Jump to content
FAS Goran
boki

Burnout

Recommended Posts

Američka posla: Spaljivanje guma i to bukvalno

 

burnout.jpg

 

Čak i kada je vatra zahvatila auto, on nije stao. Kasnije je u nagorelom automobilu odvezao ženu i decu. Bez guma, razume se. U Americi se već tradicionalno održavaju lokalna takmičenja u spaljivanju guma na automobilima. Po svoj prilici pobednik je tip koji je na takmičenje došao svojim ''merkjurijem''. On je doslovce spalio zadnje gume, pa čak i kada je vatra zahvatila zadnji kraj automobila, on nije stao. U videu nije prikazan trenutak kad je zaustavljen u svojoj nameri da se samospali, ali se na kraju može videti da bez guma odvozi nagoreli auto sa sve ženom i detetom.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ginisov rekord za najveći burnout

 

Rekord je postavljen u Saudijskoj Arabiji, a površina iznosi 883.98 m2

 

ginis%20burnout.jpg

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bugatti Veyron ''režirao'' naskuplje paljenje guma

 

bugatti veyron drift.jpg

 

O Bugattijevom Veyronu je već sve ispričano, a ova zver se još jednom našla u centru pažnje zahvaljujući najskupljem paljenju guma. Veryron sa 1.200 KS, maksimalnom brzinom od 408.84 km/h i cenom od milion dolara, bio je na vrhu liste hiperautomobila, sve do dolaska Chirona. I dok većina Veyrona predstavljaju deo nečije skupocene kolekcije automobila pa su ograničeni na svega nekoliko stotina kilometara godišnje, jedan primerak ''živi punim plućima''.

Novinari magazina ''Daily Driven Exotics'' su zahvaljujući jednom vlasniku Bugatti Veyrona, specijalne verzije Mansory Vivere, snimili naskuplje paljenje guma. Jedna guma košta 10.000 dolara, a tokom snimanja 21-minutnog klipa su uništene gume vredne oko 150.000 dolara. Veyron je napravio mnogo dima, tragova na asfaltu i uništio je skupocene gume, što je vidljivo na snimku.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kada pokušaj ''paljenja'' guma završi eksplozijom motora

 

Egzibicionizam je u redu ako to činite na sigurnom mestu i ako znate šta radite. ‘Paljenje’ guma na javnoj saobraćajnici uz mnogo gledalaca nije najbolji primer, a pogotovo ako u tom procesu niste vešti.

Vozač Mercedesa C63S AMG uporno je pokušavao da pokrene točkove, ali mu to nikako nije uspevalo. Forsiranje motora je rezultiralo njegovom eksplozijom i izuzetnim troškovima. U čemu je problem? Najverovatnije u činjenici da vozač nije isključio kontrolu proklizavanja. To znači da svaki put kada oseti proklizavanje točkova sistem smanjuje broj obrtaja motora...

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...