Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Nissan GT-R (SpecV / R32 / R33 / R34 / R35 / R36)

Recommended Posts

Sledeći Nissan GT-R gotovo sigurno s hibridnim pogonom

 

130501-nissan%20gtr%20433.jpg

 

Jedan od vodećih Nissanovih ljudi Shiro Nakamura je izjavio da bi sledeća generacija modela GT-R ''mogla doći s hibridizovanim pogonom''. Nakamura je govoreći o novom GT-R-u rekao da će se raditi o u potpunosti redizajniranom automobilu jedinstvenog dizajna koji će se moći pohvaliti unapređenim aerodinamičkim karakteristikama, a promeniće se visina i širina automobila što će rezultirati boljim proporcijama vozila. Takođe, rekao je i da će svaka učinjena promena biti u cilju poboljšanja performansi ovog vozila. Upravo u tom cilju će se kretati i promene vezane uz pogonski agregat. Naime, cilj Nissanovih stručnjaka je poboljšati ekonomičnost GT-R-ovog 3.8 V6 bi-turbo motora a u isto vreme dodatno pojačati vozilo. Zbog toga Nakamura kaže da ''ne bi trebalo da nas iznenadi elektrifikacija pogonskog sklopa''. Naravno, dodatni elementi će se negativno odraziti na masu vozila, ali s druge strane se mogu očekivati i određene mere dijete, poput ekstenzivnije upotrebe lakih materijala i sl. koje će kompenzovati negativnosti hibridnog pogona. Nakamura nije želeo da otkrije kada će novi GT-R stići na tržište, ali s obzirom na još jedan facelift koji je premijerno predstavljen u Njujorku, novitet verovatno neće postati dostupan kupcima pre kraja 2017.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

2017. Nissan GT-R stigao u Britaniju

 

149652-nissan%20gtr%201.jpg

 

Nissan je objavio zvanične cene nove verzije GT-Ra za Britaniju, gde uskoro počinje prodaja.

 

149654-nissan%20gtr%20111.jpg

 

Dostupan je u tri verzije, Pure, Recaro i Prestige, a ovaj sportski automobil kreće od 79.995 funti, što je oko 117.000 dolara, za osnovnu verziju, dok će srednja verzija da vas košta 81.995 funti ili 120.000 dolara.

 

149653-nissan%20gtr%2011.jpg

 

Top verzija, Prestige, može biti vaša za 82.445 funti, sa Black Touring kožnim sedištima, ili 83.495 funti sa Tan, Ivory i Red touring sedištima. Tu je i Track Edition model, koji je uradio NISMO i čija će cena biti 91.995 funti.

 

149655-nissan%20gtr%201111.jpg

 

Osveženi izgled spolja i u kabini bi trebao da privuče nove kupce, a pored toga 2017 Nissan GT-R dolazi i sa novom šasijom, povećanom rigidnošću prednjeg dela, ojačanjima u gepeku i Bilstein DampTronic podesivim vešanjem, sa tri moda podešavanja. Twin turbo 3.8 V6 je dobio još 20KS, pa sada dolazi sa 562KS, a snaga se šalje na sva četiri točka, kroz unapređeni prenos, sa šest brzina i duplim kvačilom.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

2017. Nissan GT-R Nismo

 

Nissan-GT-R_Nismo%201.jpg

 

Nissan GT-R Nismo modelske godine 2017 je promovisan na Nirburgringu, jednoj od najdužih i najizazovnijih trkačkih staza na svetu. To je i mesto gde je ovaj GT-R razvijan i testiran.

 

Nissan-GT-R_Nismo%2011.jpg

 

Kao i standardna verzija, i 2017. GT-R Nismo je dobio izmenjeni prednji deo sa novim branikom, širim V-motion prednjim grilom, kao i značajno ojačanu haubu. Ipak, za razliku od standardnog modela ovaj GT-R Nismo ima prednji branik od ugljeničnih vlakana.

 

Nissan-GT-R_Nismo%20111.jpg

 

Treba pomenuti još bolju upravljivost i stabilnost u odnosu na ranije verzije, modifikovano oslanjanje, kao i doterani enterijer sa redizajniranim prednjim panelom i volanom, kožom i alkantarom, većim 8.0-inčnim touch-panel monitorom i Recaro sedištima od ugljeničnih vlakana.

 

Nissan-GT-R_Nismo%201111.jpg

 

Za pogon se stara twin-turbo 3.8 litarski V6 motor sa 441kW/600KS pri 6800 o/min. i 652 Nm pri 3600-5600 o/min., u paru sa 6-stepenim menjačem sa dvostrukim kvačilom, dok je pogon na sva četiri točka.

 

Nissan-GT-R_Nismo%2011111.jpg

 

Ovde i podaci o dimenzijama; dužina iznosi 4690 mm, širina 1895 mm (bez retrovizora), visina 1360 mm i međuosovinsko rastojanje 2780 mm. 2017. Nissan GT-R Nismo je dostupan sa izborom od pet boja eksterijera, a proizvodi se u Tochigi fabrici u Japanu (s tim što se motor ručno pravi u Yokohami).

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

2017. Nissan GT-R

 

 

------------------------------

 

Autocar video: Proba 2017. Nissan GT-R

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ima neko brži i od njega: :D 

 

Nissan GT R Stage 2 680 HP vs Vaz 2121 Niva 600 HP

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pucanje oslanjanja na Nissan GT-R pri 350 km/h!

 

nissan%20gtr%20osl.jpg

 

Na specijalno pripremljenom Switzer Goliath X GT-R sa čak 2000 konjskih snaga, nedavno je tokom pokušaja postizanja brzine od 225 milja na čas (oko 360 km/h), puklo zadnje oslanjanje! Iako se drag trke smatraju jednim od manje opasnih auto-sportova, gde je u koliko-toliko kontrolisanim uslovima, svaki kvar ili izletanje lakše ''ispeglati'' nego li na kružnim stazama ili reliju, nikako se ne smeju potceniti brzine koje se na drag trkama ostvaruju, koje u nekim kategorijama prelaze 300 km/h!

 

 

Upravo to se dogodilo vozaču Switzer Goliath X GT-R - specijalno pripremljenom Nissan GT-R sa 2000 konjskih snaga, koji je pri jednom od pokušaja, doživeo neprijatno izletanje sa piste i višestruko okretanje, srećom, bez prevrtanja, nakon što je pri brzini od 218 milja na čas (oko 350 km/h!!), puklo zadnje desno oslanjanje, koje su u Team Insanity Racing ugradili umesto serijskog…

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

2017. Nissan GT-R Track Edition

 

nissan%20te%2011.jpg

 

Ova verzija Godzille je samo stepenik ispod najsnažnijeg, Nismo izdanja GT-R modela, a podešena je za entuzijaste koji svoje automobile vole da voze na stazi. Nismo, Nissanov kućni tjuner i odeljenje koje se bavi automobilizmom (trkama) unutar japanske marke, napravio je ovu verziju, koja je opremljena posebno podešenim Bilstein Damptronic oslanjanjem i doteranim enterijerom.

 

nissan%20te%201.jpg

 

Oslanjanje je podešeno za veću stabilnost prilikom vožnje u krivinama, ali i na putu, a od ostalih značajnijih mehaničkih promena tu je novi roll-bar kojim je povećana čvrstoća karoserije i smanjena masa. Proširen je prednji branik, a dostupni su i crni aluminijumski 20-inčni točkovi. Nissan GT-R Track Editon je cenovno postavljen iznad Premium, Prestige i Black Edition modela, ali ispod Nismo verzije. Svaki automobil je opremljen karbonskom Track Edition značkom koja se nalazi na centralnoj konzoli. Ostale izmene u enterijeru uključuju novi 8.0-inčni ekran za kontrolu NissanConnect infotainment sistema kao i Bose audio sistem sa 11 zvučnika. Motor je nepromenjen, i dalje je reč o ručno sklapanom 3.8 litarskom bi-turbo V6 benzincu koji razvija 570 konjskih snaga i 637 Nm obrtnog momenta. Cena za Nissan GT-R Track Edition u Nemačkoj iznosi 118.900 evra, a prve isporuke kreću u novembru ove godine.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

EKanooRacing T1 Nissan GT-R četvrt milje prešao za 7.168 sekundi

 

 

 

...pa, još maaaaaalo brže:

 

Alpha Performance Alpha-G Nissan GT-R prešao četvrt milje za 7.14 sekundi

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...