Jump to content
FAS Goran
zaki

Fiat Punto mk.2 - cena, prednosti, mane, šta gledati / iskustva i mišljenja

Recommended Posts

4 hours ago, Njakvi23 said:

Evo gore na slici se vidi koliko se skida, nije uopšte puno.

Nevolja je što kada počne tako da se ljušti obično posle već prvog sledećeg leta bude mnogo više. Nije to da se skida istim tempom, ono kao po malo svake godine, nego kad jednom krene kao da ima progresivni rast površine sa koje počinje da se skida lak. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

A uzeti fino nekog italijanskog, do 2003 godista? Ima ih brdo, voze se, u ništa gorem stanju od ovih novih.
Naslušao sam se i načitao svačega za kvalitet ovih iz Kragujevca, kako Punta Classic tako i Z10, al džabe kad vidiš 2010 godište za 2500 i niže, onda misliš "ma neće to mene". :lol:
Još će mi i ostati para da ga doterujem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Samo izbegavaj ove sa malim farovima,ničemu ne im ne služe farovi.
Može i z10!...sa plinom

Послато са LG-M250 уз помоћ Тапатока

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nek su mali farovi, sve mu je oprošteno! :wub:
Prolaze li ova tonirana stakla terorizam nad narodom šifra tehnički? Vidim da je on pre mesec registrovan, al ipak...
https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/12480190/fiat-punto-abarth-125


mTgvQ4D.png

Edited by Njakvi23
greska

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zbog skorasnjih porodicnih problema prisiljen sam da putujem nekih 55 do 85km svaki dan. Iz tog razloga mi treba pouzdan auto koji koristi metan. 

Budžet mi je ogranicen na 2000e, znam da je malo ali takva je situacija. Mozda bi mogao da se nategnem za 1000e uz neki kredit ali to je max. Za te pare bi bilo poželjno da auto bude dpreman za svakodnevnu voznju. Znaci registracija, zamena nekih delova ako treba itd. 

Za te pare jedino sto mogu kupi je  Punto. 

Npr ovako nesto

http://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/13347665/fiat-punto-cng-metan

S obzirom da se ne razumem u kupovinu auta i ne umem da vidim koji farban ili udaran bio bi zahvalan za pomoć eventualno za preporuku za konkretan auto koji mozda vredi otići pogledati.

Svaki savet je dobrodošao. Hvala svima unapred. 

 

Screenshot_2018-11-25-17-23-45-691_com.infostud.android.pa.png

 

 

Edited by Ivan
Spojeno

Share this post


Link to post
Share on other sites

@virke

Novootvorena tema je spojena sa postojecom o kupovini Punta MK2 ;) .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hocu da kupim Punta Emotion 2009., benzin/plin, nasao sam sa plinom u dosta dobrom stanju pa ako moze pomoc? Kako se pokazao kakva su iskustva ,na sta da obratim paznju kod gledanja i kupovine ?

 

 

 

Edited by Ivan
Spojeno sa postojecom temom

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Mila

Pitanje je spojeno sa postojecom temom.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pratim forum poslednjih par meseci, pa evo i prilike da se oglasim. Imam probnu vozacku od juna 2018. (istice ove godine u junu i imam 18. godina). Od tada pratim oglase i skupljam informacije posto u porodici niko ne vozii nema previse iskustva sa automobilima tj. imaju dozvolu ali nam auto nije bio potreban.
Da predjem na stvar, moj dobar prijatelj prodaje Punto Classic 1.2l benzin 60ks , 2010. godiste u Dynamic opremi. Petoro vrata, manuelna klima, prednji elektricni podizaci stakala, putni racunar, blaupunkt radio koji nije fabricki, 2 seta guma na celicnim felnama (nove zimske kupljene pre ove zimske sezone i letnje kupljene pre manje od godinu dana), mozda sam zaboravio nesto. Nikada nije vozen bez presvlaka za sediste.
Presao je 104.000 km, prvi je vlasnik, odrzavan je u ovlascenom servisu, uradjeni su svi redovni servisi. Nikada nije imao vecih kvarova(samo su npr. menjane sijalice)

Jedina mana je to sto se na haubi ljusti lak (sto je poznato kod classica,koliko sam ja cuo, pogotovo kod bordo crvenog), ta popravka je vec zakazana.

On mi kaze su mu u fiatu rekli da u sistemu staro za novo moze da dobije izmenju 2500 i 3000 €.

Meni ga je ponudio za 2800€ mada bi sigurno dao i za 2700 a mozda i manje.

Sad mi treba vasa pomoc, da li je to dobra cena, racunajuci da znam sigurno da je prava kilometraza.

Auto mi pre svega treba za voznju po gradu, i tokom letnjih meseci odlazak do vikendice (ukupno 100km tamo i nazad)  i jednom u dva do tri meseca put van Beograda (maksimalno 600km tamo i nazad).

Posto sam pocetnik ne jurim velike snage motora i brzinu. Pre svega hocu da steknem iskustvo za volanom.

 

Sta mislite?

 

Naravno planiram auto detaljno pregledati i odvesti ga kod majstora na pregled.

 

 

Edited by Ivan
Spojeno

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo posto sam vozio sluzbeni Punto neke 3 godine, mogu reci da taj auto ima moju preporuku kao auto za grad, za pocetnika ili nekoga ko jos uvek ne trazi snagu i brzinu. Moja preporuka uvek ide u smislu odnosa cene i onoga sto pruza i zahteva. Naravno da ima boljih ali i skupljih. S obzirom na godiste i kilometrazu, pretpostavljam da u narednom periodu stize zamena zadnjeg lonca, amortizera. U svakom slucaju, dobra provera, obaranje cene i neka je sa srecom

Послато са SM-G531F уз помоћ Тапатока

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ako je dobar i proveren,uzimaj!
Cela hauba u boji za mk2a je 60€,za mk2b nek je 70€.
Za 120k km,će dobiti 2k€ u zameni,to sto on priča je za one što imaju 35k km do 75k km i ne skida im se lak.

Послато са LG-M250 уз помоћ Тапатока

Share this post


Link to post
Share on other sites

U zameni staro za novo dobiće plafon 2000, a ti mu ponudi 2500e. To im je donekle i neka realna cena.
A ako je odžavan kao što je opisano, ne bi trebalo da bude nekih problema u toku eksploatacije. Samo redovni servisi, veliki servis, gume, kočnice, amortizeri.

Proveri auspuh - zadnji lonac je podložan koroziji na spojevima, a znam par slučajeva gde je otpadao u toku vožnje. 

Sve u svemu - odličan auto za početnika - relativno brz, stabilan, jeftin za održavanje i nije velik potrošač (oko 6 litara kombinovane vožnje).

Edited by Martin

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kao što su ti rekli, on nema teortsku šanse da dobije 3000e, ni blizu. Samim tim, znači da niste neki prijatelji, ako je on spreman da laže, da bi tebi uštinuo tih par stotina evra. Pre bih rekao da će dobiti između 2000 i 2500. Bliže gornjoj ceni u slobodnoj prodaji, bliže donjoj u zameni.

i to bi za prodaju morao da sačeka par meseci, pošto ih na oglasima ima kao šaše.

Naravno, ti ovo nema šanse da isteraš na čistac sa njim, a da ostanete "prijatelji".

 

Ako ti je baš stalo, ti ga preplati, ako je već dobar. Ja iz principa ne bih. Zahvalio bih se, i našao jedan od gomile na oglasima, proverio u servisu, i kupio. I pre ćeš ti kupiti auto tri puta nego on prodati.

 

E sad, PUNTO NIJE LOŠ IZBOR ZA POČETNIKA. Ali je skup kompromisa da se ne lažemo. Vozio sam ga 6 godina, znam šta pričam. Znam sve, nategnute finansije, za toliko se ima, jeftina registracija, jeftino održavanje, mali, pa lagan za parkiranje... Za ta duža putovanja, 600km... Biće neudobno. Ali kad je kičma 18 godina stara... To nije problem! :D Sloboda koju donosi svoj auto(u tim godinama)... Zavidim ti!

Edited by Smireni

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lepo si rekao za kičmu :)

A desnu nogu nemaš gde da smestiš, udara u menjač. 

Za grad i akanje je vrh, mislim da nema jeftinije vožnje, još ako ima TNG...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ala ste prefinjeni :P, isao pre par godina nekoliko puta bas tim novim 1.2 Emotion Classicom do Podgorice i Sarajeva, kada se nacrtalo da svi veci sluzbenjaci budu zauzeti. Meni je bilo OK, naravno da nije pojam udobnosti, ali nije ni klupica, ne znam jeste li vozili novu Fabiu? Sto se performansi tice, prilagodis se tome sto vozis i zavrsi posao, a s obzirom da mu otvoreni put nije primarna namena, od mene ima glas ZA. Peri-deri masinica za po gradu, lagan za parkiranje, jeftin za odrzavanje, takodje se slazem sa kolegama da je OK izbor za pocetnika, Smireni je odlicno definisao - skup kompromisa.

@yu5eea

Nepotrebno otvorena tema je spojena sa postojecom o kupovini Classic-a (Punto Mk2). Ako budes imao zelju, mozes malo da prelistas temu, pisalo se dosta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vala ja ovog akam vec skoro 3 i po godine, i zaista sam prezadovoljan i jos je 2001 god. Za grad je majka Mara. Isao sam i do Grcke sa njim bez problema,van redovnog servisa sam menjao,amorte(prednje),silen blokove,set kvacila,cilindar kvacila(2 puta),donji nosac motora. Nisam pocetnik ali za bolje nemam,sto bi se reklo koliko para toliko i muzike ali za tebe kao pocetnika je top. Meni je prvi auto bio Jugo ...e to je bila igranka. Sve u svemu srecnu kupovinu ti zelim i bez zaletanja. Ima ih milion u oglasima.:lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sam imao 3,5k€ i posle skoro godinu dana gledanja leševa po placevima i još koje kude i njakanem sa mojom alfom 147 uzmem od kevine gazdarice u DE mog punta za 650€...

Sa komplet papirologijom me izašao malko više od 1k€.

Zamenio mu motor serva volana,prednji branik,haubu(lak!),oba homonikonatička,gumice na dekli i gore i dole,kucao PUS motora i uradio sve servise.I sada prede kao macan.Prešao oko 8.5k km i troši oko 2.5 deci ulja.

Putovao sa njim do Ljubljane,Kruševca i Budimpešte...Visok skoro 2m,meni cela porodica stane u Punta,mada mu je gepek malecan.Mada moj ima i bolja podešavanja sedišta...I još farovi na mk2a nisu ničemu...Klima mi ne radi i pored ulaganja od 100€,loš mi majstor.

Odoh da operem ovu štroku sa auta

 

Послато са LG-M250 уз помоћ Тапатока

 

 

 

414ddb97edcef452e50da3fd136c16e8.jpg598cc53893c46f4dc63239e65e692614.jpg

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, Smireni said:

Sloboda koju donosi svoj auto(u tim godinama)...

 

8 hours ago, yu5eea said:

Sta mislite?

Ako i majstor potvrdi da je auto ok-ja se ne bih razmisljao da li da ga kupujem ili ne. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Za provereni auto sa poznatom istorijom i poznavanjem vlasnika ne treba se mnogo premišljati. Jer će ti posle biti krivo što ga nisi uzeo. Za ovo što si naveo da ti treba i još si početnik, idealan autić.
Realno tih puntića kupljenih kod nas i sa servisnom istorijom ima koliko hoćeš. Pa i da ne uzmeš konkretno navedeni primerak, naći ćeš brzo drugi.
Prelistaj malo oglase i sve će ti biti jasno.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Namerno sam i napisao moj slučaj da vidi da i oni sa ne baš poznatom istorijom mogu uz mala ulaganja lepo da posluže.

Послато са LG-M250 уз помоћ Тапатока

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...