Jump to content
FAS Goran
Damjanović

Iskustva sa brisačima za automobile

Recommended Posts

Ovde sam citao za Mutitoyo i uzeo ih letos na NBg buvljaku. 1500 rsd 3 kom. Doduse nisam siguran dal je zadnji bio jeftiniji od 500 rsd. Rade ok ali ona budza mi smeta :) Ne moze i jare i pare. 

Ps. Za puntice 1 i 2 i sva auta koja imaju taj tip kačenja brisaca cena je oko 250 rsd/kom

 

Edited by virke

Share this post


Link to post
Share on other sites

Juče ujutru Niš BGD autoput, kiša sve vreme pada, brisači sve vreme rade. Ja ih studiram ... i ukapiram da stari Valeo brisači, odlično čiste staklo, ne preskaču, ali da su toliko kruti da se ne prevrću kada idu u suprotnom smeru... već stoje u jednom položaju ( povratnom ) i takvi i idu u prvom brisanju. Poprilično se čuju, čim je manje kiše...škripe...

 

S obzirom da sam isplanirao da u BGD kupim one bočne vetrobrane jer su 2200din, u D&D Borča, a lepo se raspitao viberom, čak mi i slali fotke. Naravno tražio sam za Z10 Prednje. Stigao do njih....  Na žalost, toliko su znalci da su mi ponudili za Punta 3V, koja se iz aviona vide da su za 3V.... jbg...

 

Videh na stalaži Mutitoyo po ceni od 250din/kom. I uzeh oba. Promena je velika, odlično brišu, estetski mnogo bolji od klasičnih Valeo.... meki, nečujni, za sada veoma zadovoljan. Videću koliko će mi trajati.

 

Saradnja sa D&D.... budite pažljivi.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sam kupovao svakakve metlice brisača, ali ove sa slike su do sada ubedljivo najbolje do sad. Ako ste za to, stavi i ne misli? Ovo je to. Cena je naravno 2500 din za komplet, bez obzira na dimenziju. Sa ovim se ne čuje brisanje u bilo kom režimu, ali košts malo više.

 

 

IMG_20200508_193758.jpg

 

E sad, pitanje je da li jeftino ili kvalitetno , a  skuplje? Šta više traje i kolko je prijatnije da ne škripi i ne odradi posao kako treba.

Edited by spaad

Share this post


Link to post
Share on other sites

za 20eur par, ako te posluži par godina, vredi, toliko sam radije davao za Wurth aero, za škodicu, teralo po nekoliko godina, apsolutno zadovoljan, i vredi

Share this post


Link to post
Share on other sites



Ja sam kupovao svakakve metlice brisača, ali ove sa slike su do sada ubedljivo najbolje do sad.


Još nam reci gde ima da se uzme. :)

Sent from my 3310 using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja slucajno naleteo na neke brisace na aliju. Nemaju onu budzu i cena je oko 1300 prednji i zadnji. Javim kakvi su ako mi stignu :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Valeo brisaci koje sam stavio proslo leto, vec poceli da skripuckaju. Pogotovo vozacev. I dok sam bio na Euro petrolu bacim pogled i vidim da imaju Wurth oko 700din 650cm. Dvoumio sam se zbog nekog loseg iskustva koje su imali forumasi, ali sam ih ipak uzeo. I mogu reci da sam prezadovoljan. Fantasticno brisu ( Valeo su malo mrljavili na sredini), izuzetno su tihi ( Valeo je bio bas bucan). Za sada sve preporuke :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

A koje Valeo si imao? Ima tu par serija nekih, dosta se razlikuju. Ja vec godinama koristim Valeo Silencio ili HydroConnect i bukvalno ih ne cujem, lepo brisu i traju solidno... 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@horvat Tesko pitanje, nisu Silencio. Oni flat univerzalni Valeo . Nikako ds se nateram da kupim te tipske brisace. Silencio za 500l su 3000. Nego slucajno naletim na ove opet univerzalne pa ajde ds probam. Kapiram da su svakako medju najlosijim Valeo brisacima. Najvise me nerviralo sto su ostavljali mali trag u sredini pri krajnjem polozaju. Kao krug vel 5 cm. Koliko ti otprilike dugi traju? Jel izguraju dve godine? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meni izguraju, ali auto stoji u garazi, tako da nema snega, leda itd po njima... Da li bi izgurali toliko napolju - ne mogu da kazem. Meni su sad negde ~1.5 god stari... 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kada sam bio kod keve i provozao njen bravo, odlucio da je castim novim brisacima. Kupio na Lukoil-u nove Lucas mislim da se zovu Clearvision. Sta me je odusevilo je nacin kacenja. Stari bravo je u pitanju pa ima kuke. Kada se montiraju, izgledaju slicno kako kod mene na pasatu. Toliko je lepo i kompaktno uradjen sistem da malte ne nema one plasticne budze izmedju kuke i same ostrice brisaca. Izgleda lepse nego fabricki i bar 10 puta bolje nego stari nacin kacenja blade brisaca. 
Preporucujem, probajte. 
Evo guglam sada, taj sistem se zove Direct Fit. Za bravo oba brisaca oko 1100-1200 din, ali su nogo lepsi od klasicnih ili starih blade.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Burazer uzeo pre neki dan ove Bosch aero eco za 500l oko 750 din 650 mm u Kit Komercu.Manji nije uzeo jel prodavac ga ubedi da je velika ona budža što drži brisač i da su samo oni što se prodaju u paru kao originalni,i da mu se neće svideti kako izgleda.A par je oko 3500 din.U kutiji postoje 5 adaptera i treći je za ovaj brisač kod 500l vidi se na slici.Ta budža koju stručni prodavac u Kit Komercu pominje postoji ali ona se skida jel je to nosač kao kod Punta 2 što je sa kukicom na slici prvi adapter.Briše lepo,nečuje se ništa kao i oni fabrički što su bili.Što se tiče kvaliteta treba bar godinu dana da rade pa da vidimo kakvi su tačno. Na slikama može lepo da se vidi da su potpuno iste veličine.Na fabričkim plastika malo više pokriva deo do metlice,možda je to samo do drugog proizvođača 

 

IMG_20200929_211529117.jpg IMG_20200923_135422557_HDR.jpg IMG_20200922_105056639.jpg IMG_20200922_105052916.jpg IMG_20200922_103357825.jpg

 

Edited by Ivan
Sredjene slike

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 11/27/2012 at 4:11 PM, ivan.ik said:

Danas sam kupio aero brisače po poslednjoj tehnologiji proizvedene upotrebom Nasa gume a sve to sastavljeno u Kini. Naravno ručni rad se podrazumeva.

Cena levi 200 din 550 mm i desni 475 mm isto 200 din.

auto_brisaci_slika_O_4060262.jpg

Nek traje koliko traje. Jeftinije teško da može.

http://xenoncarbonop...dardno-kacenje/

Suma sumarum ; drugi par prednjih brisača izdržao do maja 2020. Prosek 45 meseci po paru što je odlično za kineze koji tiho brišu svo vreme.

Na Laguni imam neke namunjene koji stružu kao motorna testere, ostaje da se organizujem i da iz Srbije dopremim Mitutoyo ili da kupim Bosch.

Share this post


Link to post
Share on other sites

kada vidite povoljne brendirane brisače, pazite na godinu proizvodnje / uvoza, znaju da rasprodaju količine koje su uvežene pre više godina, to sam skoro video u wurth radnji, sa cca 1000din, su spustili na 600, ali stari  3 god...

Share this post


Link to post
Share on other sites

jutros kiša, posle dužeg suvog vremena, primetih da ovi moji Mitutoyo brisači, ne prevrću, ukrutili se i u istom položaju idu u oba smera. Malo su bučni, ali brišu dobro.

Fakat je da jeftin sastav gume, čini da brzo ostari i da se ukruti.

 

Mislim, stari su 6meseci...tek....

 

ima li nekih silikonskih, to bi moralo duže da tera, možda su skuplji, ali je silikon mekši...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Juče kiša, hladno ceo dan, oba prednja a i onaj zadnji brisač jedva brišu a puno stružu. Otišao u prodavnicu u komšiluku, kupio Bosch set aerotwin am466s - levi i desni, fabrički za 500l. Cena 3.480,00 din komplet. Zadnja metlica Shield Maxtel 300mm 590,00 din. Namontirao za 5 min, radi extra.... c879e4a36b45cfa8c2197f06f304ea7b.jpg76bab38a5443961a729fb0a8734ae50a.jpg

Sent from my VKY-L09 using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meni Bosch i dalje besprekorno rade posao. Imaju minimum 3 godine, a mislim i nešto više.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Koje metlice biste preporucili za G Punto s obzirom na nacin kacenja, prosle godine uzeo Mitutoyo ali nisam odusevljen, posle par meseci su poceli da skripe i preskacu.
Ne mogu sada da se setim koje mi dimenzije idu napred

Sent from my SM-A520F using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Izašli su novi Bosch aero eko brisači u novom pakovanju,plastificirano ono staro je imalo i kartonski deo. Uglavnom ovo novo pakovanje ima drugačije nosače tj.veće ogromni su danas sam gledao u Lav autu. Nadjem stara pakovanja u Planeti guma oni ova nova pakovanja nisu dobijali,manji je 660 din. Verovatno su namerno to odradili,stari nosač se ne razlikuje od fabričkog pa ako se nema novca za tipski može da posluži isto izgledaju.Ovo novo rešenje deluje tri puta veće,šteta što nisam slikao u prodavnici.Ovo pričam za nosač kao kod 500l. Taj novi nosač izgleda isto kao kad stavljaju ove aero brisače na kola 15-20 god. stara 

 

IMG_20201106_121106353.jpg IMG_20201106_115040136.jpg IMG_20201106_115043707.jpg

 

Edited by Ivan
Sredjene slike

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sky Car brisaci izdrzase celu godinu. Doduse brisac na vozacevoj strani je mogao jos, ali cim nema dovoljno kise, ume da zastruze, ali brise odlicno. 

 

U U(k)radi sam uzeo Miselinove neke hybrid wiper. Prvo za suvozaca, da ne bude dupli zaheb i vidim kako se ponasaju. Uzeo koji dan kasnije i za vozaca. Tishina, lakoca brisanja i bez sumova. Jos se menjaju i gumice metlica. Nisu bas dz, vozacev 24" je oko 800 kinti, suvozacev je oko 600-700. Koliko ce trajati ne znam, ali trenutno sam prezadovoljan. 

IMG_20201203_140737.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...