Jump to content
FAS Goran

Recommended Posts

Elem, pošto radim neku organizaciju i u situaciji kada treba da se nacrtam u Budvi za 48 sati posegao sam za potragom nekog rent-a-car vozila... preko Googleta sam video sijaset agencija koje se bave ovom problematikom i prosto u moru sličnih ponuda i uslova prvi kriterijum koji mi je pao na pamet bilo je to da se odlučim za novog Bravo-a.

Ljudi ja izgubih više od 45min tragajući za bilo kojim Fiatovim modelom za rentiranje... NIGDE nisam našao dotični... sve Opel, VW, Škoda i poneki Reno... Od one ekskluzive naravno ima svega od Audija, Mercedesa, BMW-a, ali Fiata nema nigd eni u jednom obliku...

Šta reći... tuga... a baš sam se nameračio bio da testiram Bravo-a :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

cini mi se da sam cuo da u nekoj agenciji imaju grande... ako te interesuje mogu da pitam detaljnije

Edited by Manfred

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kasno je sada, morao sam da se podam Opel grupaciji ovog puta i povodom toga sam želeo izraziti svoje nezadovoljstvo :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

evo koliko bi kostao najam nekog od ovih automobila na period 1-3 dana sa limitom kilometraze od 300km i osiguranjem

cene su u periodu od 24h a mogu se iznajmiti na max 72h

Aston Martin DB9 Volante-1667e +124 osiguranje

ferrari california -1867e +132e osiguranje

porsche panamera turbo-1400+110e osiguranje

bentley continental flying spur 1833e+69e osiguranje

porsche 911 turbo cabriolet 1667e+124e osiguranje

rolls royce phantom 2800e+120e osiguranje

rolls royce drophead coupe 4000e+256e osiguranje

bentley continental GTC 1867e+132e osiguranje

mercedes beny S600L 1600e+59e osiguranje

ferrari 599 GTB fiorano F! 2133e+176e osiguranje

Share this post


Link to post
Share on other sites

599 mi se ne svidja prednji deo pa vidi ostavi mi kaliforniju za vikend idem u selo na zadusnice :smoke:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Istu muku mucim, posto idem sa devojkom sad u avgustu na more, zeleo bih na jedan vikend iznajmiti neki auto, pa da se provozamo malo primorjem, odemo na neko drugo mesto na kupanje i sl. Da li imate neku agenciju za preporuku, pre svega u Herceg Novom? Nasao sam nekoliko, ova InterCar mi je delovala najbolje, imaju dosta modela, odmah su mi i odgovorili i da, imaju kabriolete  :thumbsup:   :w00t:

 

Sto me jos brine, a to je parkiranje po gradovima CG... otisli bi malo do Budve, malo i juznije jos, pa me to brine kako cu da parkiram i gde? I da li Crnogorci dizu (kradu) aute? Ne bih da sebi stavim neku muku na vrat zbog jednog, dva dana...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guzva je nenormalna, bar po Bd. Kola dizu ali samo pauci i to momentalno. Parking ti je 0,80e po satu i placa se do ponoci. Koliko se secam, rent a car po boki pre nije bio skup, od nekih 25e po danu i vracas pun rezervoar.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da, u HN ima od 25, kao sto kazes, neki manji, a za 50 ima kabrioleta. Nego kako to ide za rezervoar, nisam ni tamo na sajtu skontao. Dobijes pun pa imas obavezu da pun i vratis?

Share this post


Link to post
Share on other sites

jel ima neko iskustva sa rentom u Grčkoj - ostrva ?      Mislim po pitanju osiguranja itd....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zavisi od ostrva do ostrva, negde mozes da biras da li ces full ili delimicno osiguranje, a negde kod svih imas iste uslove (npr. placas do 300 evra stete, preko toga pokriva osiguranje).

Share this post


Link to post
Share on other sites

znam to video sam šta im piše na zvaničnim sajtovima.... zanimalo me u praksi dal nešto zajebavaju zakidaju- tipa ogrebao si ovo, guma je ulubljena ? itd...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uber uništava rent-a-car kompanije

 

169319-uber.jpg

 

Servisi za deljenje prevoza poput Ubera i Lyfta nisu poremetili samo poslovanje taksi službi, već bi na kolena mogli da bace i rent-a-car gigante poput Avisa i Hertza. Ako ste ikad iznajmljivali automobil na aerodromu verovatno ste svesni zamornog procesa čekanja u redu, potpisivanja dokumenata, vožnje autobusom do unajmljenog vozila, koje neretko nije u najblistavijem stanju, pregledavanje tog istog vozila od oštećenja kako po povratku ne biste, ni krivi ni dužni, platili štetu itd. Rasprostranjenost usluge i jednostavnost korišćenja aplikacija poput Uberove učinila je da mnogi putnici, ako planiraju da se zadrže samo u jednom gradu, više uopšte ne iznajmljuju automobil - piše Bloomberg. Ovo su najbolje osetili Hertz i Avis. Deonice ovih giganata su u slobodnom padu, a morali su deoničarima da objasne i da će projekcije o budućem profitu morati da budu smanjene. Hertzov dodatni problem je i rast popularnosti SUV vozila. Druga po veličini rent-a-car kompanija uglavnom ima flotu sastavljenu od limuzina i kompaktnih modela koje se uz ogromne gubitke pokušava rešiti na tržištu polovnih vozila. Hertzova deonica je u protekle tri godine potonula sa 52 na 18 dolara, dok je Avisova skliznula sa 68 na 32 dolara. Treba napomenuti da se ovo dešava u okolnostima kada američki berzovni indeksi probijaju rekordne nivoe vrednosti.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

BMW i Daimler udružuju snage protiv Ubera

 

bmw drive now

 

Nakon nešto više od šest godina uspešne saradnje i milion korisnika, BMW je od rent-a-car kuće Sixt otkupio vlasnički udeo u uslužnoj kompaniji za deljenje prevoza DriveNow, čime su Bavarci, kao većinski vlasnici otvorili vrata za partnerstvo s Daimlerom. Nemački giganti već neko vreme pregovaraju o udruživanju BMW-ove usluge DriveNow i Daimlerove Car2Go kako bi uspešnije konkurisali Uberu i Lyftu. Cilj nije samo pružanje prevozničke usluge i deljenje vozila, već i usluge korišćenja električnih punionica, kao i parking prostora. Pregovori su za sada zapeli na valuaciji Car2Go-a, dok je vrednost DriveNowa lako izračunati budući da je Sixt od BMW-a za svoj udeo naplatio 200 miliona evra. BMW veruje da bi do 2025. trebalo da ima 100 miliona korisnika vlastite premium mobilne usluge.Tržište takozvanog deljenja prevoza trenutno čini čak 33 posto globalnog taksi tržišta, a pojedini analitičar procenjuju da će se vrednost uvećati za čak osam puta, na 285 milijardi američkih dolara do 2030. U ovom procesu će ključna biti adaptacija robotizovanih taksija, odnosno autonomnih vozila kojima je vozač suvišan. Većina proizvođača aktivno radi na razvoju autonomne tehnologije 4. nivoa, a partnerstvo na ovakvom projektu dva vodeća premium proizvođača može samo da ubrza ovaj proces.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

@totti oke, sad mi je lakse, zena zapela da idemo u Grcku u Julu a meni se ne ide sa Alficom jer je sam triper i ne mogu da se upustam u tu avanturu sa punoletnim autom. Reci mi je l znas mozda koje kuce da gledam za rent a car?

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Dzimbo

 

Možeš pogledati neku (franšizu) iz lanca rent-a-car agencija koje posluju i kod nas, i/ili neku od lokalnih. Kad ukucaš na Google npr. ''rent-a-car Beograd'' izaćiće i jedne i druge.

Imaj na umu da je uobičajeno da se naplati taksa za prelazak državne granice. Na više dana je normalno da dobiješ i određeni popust...tj. ako uzmeš auto na npr. 10 dana cena neće biti zbir dnevnog najma puta 10, već manje od toga. Praksa je da ćeš morati da ostaviš depozit od više stotina evra (zavisno koji auto iznajmiš) koji ti se vraća kada vratiš auto.

 

Kada budeš uzimao auto, iako će obavezno postojati papir na kome će biti popisana sva postojeća oštećenja na autu (pregled se obično obavlja zajedno sa likom iz agencije na licu mesta i traje par minuta), ne bi bilo loše da okineš i nešto fotografija, bukvalno kao da auto ide na oglas...čisto da imaš dokaz više kakav si auto preuzeo. Naročito ako ima krupnijih oštećenja (negde napukao branik, ili auto ima neko ulubljenje, ili su mu oštećena prednja/zadnja svetla) slikaj ih posebno.

Share this post


Link to post
Share on other sites

A po povratku ih fino operi i izvoskiraj, ako su zaradila neka mizerna a vidljiva ostecenja od npr granja i slicno, vosak sve to pokrije i zamaskira ;) Ne treba poliranje osim ako bas ne zaores negde. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Samo reci kad budeš uzimao auto da ideš preko granice da bi dobio i zeleni karton. I gledaj da imaš neograničenu kilometražu.

Kada sam uzimao putnički kombi u DE u rentakaru, pitali su me da li idem preko granice. Pošto sam išao, imao sam neku doplatu od nekih 40ak e za 3 dana rentiranja. Dok u Srb su me pitali isto, rekoh možda ću do Bosne, samo su mi dali z.karton bez dodatne naplate.

Ovih dana sam baš gledao rentakar opcije, rentakar kuća kod koje je pre 2 god bio depozit 500e, sad je 650e ( doduše, prošli put su mi vratili depozit posle 20 minuta, nisam se ni ukrcao na avion a već su pare vratili ). Kod drugih ide i do 1000e, kao što Totti reče. I naravno, ne može ni keš ni debitna kartica za depozit, samo kreditna.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@totti Cim rezevisem smestaj (ako ga rezervisem, jer mi ovo sada bas glavobolja za Jul) odmah cu i auto. Supruga, ja i prtljag, kontam da ce bilo koji hatch da vrsi posao. Jok najbolje 5k e depozit i da zadrze na godinu dana pa kad okrenu nek vrate. :lol:

@neshaoct Guglao sam, video da ima milion (zavrtelo mi se u glavi od resulta) i reko ajde da vidim ovde na forumu kakva su iskustva i da li ima neko preporuku. Video sam da se podize cena za nekih 30-40e kada se cekira put u inostranstvo. Primetio sam na nekom da traze oko 300e, ovo sto je totti pomenuo da traze negde 900 to mi je vec previse, a i kontam da je to mozda za neka premium vozila. Znaci da preuzmem po danu i da slikam, oke, upisao, nisam se toga setio.

@ISV_01 Odlicna ideja, uradicu to obavezno po povratku, steco point mi je blizu naselja i taman posle na predaju.

@TheWickerMan Naglasicu da mi treba zeleni karton i za neogranicenu kilometrazu, mada mislim da necu vise od 2k km preci. Smor, ja samo imam debitne, al dobro izvadicu sta bude trebalo.

Hvala na savetima, jo jedno pitanje, je l mi rent a car kuca zavrsava medjunarodno ovlascenje i da li je uopste to potrebno? 

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 minutes ago, Dzimbo said:

steco point mi je blizu naselja i taman posle na predaju

Aaa ne ne batko, onaj vosak sto ide na misice ;) (Turtle, Arexon ili neki drugi bilo koji vosak na tvrdo nanosenje). Taj u spreju ic ne pokriva to da valja jer se treba utrljavati. 

@neshaoct se uverio u to posle povratka sa Uvca pre nego da je predao Sandera. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...