Jump to content
FAS Goran
boki

Plaćajte kazne

Recommended Posts

4 hours ago, andreja.micovic said:

BG-NS drugaru stiglo za 131 kmh prosek. Meni do sad nijednom a uglavnom vozim oko 135-140kmh

Zapravo za pravac BG - NS mere tek od naplatne rampe posle isključenja za Staru Pazovu. Pre toga na delu od da kazem iskljucenja za Orlovaču i ibarsku (gde počinju 3 trake i 130 km/h ogranicenje) ima na 2 mesta male kamere koje verovatno prate saobraćaj. 

 

Prva iz pravca Resnika ka Ostruznici na izlazu iz prvog tunela

Druga negde na pravcu pre skretanja za Nove Banovce. Svaki dan vozim tim putem pa sam ih primetio posle nekog vremena. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

To i mislim, BG-NS od naplatne rampe kod Pazove do naplatne rampe na isključenju za NS. Tu ima nešto malo, 50 km puta tako da je jako lako preći prosek jer nema potrebe za pauzama. Isto kao Maradik - Pazova ali meni za sad nije stiglo ništa...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meni se "više" isplati voziti nekog ćumuraša nego da plaćam kazne... :whistle:

Jbte, kao momak nisam ovoliko prekršaja pravio. :D

Međutim ;), Đipies mi pokazivao 58km/h a onaj momak kaže 65.

Reko, batali matematiku daj da vam uplatim i ja nešto za kokice i krofne. :thumbup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zato sto nije bilo radara u naseljenom mestu :D

Послато са SM-A307FN помоћу Тапатока

Share this post


Link to post
Share on other sites

Austrija dramatično povećala saobraćajne kazne

 

porsche police aut.jpg

 

Austrijska televizija ORF je podsetila vozače automobila i drugih motornih vozila da su od 1. maja kazne za neke saobraćajne prekršaje na austrijskim putevima drastično povećane, u odnosu na dosadašnje. Neke su, kako je javio ORF čak udvostručene.

 

Radi se o telefoniranju u vožnji ili korišćenju mobilnog za pisanje poruka. Kazna za navedeni prekršaj sada iznosi 100 umesto dosadašnjih 50 evra. Ko ne želi da kaznu plati na licu mesta, moraće naknadno nakon prijave za saobraćajni prekršaj da plati 140 evra. Austrijska ministarka saobraćaja Leonore Gewessler smatra da će odluka savezne vlade da se navedeni iznos kazne udvostruči, imati preventivnu svrhu i doprineti razvoju svesti vozača o opasnosti zabranjene upotrebe mobilnog za vreme vožnje, te da će to doneti više bezbednosti na austrijske puteve. Inače, korišćenje mobilnog spada u grupu najopasnijih prekršaja u saobraćaju. Stručnjaci tvrde da je i jedan od glavnih ''ubica'' na saobraćajnicama. Prošle godine je zbog nedozvoljenog korišćenja mobilnog za vreme vožnje kažnjeno 130.540 vozača.

 

Znatno viša kazna je i za nepoštovanje propisa o obaveznom vezanju sigurnosnim pojasom za vreme vožnje. Kazna je od dosadašnjih 35 evra, povećana na 50 evra. Ista visina kazne odnosi se i za prekršaj nenošenja obavezne zaštitne kacige pri vožnji mopedom. Ko ne plati kaznu na licu mesta za nevezivanje sigurnosnim pojasom naknadno će u prekršajnom postupku morati da plati umesto 50 evra dvostruko više, odnosno 100 evra. Prošle godine je čak 88.394 vozača platilo kaznu za nevezivanje.

 

Šef Pravne službe Austrijskog auto-moto kluba ÖAMTC Martin Hoffer je istakao da su mogućnosti saobraćajne policije ograničene, s obzirom da vozač mora da bude zaustavljen ili moraju da budu dostupni foto dokazi. Psihologinja ARBÖ-a, još jednog austrijskog auto-moto kluba, Patricia Prunner je međutim kritikovala drastično povećanje kazni poručivši da se na njih ''više gleda kao novi izvor prihoda za državu nego kao dugoročno povećanje bezbednosti na putevima.''

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...