Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Nissan GT-R (SpecV / R32 / R33 / R34 / R35 / R36)

Recommended Posts

Mada se GT-R na tržištu nalazi već četiri godine, Nissan nije spavao na lovorikama, već je automobil iz godine u godinu unapređivao.

Japanci su doradili gotovo svaki deo automobila - od elektronike i aerodinamike, do šasije i, naravno, motora. Pogonska jedinica, 3.8 litarski V6 u početku je imao 485KS, za modelsku godinu 2011. automobil je dobio 530KS, a u finalnoj verziji inženjeri su uspeli da izvuku 550KS. Japanski automobilski magazin Best Motoring zanimalo je koliko su se ove promene odrazile na moćnu Godzillu pa su tri automobila direktno uporedili na stazi Twin Ring Motegi.

Porodični obračun rešen je trkom na 402 metra i sa tri kruga na stazi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nissan GT-R Nismo GT3

Nissan%20GT-R%20Nismo%20GT3.jpg

Nissan je juče predstavio trkački GT-R Nismo GT3, koji će sledeće nedelje učestvovati i na trci 24 sata Dubaija. Po do sada objavljenim podacima, Nissan GT-R Nismo GT3 pokreće VR38DETT 3.8 litarski V6 twin turbo motor sa više od 500KS i više od 650 Nm obrtnog momenta, u paru sa Hewland šestostepenom sekvencijalnom transmisijom.

Takođe, Nissan GT-R Nismo GT3 je lakši od serijskog modela, ima poboljšanu aerodinamiku, Brembo kočnice, RAYS točkove, modifikovano ogibljenje...

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kada se u Nissan Juke stavi motor od GT-R, kao i njegov pogon na svim točkovima, menjač, kočnice... :DB)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nissan GT-R neće dobiti naslednika?

72107-Nissan%20gtr%201111.jpg

Nissan je aktuelnu generaciju sportskog modela GT-R promovisao na Salonu automobila u Tokiju 2007. godine, a zatim je predstavio nekoliko doteranih verzija. Tako se krajem prošle godine pojavio i modifikovani GT-R za 2012. Podsećanja radi, modifikovani GT-R za 2012. godinu odlikuju pojačani motor (3.8 litarski V6 motor pojačan na 405 kW/550KS i 632 Nm obrtnog momenta), unapređene performanse i upravljanje, modifikovano ogibljenje i transmisija, poboljšana aerodinamika, bogatija standardna oprema, ali i smanjena potrošnja goriva i manja emisija CO2 (sa 12 litara potrošnja smanjena na 11.8 litara na 100 km; naravno ovo je fabrički podatak).

Međutim, sada su se u američkim medijima pojavile informacije da u Nissanu razmišljaju da uopšte ne daju zeleno svetlo za razvoj naslednika aktuelnog GT-R-a (R35). Po tim izvorima, rukovodsto japanskog proizvođača navodno još nije odobrilo početak razvoja novog GT-R-a (oznake R36), ali predstavnici Nissana ne žele da komentarišu ove navode. Ranije se inače govorilo da su u Nissanu odlučili da odlože dolazak novog GT-R-a, i to za modelsku godinu 2018, pa čak i to da bi mogao da dobije hibridni pogonski sistem. Sada međutim fanovi strahuju da novog GT-R-a uopšte neće ni biti.

Mediji špekukišu da bi razlog za ukidanje Nissana GT-R (ako do toga stvarno dođe) mogla da bude sve slabija potržanja i ekonomska kriza, kao i činjenica da će se Nissan sve više fokusirati na električna vozila. Ovde takođe treba dodati i podatak da je nedavno penzionisan i Kazutoshi Mizuno, glavni inženjer aktuelnog GT-R R35 modela.

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Switzer Performance P600 PKG kit za Nissan GT-R

switzer%20gtr%2011.jpg

Američki Switzer Performance je promovisao svoj novi tjuning program za Nissan GT-R. U pitanju je P600 PKG kit koji podrazumeva pojačanje 3,8 litarskog V6 motora sa fabričkih 550 na okruglo 600 konja. To znači da je GT-R između ostalog dobio novi izduvni sistem i reprogramiranu elektronsku kontrolnu jedinicu motora, dok je ubrzanje od 0 do 100 km/h smanjeno na 2.6 sekunde, uz upotrebu launch control systema.

switzer%20gtr%201.jpg

Takođe, Nissan GT-R P600 PKG je dobio i nove Switzer Signature series alu točkove sa Michelin Pilot Supersport gumama, a kompletan Switzer Performance paket će vlasnika ovog sportskog japanca koštati 12.990 dolara.

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naslednik Nissana GT-R ipak stiže, ali tek 2018. godine

nissan%20gt-r%2050.jpg

Krajem jula su se u američkim medijima pojavile nezvanične informacije da u Nissanu razmišljaju da uopšte ne daju zeleno svetlo za razvoj naslednika aktuelnog GT-R-a (R35), promovisanog na Salonu automobila u Tokiju 2007. godine. Podsećanja radi, tada se pisalo da rukovodsto japanskog proizvođača navodno još nije odobrilo početak razvoja novog GT-R-a (oznake R36), ali predstavnici Nissana nisu želeli da komentarišu ove navode. Po poslednjim vestima (opet iz američkih izvora), naslednik GT-R-a će se ipak pojaviti, ali se to neće desiti 2015. godine (kako je prvobitno planirano), već 2018. godine. Takođe, američki mediji pišu da će aktuelni GT-R krajem ove godine ponovo biti modifikovan, a modifikacije se pre svega odnose na motor i izgled.

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...