Jump to content
FAS Goran
chikavili

bahatoparkiram.com / bahatoparkiranje.com

Recommended Posts

Ja dobio na parkingu po zadnjim desnim vratima, pa sad razmišljam da li sam to mogao da izbegnem...

 

f8bb03f99446db0d33e5e94579fe74bd.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jednim potezom napravio barem četiri prekršaja

 

178943-bg sajam.jpg

 

Situacija sa slike: 5 po podne, jaka kiša; autobusko stajalište kod beogradskog Sajma. Beli automobil je stao, a vozač uključio ''sva četiri''. Nakon pet minuta stajanja, izašao iz kola, vratio se posle 2-3 minuta i nastavio da sedi u kolima narednih desetak. Ovom prilikom se nećemo baviti koliki je problem ovaj nesavesni vozač prouzrokovao vozačima gradskih autobusa koji su morali da ga obilaze u špicu na mestu gde većina vozača vozi prilično brzo i ne očekuju da im autobus ulazi u traku. Sreća je bila da nije došlo do nekog sudara.

Ali da vidimo šta kaže Zakon o bezbednosti saobraćaja koje je sve propise vozač belog automobila prekršio.

- Zabranjeno je zaustavljanje vozila na stajalištu za vozila javnog saobraćaja, kao i na rastojanju manjem od 15 metara ispred i iza oznake na kolovozu kojim je stajalište označeno.

- Zaustavljanje je svaki prekid kretanja vozila u trajanju do tri minuta (nekada bilo 15 minuta). Pri čemu vozač ne sme da napusti vozilo, jer se u tom slučaju smatra da je vozilo parkirano a ne zaustavljeno.

- Vozač ne sme da zaustavi, odnosno parkira vozilo na mestu na kome bi ono ugrožavalo bezbednost drugih učesnika u saobraćaju ili predstavljalo smetnju za normalno odvijanje saobraćaja ili kretanje pešaka.

- Na zaustavljenom ili parkiranom vozilu ne smeju da se otvaraju vrata, ako se time ometa kretanje drugih učesnika u saobraćaju ili ugrožava bezbednost saobraćaja.

- Da se sve ovo desilo zbog neispravnosti vozila, vozač bi morao da postavi sigurnosni trougao na rastojanju od deset metara iza vozila.

 

Ovakav slučaj nije, nažalost, usamljen na našim ulicama. Mi apelujemo na vozače da ne prave ovakve, najblaže rečeno, gluposti kojima krše zakon, ali što je još bitnije ugrožavaju bezbednost velikog broja ljudi.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Danas oko 13:00 na Čukaričkoj Padini ispred mene sivi Stilo sa 3 vrata, tablice BG 102 BF BACA unuče koje je pre toga popio u vožnji. Ista ta flašica se odbija o moj auto i ja prelazim gumom preko njega, stižem ga i naravno kreće dranje. Da je bio sam, i da nije bilo 5 njih u kolima priča bi se drugačije završila. Svi oni su glavati magarci, tako da mi je jasno odakle ta bahatost dolazi. Dok sam išao ispred njih pokušavao sam da uhvatim nekog policajca i da prijavim, ali niko nije naišao. Poludeo sam.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Videh ga pre naki dan, ali nisam uspeo da slikam. Pobednik.
Nije bahato, al je najjače mesto 56578dc0969efd064cf5b6ebddace36c.jpg

Sent from my 3310

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kao sebe da gledam :D .

Ako vec mora da se parkira paralelno pored neke tatine cere ili savremene domacice koja je naporno radila za svoj prevoz - iskljucivo na mesto do stuba, gde rastojanje od istog->0, sa sklopljenim retrovizorima :lol: .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kad god mogu probijem se uz isti (mada uzalud, stoka otvara vrata kao da ulazi u šifonjer) retrovizore ne sklapam doduše, a ovo mesto je uvek zauzeto kad idem kolima na posao. Skoro je bilo free, morao sam i stati i ovekoveciti

Sent from my 3310

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sad kad gledam ove garaže po TC, pa se setim kako to rade kulturni ljudi... nije neka investicija, a puno znači. Semafor pokazuje u kom redu ima koliko mesta, a iznad svakog mesta je lampica - crvena ili zelena, pokazuje gde je to slobodno mesto.20160916_115427.jpg20160914_133649.jpg

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...