Jump to content
FAS Goran
neshaoct

2009 Ferrari California / California T

Recommended Posts

Na prodaju Ferrari California koji je pripadao Michaelu Schumacheru

 

224981-schumacher california 03.jpg

 

Ferrari California možda nije prvi model na koji ćete pomisliti na pomen slavne italijanske marke, međutim dobiti priliku posedovati Ferrari svetskog šampiona Formule 1 jeste prilika koja se ne propušta. Posebno ako ste inficirani virusom F1, italijanskom markom i nemačkim legendarnim vozačem. Naime, Ferrari California iz 2009. koja je bila u vlasništvu Michaela Schumachera (Mihael Šumaher) je ponuđena na prodaju, a reč je o automobilu koji je ''Kaiser'' kupio nov i privatno ga vozilo četiri godine. Osim toga, ima neke specifične elemente i vrlo malu kilometražu.

 

schumacher california 02.jpg

 

Primerak o kojem je reč prodaje kuća Boutsen Classic Cars, vrhunski autosalon egzota smešten u Monaku. Michael Schumacher ga je prodao 2012. godine sa pređenih 15.643 kilometra. Automobil je ofarban u srebrnu boju i ima dve crne pruge koje se protežu duž poklopca motora, krova i poklopca prtljažnika kao posebnost.

 

schumacher california 01.jpg

 

Stoji na setu originalnih točkovča od 20 inča sa gumama Pirelli P Zero, a unutrašnjost je u sivoj i crnoj koži, na upravljaču su karbonski elementi, a glave srdišta nose inicijale nemačkog pilota i motiv ''propetog konjića'', znaka Ferrarija. Ispod haube Californije sedmostrukog svetskog šampiona u Formuli 1 se nalazi atmosferski 4.3 V8 od 460KS i 485 Nm, a menjač je 7-stepeni s dva kvačila s polugicama za ručne izmene brzina iza upravljača, koji sav potisak motora šalje na zadnju osovinu. Zanimljivo, cena nije objavljena pa će zainteresovani morati da kontaktiraju salon u Monaku.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...