Jump to content
FAS Goran
boki

Funny video / zanimljiv video

Recommended Posts

Promašili ste izlaz na autoputu? Evo šta nikada ne smete da uradite

 

kamion autoput.jpg

 

Ponekad je neophodno naglo zakočiti, pa i zaustaviti automobil na autoputu, ali reč je o vanrednim situacijama u koje sigurno ne spada slučajno promašivanje željenog izlaza. Upravo to je učinio jedan vozač u Kini. Umesto da produži do prvog sledećeg skretanja, čovek je odlučio da se zaustavi u desnoj traci i da delimično blokira i levu stranu autoputa kako bi razmislio o sledećem potezu. Pritom su ga jedva izbegli autobus i dva kamiona. I dok je vozač autobusa, koliko se može videti na snimku sigurnosne kamere, prošao bez posledica, prvi nesrećni kamiondžija je završio na boku, dok je drugi naglim kočenjem i zakretanjem prikolice probio rezervoar goriva.

U čitavom ovom haosu beli automobil je prošao neokrznut, pa se njegov vozač čak nije udostojio da priskoči u pomoć ljudima koji su mu munjevitim reakcijama spasili život.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

A, malo je ta vest koju danas svi živi prenose (index.hr i ostali), bila na FLCS Forumu još u ponedeljak: :) 

https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?/topic/63695-automobilske-platforme/&do=findComment&comment=1438163

 

Al' oni neće da napišu odakle su preuzeli... :D:D 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nezadovoljni kupac uleteo SUV-om u salon Porschea

 

porsche salon.jpg

 

Kupac automobila sa Tajvana pokušao je da dokaže prodavcu da je mušterija uvek u pravu na krajnje nesvakidašnji način. Ekstreman slučaj ''borbe'' potrošača za svoja prava dogodio se nedavno u tajvanskom Tajčungu, kada je nezadovoljan kupac uleteo Cayennom kroz izlog prodajnog salona Porschea. Četrdesetdvogodišnji biznismen Ču odlučio se na ovaj potez pošto mu je isporučen automobil bez dodatne opreme koju je naručio.

Naime, Ču je u januaru 2017. poručio u salonu model Panamera Sport Turismo, koji u osnovnoj verziji na Tajvanu košta oko 200.000 dolara. Kupac se, međutim, odlučio za dodatnu opremu koja je u ukupnom zbiru podigla cenu automobila na preko 250.000 dolara. Ugovorom je bio predviđen i depozit od 75.000 dolara, koji je Ču uplatio i strpljivo sačekao isporuku svog skupocenog automobila. Naručena Panamera Sport Turismo stigla je u novembru 2017, ali se kupac neprijatno iznenadio kada je video da vozilo ne sadrži dodatnu opremu koju je tražio. On je zbog toga odbio da plati ostatak ugovorene cene automobila i odlučio da raskine ugovor o kupovini. Prodavac mu je krajem aprila poslao pismo u kome od njega zahteva da plati celokupnu cenu vozila i zadrži automobil ili da vrati automobil, pri čemu će diler zadržati depozit. To je izgleda bila kap koja je prelila čašu, pa je Ču seo za upravljač svog Porschea Cayenne i u znak protesta uleteo vozilom u izlog prodajnog salona:

 

 

Ču je nakon toga uhapšen i optužen za ugrožavanje javne bezbednosti, zastrašivanje i uništavanje privatne imovine. U izjavi datoj polciji on je, međutim, negirao da je namerno uleteo vozilom u salon i izrazio žaljenje zbog incidenta, tvrdeći da je do nezgode došlo kada je svojim Cayennom, navodno, pokušao da izbegne drugi automobil koji je prošao na crveno na semaforu. Takođe, tokom istrage je utvrđeno da je ovaj tajvanski biznismen ranije osuđivan za krivična dela pljačke i prevare. Priča se ovde ne završava, pošto je kupac nakon puštanja iz pritvora otišao ponovo u salon Porschea. Njegova pojava prestravila je zaposlene, koji su pozvali policiju. Ispostavilo se da je Ču samo želeo da pregovara sa prodavcem kako bi povratio svoj depozit. Ovog puta, ponudili su da mu vrate depoziti ili da mu isporuče novu Panameru, ali sa dodatnom opremom koju je naručio, međutim konačan dogovor ipak nije postignut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Najbrža baštenska kućica na svetu

 

Shed

 

Postignuta je najveća brzina od 105 milja na sat (168 km/h). Kreacija 53-godišnjeg Kevina Nicksa, baza je Volkswagen Passat, dok je motor iz Audija RS4:

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo šta ostane od automobila nakon što medved zaglavi u njemu

 

medved.jpg

 

Medvedi su, navodno, izuzetno radoznale životinje. Takođe su stalno u potrazi za hranom, pa stručnjaci preporučuju da ne ostavljate prehrambene artikle na vidljivim mestima u automobilu ako svoje vozilo ostavljate u blizini šuma sa medveđom populacijom. Ovu lekciju je na teži način naučila Amerikanka Linda Morad kojoj je medved ušao u Subaru Outback i zatim ga demolirao. Automobil je bio otključan, a nesrećni medo je navodno ušao s vozačke strane, nakon čega su se vrata zatvorila i zatočila ga u tesnom prostoru. Morad je čuvala kuću prijateljici u Cantonu, Connecticut, kada je uočila da se na njenom automobilu, parkiranom na prilazu kući, pale i gase svetla. Pozvala je policiju koja je ubrzo ustanovila da se u automobilu zaglavio odrasli crni medved. Nesrećna zver je puštena iz vozila, odmah je pobegla u šumu, a Morad je verovala da će lako počistiti nered dok nije videla šta joj je ostalo od automobila.

Mada se ne ljuti na nestašnog sisavca, Morad se nada da će joj osiguranje nadoknaditi štetu.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Čovek je bio u kupovini, a kada se vratio, u autu ga je sačekao opasan gost

 

zmija auto.jpg

 

Sama pomisao da se u vašem automobilu nalazi kraljevska kobra dužine 2.7 metara, deluje zastrašujuće. U nekim zemljama sveta, takve situacije su realnost. Ovakvu situaciju na svojoj koži je osetio vlasnik jednog mini-vana u Kini. Posle kupovine, on se vratio u svoj automobil i tamo zetekao veoma opasnog ''gosta'' - kraljevsku kobru, čiji ujed se u 50% slučajeva završava smrtnim ishodom. Zmija se brzo sakrila u kontrolnu tablu, tako da joj je bilo nemoguće prići, javlja CNN. Policijski službenik je pozvao stručnjake za zmije o ona je ubrzo bila uhvaćena u kavez, posle čega je odneta daleko od ulice i automobila.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kamera snimila nasilnika u pohodu: Zabijao se u automobile, razbijao stakla i skakao po krovu

 

nasilnik.jpg

 

Bizarni primer neviđenog drumskog nasilja u kome je nasilnika snimila kamera dok se više puta terencem zabijao u parkirano vozilo. Sve se desilo na ulicama Sakramenta, a do incidenta je došlo nakon što se 40-godišnji Garcia Alvarez posvađao sa vozačem Ford Fieste. Alvarez je nakon toga odlučio da svojim Trailhawkom prati Forda i nakon određenog vremena se zabio u Fiestu, i to nekoliko puta. Tu njegovo divljanje ne prestaje, već nastavlja da vozi gradom i par ulica dalje se bez ikakvog razloga zaleće u parkiranu Hondu CR-V. Nakon toga se još nekoliko puta zaleće u japanski SUV da bi na kraju, nakon što je onesposobio i svoje vozilo, izašao i počeo da skaće po krovu Honde. Ubrzo dolazi i policija koja ga je uhapsila i smestila na sigurno. Alvarez je tokom hapšenja pao sa krova Honde, pa je završio i u bolnici, ali na kraju mora da se suoči sa nimalo bezazlenom optužnicama za vandalizam i napad smrtonosnim oružjem. Naknadnim veštačenjem je utvrđeno da je Alvarez bio pod uticajem narkotika, ali još uvek nije poznato zašto se baš namerio na parkiranu Hondu.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ruski obračun u saobraćaju završio nokautom!

 

obracun.jpg

 

Gužva, nervoza i Rusija - te tri stavke spojene najčešće znače novi viralni video sa naslovom ''samo u Rusiji''. U ovom videu tako možemo da vidimo obračun dvojice nervoznih vozača. Sve je počelo kada je vozač kome se crni Peugeot 308 prestrojio ispred automobila počeo da rukama gestikulira i dovikuje. To će se pokazati prilično lošim potezom po njega. Naime, stvari su ubrzo pošle po zlu kada je vlasnik Peugeota izašao iz automobila i nokautirao vozača koji mu je prigovarao. Iako je nakon toga čak želeo da pobegne, uz dobacivanja drugih vozača shvatio je šta je napravio pa je pokušao da pomogne unesrećenom. Budući da je sve zabeleženo kamerom, nadamo se da će nasilni vozač Peugeota biti adekvatno sankcionisan.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo šta se desi kada teret debelo premaši nosivost automobila

 

nosivost.jpg

 

Već smo više puta videli kako automobili povlače višestruko veće mase od onih na koje su deklarisani u specifikacijama, poput kamiona, pa čak i putničkih aviona, ali zato se malo ko igra s maksimalno propisanom nosivošću. Naime, ako vam je automobil mio, itekako ćete paziti da ovde ne premašite značajno iznos koji proizvođač propisuje kao gornju granicu. Zašto?

Jedan vlasnik Ford Rangera je snimio video koji na najbolji način demonstrira razloge. Njegov kamionet je imao nosivost od nekih 600-injak kilograma, ali je on u njega pokušao da utovari kamenu gromadu od bar dve tone.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...