Jump to content
FAS Goran

Recommended Posts

Ugovor o najmu vozila. Ali imaš i dosta onih gde se vozila vode na fizička lica (neko ubaci svoj auto da mu izvlači pare), pa za takva daju ovlašćenja.

U principu neće ti niko povećavati cenu zakupa za tu kilometražu ako uzimaš auto na 10-15 dana, ali ako za 2, 3 dana treba da pređeš 2000 km, onda ti računaju 100€/1000 km.

300€ je neki prosečni depozit za Grčku kod ovih "manjih" agencija.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moje iskustvo sa rent a car agencijama je da treba slikati svaku tackicu na karoseriji.

Takodje proveri soferku i sva stakla i pragove.

 

Enterijer isto i da se sve unese i potpise. 
 

I cak i da hoce da ti naplate neku stetu po povratku koja nije tvoja, prolazi uvedjivanje jer su vec verovatno znali za to i samo provlace stetu vise puta.

 

Ja sam imao bas losa iskustva sa nemackim Avisom. Vise puta su probali da mi naplate stetu koju nisam ucinio ili koje nije ni bilo.

 

2 najbolja highlighra su mi:

 

450e za neku tackicu iznad maskice na CX-5, najverovatnije nastalu od kamencica nekad, i 20e ekstra pranje vozila. Za oba, naravno, nisam platio, ali nepotreban stres imas i cimanje. 
 

Cesto sam isao preko minhenskog aerodroma i onda na rent a car i natezanje svaki put sa ostecenjima.

 

Jednom su mi dali ganc novu E klasu sa ulubljenim zadnjim vratima bez prijavljwnog

ostecenja. Bas bi bilo veselo po povratku da nisam pregledao vozilo odmah

Edited by igor0511

Share this post


Link to post
Share on other sites

Baš su lepo poskupeli depozit, što je najgore ne uzimam nikakav premium nego Fiat 500, depozit maltene kao 1/4 auta.
Pogledaj na check24.de , izaberi Beograd i pregledaj ponudu i cene. Meni se npr prošli put desilo da sam rezervisao isto Fiat 500 a na šalteru mi rekli da nemaju trenutno njega i ponudili mi Fiestu koju sam prihvatio jer mi je bilo svejedno. Tako da ako budeš hteo određeno vozilo, po rezervaciji proveri da li stvarno njega dobijaš.
Doduše, i u Hertzu u Nemačkoj su mi zamenili vozilo, umesto SMaxa sa 7 sedišta dobio nov Tranzit sa 9 sedišta koji je koštao tri puta više da se iznajmi.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 4/27/2021 at 9:22 PM, Dzimbo said:

@totti oke, sad mi je lakse, zena zapela da idemo u Grcku u Julu a meni se ne ide sa Alficom jer je sam triper i ne mogu da se upustam u tu avanturu sa punoletnim autom. Reci mi je l znas mozda koje kuce da gledam za rent a car?

 

Kad pronađeš sebi najpovoljniju ponudu javi se da ti ponudim Deltu... Biće ti lakše, brže i jednostavnije samnom nego sa rent-a-car agencijom. To je naravno ako uopšte želiš da ideš benzinjarom od 200ks na more  :cool:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne znam cemu trip, ako te auto sluzi dobro po gradu i ne kvari se nema potrebe za frkom. Jedino ako bi da se zavlacis negde gde se ne bi zavlacio svojim kolima. 

Odes kod majstora pred put, proveri sve za svaki slucaj i putuj. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Nikola 1.6 Uspanicio sam se jer u tom trenutku me mucilo svasta nesto na kolima a trebalo je da rezervisem smestaj u roku dva dana. Nisam tip koji nesto radi na brzinu (naucio lekciju na kupovini Stila 1.6 :crybaby:) pa sam razmisljao o rent-a-caru kao rezervnoj opciji.

@PremieRacing Imacu te na umu ako Alfica izda pred put (pu pu da ne ureknem!) :thumbup:

Bio sam kod majstora u medjuvremenu, resio sam veliki problem koji sam imao a i sitnice koje su me nervirale i sada sam opet u ljubavi sa Alficom.  :wub:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Europcar odbio Volkswagenovu ponudu za preuzimanje

 

europcar.jpg

 

Francuski Europcar je odbio Volkswagenovu ponudu za preuzimanje, izveštava Bloomberg. Nemci su po deonici kompanije nudili 44 centa, što vrednost kompanije fiksira na 2.2 milijarde evra.

 

VW je zainteresovan za pristup Europcarovoj infrastrukturi i tehnologiji u ulozi na budućnost usluga mobilnosti. Iako se potražnja za automobilima za najam oporavila dok vlade popuštaju ograničenja vezana uz virus, kompanije se suočavaju sa dugoročnim izazovima novijih konkurenata koji nude razonodu i deljenje automobila. Nemački proizvođač automobila trenutno ne planira da podigne svoju ponudu, ali to bi ipak moglo da se promeni, rekli su dobro obavešteni izvori.

 

Deonice Europcara su se smanjile za oko 67% u poslednjih godinu dana i dostigle su najniži nivo od 25 centi 26. februara, kada je kompanija objavila da je zatvorila svoje finansijsko restrukturiranje, pokazuju podaci Bloomberga. Prosečna 12-mesečna ciljna cena među šest analitičara deonica iznosi 39 centi, prema podacima koje je prikupio Bloomberg. VW je razmišljao o tome da podnese ponudu za Europcar pre otprilike godinu dana, ali ta razmatranja nisu dovela do transakcije. Preuzimanje bi pomoglo da se proširi ponuda mobilnosti proizvođača automobila, uključujući programe iznajmljivanja i najma novih i polovnih električnih automobila, kao i da mu omogući pristup dodatnim kanalima prodaje za električnu flotu u nastajanju.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hertz naručio 100.000 automobila Tesla

 

168650-tesla 3 1.jpg

 

Kompanija Hertz, koja se bavi iznamljivanjem vozila, sapoštila je da je naručila 100.000 automobila Tesla sa rokom isporuke do kraja 2022. godine, jer investira u formiranje najveće flote električnih vozila za rentiranje u Severnoj Americi. Ova vesti je vinula akcije Tesle za 4% na trgovanju pre oglašavanja zvona za početak rada Njujorške berze.

Hertz je prošle godine podneo zahtev za zaštitu od bankrota zbog pada potražnje za putovanjima tokom vrhunca pandemije, a pregovori sa poveriocima nisu rezultirali ublažavanjem problema. Kompaniju je od propasti spasila grupa investitora, među kojima su pored ostalih i investicioni fondovi.

 

Ova narudžbina od Hertza je osnažila ambicije Tesle, kao lidera u proizvodnji električnih automobila, da nadmaši kompletnu auto-industriju u narednoj deceniji. Većina proizvođača automobila se ne hvali porudžbinama od kompanija za iznajmljivanje automobila, ali za Teslu i njene investitore odluka Hertza da naruči 100.000 vozila do kraja 2022. godine dokaz je da električna vozila više nisu interesantna samo za jednu potrošačku nišu, već i pokazatelj da će kompanija dominirati na masovnom tržištu električnih automobila u bliskoj budućnosti ''Vidimo da su globalna potražnja i interesovanje za električna vozila u porastu'', rekao je Mark Filds, privremeni izvršni direktor kompanije Hertz.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kompanija Tesla još nije potpisala ugovor sa Hertz-om

 

tesla model 3 5k.jpg

 

Ilon Mask je izjavio da još uvek nije potpisan nijedan ugovor sa kompanijom Hertz, nakon što je ta kompanija za iznajmljivanje automobila prethodno objavila da je naručila 100.000 Modela 3 od kompanije ''Tesla'' do kraja 2022. godine. ''Želeo bih da naglasim da nijedan ugovor još nije potpisan'', napisao je Mask na Twitter-u, sugerišući tako da ugovor još uvek nije finalizovan. Najnovija vest je prouzrokovala da akcije Tesle padnu za 1.5%.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Čovek otvorio rent-a-car u kući, komšijama prekipelo

 

222710-rent a car.jpg

 

Tokom pandemije mnogo ljudi je moralo da promeni način na koji zarađuju za život, pa je malo iznenađujuće čuti za kompletan komšiluk koji je uznemiren zbog jednog tipa i njegovog posla. Naravno, nije reč o lupanju po tastaturi ili prodaji ručno oslikanih akcijskih figura iz podruma. Ovaj čovek vodi posao iznajmljivanja automobila iz svoje kuće. Možda se pitate kakav je to tačno tip kuće. Ako je reč o vili od 10.000 kvadratnih metara, zašto bi to bio problem? Sa druge strane, ako je reč o maloj kućici sa jednim parking mestom, razumemo da bi ovo moglo da smeta komšijama. Međutim, nije reč o nikakvom ekstremu - Yosef Rabinovitz, vlasnik kompanije Take it EZ LLC, poseduje porodičnu kuću od 1.500 kvadratnih metara na Floridi.

 

Iz svog doma iznajmljuje brojna vozila, uključujući Jeep Grand Cherokee, Chevrolet Corvette i nekoliko Tesli. Ono što je još zanimljivije je da sve to iznajmljuje po prilično razumnim cenama. Jeep košta samo 75 dolara, Corvette je 125 dolara, dok je Tesla ''zlatna sredina'' na 100 dolara po danu. Jasno je da su to veoma niske cene za tako cenjeni metal. Ali upravo su te cene dovele toliko posla u Rabinovitzovu kuću da su komšije ljute. Tim Flasher, jedan od stanovnika tog područja, za lokalni medij je rekao: ''Svuda imamo posla sa Airbnb-om, ovde je teško živeti, stvari su se toliko promenile od 1970. godine... Sada imamo i mesto za iznajmljivanje automobila. Šta je sledeće? Moja kuća se trenutno prodaje. Dosta mi je''. Flasher kaže da je primetio posao zbog gušćeg saobraćaja na ulici i činjenice da često vidi automobile kako se peru. ''Pa, bilo je puno saobraćaja u tom području, i primetio sam da peru automobile, po tri, ili četiri, na putu i na prilazu'', rekao je Flasher.

 

Začudo, kada ga je stanica Local 10 News pitala o poslovanju, Rabinovitz je negirao ikakvo saznanje o njemu rekavši: ''Kakav posao sa iznajmljivanjem automobila? Ja to ne radim'', dok je aktivno prao ranije pomenuti Jeep Grand Cherokee. Florida, država koja je poznata kao opuštena kada je reč o kršenju sloboda svojih građana, nedavno je donela zakon koji ograničava lokalne vlasti da regulišu poslovanje kod kuće.

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sixt kupuje od kineskog BYD-a 100.000 električnih automobila

 

BYD Seal

 

Nemačka kompanija za iznajmljivanje automobila Sixt je objavila da će od kineskog proizvođača BYD-a kupiti oko 100.000 električnih automobila do 2028. godine. U prvoj narudžbini BYD-u Sixt će tražiti nekoliko hiljada vozila, od kojih će neka biti dostupna već ove godine. U početnoj fazi električna vozila će biti ponuđena klijentima u Nemačkoj, Francuskoj, Holandiji i Britaniji, objavila je nemačka kompanija koja posluje u 105 zemalja sveta.

 

BYD Han

 

Do 2028. Sixt planira da u nekoliko faza od kineskog proizvođača kupi 100.000 električnih vozila.

 

BYD Atto3

 

BYD spada među najveće proizvođače električnih automobila na svetu. Trenutno ulazi na nemačko tržište, a posao sa Sixtom smatra prilikom za predstavljanje vozila i drugim potencijalnim kupcima. BYD-ov cilj je ''inspirisati'' ponudom električnih vozila Sixtove klijente, rekao je izvršni direktor Michael Shu.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...