dovoljno, kasniji Alpha 12+ je podigao snagu na 1700KS!
Nissan GT-R AMS Alpha 12+ je nedavno postao najbrži GT-R na svetu postigavši maksimalnu brzinu od 382 km/h. Ovom modifikovanom japanskom superautomobilu je trebalo samo 2.99 sekundi da iz mesta mirovanja dođe do 100 km/h, a do 200 km/h je došao za 6.5 sekundi. Već za 12.37 sekundi ovaj GT-R je jurio 300 km/h!
On je takođe i najbrži GT-R koji je prešao stazu od jedne milje, uradivši to za samo 22.5 sekunde. Četvrtinu milje prelazi za samo 9.4 sekunde i za to vreme postigne brzinu od 260 km/h.
 
 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
GT-R Nismo i Juke Nismo RS stižu sledeće godine

 

Nissan%20Juke%20Nismo%20111.jpg

 

Iz Nissana stižu vesti da će se sledeće godine pojaviti dva nova Nismo modela. Naime, u Nissanu nakon modela 370Z Nismo i Juke Nismo planiraju i Juke Nismo RS, dok je GT-R Nismo takođe dobio zeleno svetlo. Aktuelni Juke Nismo (na slici) inače ima 1.6 litarski turbo motor sa 160 kW/215KS, a RS verzija će imati još više snage kao i agresivniji aero body kit. Za sada nije poznato da li će se Juke Nismo RS nuditi i sa 2WD i sa 4WD pogonom.

Što se Nissana GT-R Nismo tiče i ovaj automobil stiže tokom 2014. godine, i to sa pojačanim 3.8 litarskim V6 twin-turbo motorom i novim aero body paketom.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Nissan GT-R Nismo će imati više od 570 KS
 
92236-nissan%20gtr.jpg
 
Da Nissan radi na Nismo verziji svog sportiste GT-R je poznato još od kraja februara. Već tada se znalo da će Nissan GT-R Nismo biti najbrži serijski automobil koji je ovaj brend ikada proizveo, a sada napokon znamo i sa koliko će konja baratati.
Novi Nissan GT-R Nismo će ispod poklopca motora imati dobro poznati 3.8 litarski V6 biturbo koji će Nismo pojačati na više od 570KS, a uz jači motor ovaj automobil dobiće i bolje prianjanje na podlogu i oštriju upravljivost što bi mu trebalo omogućiti da još jednom ruši rekord na Nirburgringu. Svi oni koji sa nestrpljenjem očekuju dolazak ovog automobila na kalendaru bi trebalo da zaokruže 23. novembar kada svoja vrata otvara ovogodišnji Tokyo Motor Show.
 
 

 



Switzer ClubSport GT-R
 
switzer%2011.jpg
 
Američki Switzer Performance je pripremio još jedan tjuning program za Nissan GT-R, i to ClubSport GT-R.
 
99169-switzer%20111.jpg
 
Najnoviji kit je u osnovi kombinacija motora iz GT-R Ultimate Street Editiona sa skoro 1000KS i ostalih modifikacija nastalih proteklih godina.
 
99167-switzer%201.jpg
 
U paketu su i aerodinamički body kit (uključujući prednji spojler, haubu od ugljeničnih vlakana i veliki zadnji spojler), trkačko ogibljenje, jače kočnice, trkačka sedišta, Toyo R888 gume...
 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Nissan GT-R Midnight Opal Special Edition

 

100060-nissan%20gtr%201.jpg

 

Nissan je saopštio da je pripremio novo specijalno izdanje modela GT-R koje će biti ponuđeno u ograničenoj seriji od samo 100 primeraka. U pitanju je GT-R Midnight Opal Special Edition koji u Japanu košta 10.5 miliona jena (80.620 evra).

 

100061-nissan%20gtr%2011.jpg

 

Ukratko, ovaj GT-R se između ostalog odlikuje specijalnom Midnight Opal bojom eksterijera, Hyper titanium točkovima, zadnjim spjolerom od ugljeničnih vlakana i zlatnom pločicom sa serijskim brojem automobila. Motor je i dalje 3.8 litarski twin-turbo V6 sa 545KS.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Kvartet Takumija - Upoznajte četiri Japanca koji ručno sastavljaju GT-R-ov V6
 
Mercedesovo odeljenje AMG nije jedino koji vodi politiku ''jedan motor - jedan čovek''. Po istom načelu živi i kvartet Nissanovih takumija
Nissan GT-R se s pravom kotira kao jedan od najvažnijih automobila iz Zemlje Izlazećeg Sunca budući da za višestruko manji iznos kupcima pruža performanse koje dostižu, a neretko i nadmašuju mnogo razvikaniju konkurenciju. Da GT-R ipak ne bude tek još jedan visokoserijski sterilni proizvod, brine se kvartet takumija, ili u slobodnom prevodu majstora koji ručno slažu motor svakog primerka koji napusti fabriku.
 
Vođa ovog perfekcionističkog četverca je Takumi Kurosawa koji je u Nissanovim pogonima u Yokohami proveo više od četvrt veka. Svoj potpis na biturbo punjeni V6 stavljaju još Izumi Shioya, Nobumitsu Gozu i Tsunemi Oyama, a ova neobična ekipa zajedno ima više od stotinu godina staža. Iako su maestralni u obavljanju svojih dužnosti, takumijima ne nedostaje skromnosti, pa priznaju da svako može naučiti da sastavlja motor VR38 za tri do četiri meseca. Ipak, potrebno je mnogo više od toga da se pre sastavljanja proceni da li je svaka komponenta na visini zadatka.
 
 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Nismo GT-R će biti najbrži automobil na svetu?
 
100061-nissan%20gtr%2011.jpg
 
Opšte je poznato da Nissan, tj. njihovo odeljenje iz Nisma, razvija najjači serijski GT-R ikada, međutim verovatno se niko nije nadao da će termin ''najjači ikada'' Japanci tako bukvalno shvatiti.
Da su u Nissanu veoma ozbiljno pristupili ispunjenju svog obećanja, potvrdio je izvor iz te kompanije koji je izneo jednu šokantnu vest. Naime, prema njegovim rečima, GT-R Nismo će ubrzavati od 0-100 za samo 2 sekunde! Da, dve (2) sekunde, ni više ni manje! Ako to bude istina, onda ne samo da će GT-R Nismo biti najbrža serijska verzija tog modela, nego će biti i najbrži automobil na svetu! Barem kada je u pitanju ubrzanje od 0-100 km/h. To znači da će biti brži od Bugatti Veyrona Super Sport ili perolakog Ariel Atoma V8. Međutim, pre nego što se digne velika pompa oko ovoga, treba ipak sačekati rezultate u praksi.
 
Nismo ovaj model razvija u saradnji sa Williams Advanced Engineering kompanijom. Jedan od Williamsovih inženjera je izjavio: ''Iznenadili bi se kada bi znali koliko ima mesta za poboljšanja. Čak i kada je u pitanju automobil kao što je GT-R.'' Kao što je to slučaj i sa ostalim modelima Nisma, i GT-R će dobiti detalje koji će mu dodatno naglasiti sportski izgled, poput novog izduvnog sistema i delova od ugljeničnih vlakana.
Nissan još nije ništa rekao o eventualnoj ceni, ali se procenjuje da će GT-R Nismo koštati oko 115.000 evra. Inače, kao što smo već ranije rekli, premijeru će imati u novembru na Sajmu automobila u Tokiju.
 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Nissanov trkački GT-R Nismo GT500
 
nissan%20gtr%206.jpg
 
Kompanija Nissan je predstavila svoj trkački automobil GT-R Nismo GT500, koji će se takmičiti u seriji Super GT500. Ranije je Lexus otkrio svoj model LF-CC, dok je i Honda predstavila svoje ''oružje'', a to je NSX-Concept-GT, koji će se takođe takmičiti u seriji Super GT500. Kao odgovor iz Nissana je stigao GT-R Nismo GT500.
 
nissan%20gtr%2060.jpg
 
Svi automobili su dizajnirani tako da ispunjavaju sve tehničke uslove kao i automobili iz DTM-a. Jedini izuzetak je pravilo o motorima.
 
nissan%20gtr%20601.jpg
 
Nissan GT-R Nismo GT500 će svoju moć demonstrirati ovog vikenda na stazi Suzuka u Japanu, gde će posetioci moći videti Hondin i Lexusov automobil.
 
 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Nissan GT-R u verziji tjuning kuće AMS Performance i sa Alpha 16 paketom je stvarno jedan izuzetan automobil, što je još jednom pokazao, nastupom na jednom okupljanju žestokih četvorotočkaša.

Na događaju je nastupio GT-R izvesnog Džona Šeparda, koji je nedavno sa Alpha 12 nadograđen na pomenuti Alpha 16 paket. I mada u novoj verziji nije imao dosta iskustva, na asfaltu se i te kako pokazao. Uz pomoć Nitto NT05R specijalnih guma, Alpha Nissan GT-R je do 96 km/h ubrzao za svega 1.78 sekundu, dok je od 96 do 209 km/h ubrzao za 2.91 sekundu. Do kraja staze, ''četvrt milje'' je prešao za 8,28 sekundi, pri brzini od 278 km/h. Ovakav rezultat je posebno značajan, jer pomenuti GT-R čini jednim od najbržim na svetu!
 
Međutim, ako se dosadašnji navodi o predstojećem Nissan GT-R Nismo modelu ispostave tačnim, on neće mnogo zaostajati za Šepardovom mašinom. Ako je verovati izvorima iz same kompanije, Nissan želi da GT-R Nismo postane proizvodni model sa najbržim ubrzanjem do ''stotke'' na svetu, boljim i od Ariel Atoma 500 i Bugatti Veyron Super Sporta. Ali, osim što želi da nadmaši vreme od 2.5 sekundi, Nissan želi da novi rekord bude prilično ubedljiv i cilja vrema potrebno za ubrzanje do 100 km/h od okruglih 2 sekunde.
Dok se Nismo ne nađe na tržištu, užuvajte u umeću Alpha 16 GTR-a.
 
 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites



Špijuniran Nissan GT-R NISMO na Nurburgringu
 
nissan%20gtr%20321.jpg
 
Specijalna NISMO verzija ionako superiornog automobila kao što je Nissan GT-R, trebalo bi da se pojavi do kraja godine, najverovatnije na Salonu automobila u Tokiju, koji se održava u decembru, ali se već ovih dana mogao videti ''maskirani'' prototip u fazi testiranja na, a gde drugo, nego na Nurburgring Nordschleife stazi. Iako je zbog ''kamuflaže'' teško uočiti neke vizuelne razlike, sa fotografija se može primetiti da naplaci stižu direktno iz NISMO ogranka, a od najavljenih modifikacije, tu je nešto drugačiji sistem usisa vazduha, kao i nešto drugačije i ''niže'' oslanjanje.
 
nissan%20gtr%203211.jpg
 
Ono što je interesantno spomenuti jeste da NISMO verzija poseduje i drugačiji repni spojler, tačnije ''krilo'', koje se na ostalim fotografijama ne vidi, budući da je skinuto, dok se jasno može primetiti na fotografiji gde automobil stoji parkiran ispred garaže razvojnog centra Nissana u Nurburgringu. Podsećanja radi, serijski GT-R poseduje 3.8-litarski twinturbo V6 agregat, koji oslobađa oko 540 KS, a uz pomoć Launch Controla i odličnog sistema pogona na sva četiri točka, automobil u serijskoj verziji do 100 km/h stiže za ispod 3 sekunde!
 
 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Najbrži evropski Nissan GT-R

 

Nissan-GT-R-Exelixis-2.jpg

 

Ako postoji automobil koji je odličan u trkama na pravcu, onda je to Nissan GT-R. Kako je Godzila odličan i u fabričkoj formi, možete zamisliti šta sve tjuningom može da se postigne. Ustvari, ne morate da upotrebljavate maštu, jer nam iz susedne Rumunije, zahvaljujući zajedničkom rumunsko-grčkom projektu, stiže navodno najbrži GT-R na evropskom kontinentu. Nakon obimnih modifikacija, V6 agregat sa turbo kompresorom ovog GTR-a R35 sada ima 1500 KS! Na ''četvrt milje'' je ostvario rezultat od 8.47 sekundi, uz izlaznu brzinu od 277 km/h.

Prilično impresivno, ali će im biti potrebno dodatnog rada da bi došli do titule najbržeg GTR-a, koju trenutno drži Alpha Performance sa svojim Alfa Omega GT-R modelom sa 1700 konja.

 


 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Williamsova tehnologija u novoj Godzilli

 

nissan%20gtr%20r36.jpg

 

Saradnja Nissana i F1 tima Williams je počela na sub-brendu japanske firme Nismo. I novi GT-R će posegnuti za tehnologijom iz formule 1, koristiće Williamsov hibridni pogon. Već je bilo reči o tome da će nova generacija Godzille zbog sve strožih propisa oko emisije štetnih gasova postati ''eco-friendly'', a na tržištu će se pojaviti krajem 2015. Novi GT-R odlikovaće, između ostalog, i sistem deaktivacije cilindara kao i sistem Start/Stop. Pre hibridne Godzille, već početkom sledeće godine, Nissan će lansirati GT-R Nismo. Zvanično predstavljanje će biti na tokijskom Salonu automobila u novembru, a procurila je i informacija da su novom Nismu potrebne samo dve sekunde do 100 km/h.

 


Share this post


Link to post
Share on other sites
NISMO GT-R ove nedelje kreće u obaranje rekorda na Nurburgringu

 

103721-nissan%20nismo%201.jpg

 

Nissan GT-R R35 je od svog pojavljivanja, izazvao nezapamćenu kontroverzu kada je reč o rekordnim vremenima na stazi Nurburgring Nordschleife, a pre svega u ''direktnom'' okršaju sa Porscheovim modelima. Ovaj put, Nissan ide korak dalje, predstavljajući verziju NISMO, koja bi, prema rečima zvaničnika iz Nissana, serijski GT-R trebala da nadmaši u svakom pogledu.

U cilju što bolje promocije NISMO verzije, novi rekordni krug na Nurburgringu praktično se podrazumeva, te stoga ne čudi što je Nissan za tu priliku, stazu ''rezervisao'' samo za svoje potrebe, ali i angažovao bivšeg vozača Formule 1, Sebastiena Buemija (Toro Rosso), koji bi ove nedelje trebalo da krene u obaranje aktuelnog rekorda za GT-R.

 

103722-nissan%20nismo%2011.jpg

 


 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Novi Nissan GT-R: novi renderi

 

nissan%20gtr%20433.jpg

 

Sledeću generaciju Nissana GT-R bi mogao da pokreće hibridni pogon sa 600KS. Ako uopšte želite verovati u to, ali, ako je Ferrari to napravio, onda može i Nissan.

 

nissan%20gtr%204333.jpg

 

Nova genaracija GT-R-a bi na tržištu trebalo da se pojavi 2016., a ideja japanske firme je da udovolji sve strožim propisima u Evropskoj uniji i SAD-u što se tiče emisije CO2. Emisija aktuelnog modela, koji pokreće twin turbo motor 3.8L V6, iznosi 275 g/km.

 

nissan%20gtr%2043.jpg

 

Za ljude u Nissanu postoji jedan veliki problem - masa. Hibridni pogon će značajno povećati masu GT-R-a i da bi priča uspela inženjeri će morati da pronađu način kako izgubiti 200 kilograma. Ideja je da se korišćenjem više lakih materijala kompenzuje rast mase zbog hibridnog pogona.

 


Share this post


Link to post
Share on other sites
Novu generaciju Nissana GT-R razvijaće Nismo

 

nissan%20gtr%20433.jpg

 

Nissan GT-R je ionako jedan od najboljih sportskih automobila na svetu. Srećom, Japanci ne misle da spavaju na lovorikama pa će sve podići na viši nivo. Najkraći a ujedno i najbolji put ka poboljšanju performansi jeste prepuštanje sportskom odeljenju Nismo koji se do sada već dokazao prilikom prerada drugih modela Nissana. Vest je potvrdio Nissanov potpredsednik Andy Palmer uz objašnjenje da je na takav način najbolje konstruisati potpuno novi model jer će počevši od temelja pa na gore sve biti podređeno ultra sportskim performansama.

Što se tehnologije tiče zna se da će zbog smanjenja emisije izduvnih gasova biti ugrađen sistem start stop i da će Williams isporučivati sistem KERS. Po trenutno dostupnim informacijama nova generacija GT-R-a biće predstavljena 2016. s tim da neki izvori bliski vrhuški Nissana tvrde da će sve biti spremno pre kraja 2015.

 


Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...