Jump to content
FAS Goran
boki

Funny video / zanimljiv video

Recommended Posts

Ispao iz trke pa rivala gađao branikom, a posle trke se potukli

 

 

Italijanski vozač kartinga Luka Korberi pokušao je da pogodi branikom svog bolida jednog od vozača na stazi tokom trke FIA Svetskog šampionata u kartingu.

Luka Korberi je bio prisiljen da se povuče iz trke nakon kontakta sa jednim od vozača, ali nakon toga je ostao pored staze. U rukama je držao odlomljen deo branika svog kartinga i čekao je da ''krivac'' za njegovu eliminaciju naiđe u sledećem krugu. A onda je pokušao da ga pogodi! I nonšalantno je prešao preko staze. Srećom, niko nije povređen. Ni to mu nije bilo dovoljno. Nakon trke je izazvao svađu i pokušao da se obračuna sa jednim od vozača, ali su ga ostali u tome sprečili. Kasnije se izvinio i rekao da shvata da je ono što je uradio neprihvatljivo. Da li će izvinjenje biti dovoljno da ne bude ozbiljno kažnjen za svoje ponašanje ostaje da vidimo.

 

Preti mu doživotna suspenzija, on objavio povlačenje

 

Italijanski vozač kartinga Luka Korberi, koji je proteklog vikenda skrenuo pažnju na sebe sramnim potezom na Svetskom prvenstvu, izvinio se zbog svog poteza i objavio da se više neće baviti auto-moto sportom. Korberi je trenutno pod istragom Svetske automobilske federacije (FIA) pošto je tokom trke u italijanskom Lonatu u nedelju bacio branik svog kartinga na Paola Korberija, sa kojim je imao kontakt krug ranije. Kasnije je došlo i do njihovog fizičkog okršaja u park fermeu, a u sve se umešao i Korberijev otac, inače vlasnik staze na kojoj je trka vožena.

 

Predsednik Komisije FIA za karting Felipe Masa okarakterisao je takvo ponašanje neprihvatljivim i najavio da će svi umešani pretrpeti posledice. 23-godišnji Korberi se oglasio na FB-u u ponedeljak i tom prilikom se izvinio zbog svojih postupaka. ''Želeo bih da se izvinim auto-moto zajednici zbog toga što sam uradio. Ne postoje izgovori kojima bih mogao da opravdam toliko sramotan čin. To je nešto što nisam nikada uradio tokom 15 godina karijere i nadam se da nećemo videti da neko isto tako nešto uradi u budućnosti. Posle trke, kada me je pozvala direkcija trke tražio sam im da mi oduzmu licencu jer sam bio svestan svojih nepopravljivih grešaka, ali kao što su mi već rekli oni nemaju moć da to urade. Tako je zapisano u pravilniku, tako da molim sve da ih ne osuđuju jer su radili svoj posao najbolje što su mogli. Iz tog razloga sam odlučio da ne učestvujem ni u jednom drugom auto-moto takmičenju do kraja života. Nije to samokažnjavanje, već je ispravna stvar'', naglasio je Korberi.

 

Svetska automobilska federacija još nije donela nikakvu odluku po pitanju Korberija, osim da je on diskvalifikovan sa nedeljne trke, a veliki broj iz auto-moto sporta zatražilo je da mu bude izrečena doživotna suspenzija.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...