dvla 16 Posted November 5, 2020 On 9/17/2020 at 8:48 AM, salevs said: poručio senzor od Gorana iz Sombora za 3000 (nov je oko 8000), majstoru za ruke 3600 i to je to. videćemo dal će se u narednih par meseci opet praviti problem, nadam se da je problem rešen. volan isti kao i pre bilo kakvih problema. city ne gasim Idem sutra da menjam senzor pa me zanima kakva je situacija, jel si resio problem? Quote Share this post Link to post Share on other sites
salevs 12 Posted November 5, 2020 Uzeo od Gorana ili nov? Evo prošlo mesec ipo dana od zamene bez ikakvih problema, nijednom nije palio lampicu niti volan zezao. Goran inače daje garanciju od 30 dana...za sada zadovoljan Quote Share this post Link to post Share on other sites
dvla 16 Posted November 16, 2020 Kupio i zamenio kod Milosa, Viline vode, 14000din. Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 12775 Posted December 11, 2020 i ja da izložim moj slučaj već tri puta, ali na oko nedelju dana mi se pali greška volana uvek na pravcu, i ne gubi servo / ne otežava volan, mada mi se dešava na putevima gde nema baš krivina, oštrijih po ponovnom paljenju kola, mada nikad nisam gasio i čekao, pa palio, nego ostavim kola i završim neki posao par sati, mi se greška izgubi, koliko sam pročitao ove stranice, za MK2B, nema prelemljavanja, nego mogu da proverim akumulator, da očistim kontakt sprejom i toliko od DIY šta kažu poznavaoci... MK2B... Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 12775 Posted December 11, 2020 Napumpah gume... Kazu moze i zbog toga Svratih do servisa / prodavnice akumulatora Testiran Exide iz 2017god. Kaze da nije bas kako treba, kaze ostavi ga da ga dopunim. Ja na stalazi videh smart punjac, celih 3600 din. A po internetu je 3700 pa do 5000din, naravno plus trosak brze poste. Toliko o konkurenciji prodavnice i online prodavnice. Kupih ga, nocas punjenje. I javljam dal se ponavlja greska volana u buduce. Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 12775 Posted January 11, 2021 Iako vozim skoro svakodnevno, juče sam prešao oko 150km, akumulator se ne napuni dobro. Jutros mi ponovo zasvetle lampica volana, a nema nikakvih promena na volanu. Servo radi. U servisu su mi skoro rekli da alternator dobro puni, ali da akumulator nije baš kako treba, pa mi predlažu da ostane kod njih, da ga oni dopune, jer imaju neku tehniku koja to bolje radi a valjda još nešto odradi u međuvremenu, za celih 200din. da teram u servis akumulator da povremeno sam dopunjavam ili da menjam akumulator šta da radim... Quote Share this post Link to post Share on other sites
horvat 6627 Posted January 11, 2021 Iako jeste moguce da ti aku iz 2017. nije u nekom stanju, meni se cini da to nije razlog lampice za servo... Ako se lampica pali dok auto radi, a u servisu ti kazu da alternator dobro puni, meni to onda deluje da nije povezano. Ali naravno ne znam, samo ovako razmisljam "na glas"... Ja sam kupio punjac za aku u Lidlu za 2000 din. Punim svoj dva puta godisnje, pre i posle zime... Quote Share this post Link to post Share on other sites
MS PK 7998 Posted January 11, 2021 To da se ne napuni dobro je vrlo moguce. Znao sam da za jedno startovanje motora treba dosta voznje da se akumulator vrati u prvobitno stanje, mislio sam da npr.do Nisa i nazad bude dovoljno (70-ak km), mada mi nije jasno kako onda radi uopste kada se desi npr.da ne izadjemo po mesec dana iz grada E sad, na kamionu imam na b.c. skalu koja prikazuje stanje akumulatora ( koliko su napunjeni) i recimo vrlo cesto mi se desi da za tu relaciju cak preko Doljevca i nazad on ne mrdne skalu uopste ili "napuni" vrrrlo malo. Kada je toplo napolju i kada tako vozim svaki dan, on do kraja nedelje podigne skalu skoro do punog kapaciteta. E sad, ovo sam napisao zbog tog dopunjavanja o kom si pisao a da li je to konkretno razlog da se kod tebe pali lampica za servo je znam ali nesto i ne verujem. Ako krene da zeza cesto, stavi neki drugi dobar akumulator pa uporedi. Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 12775 Posted January 11, 2021 Nije meni problem da dopunim akumulator, ali nije ni poenta dopunjavati sedmično, i to na temperaturama iznad nule, kako će kada padne u valjan minus... Nisam do sada imao problema sa akumulatorima, uvek uzimam u kvalitetu, vozim svakodnevno, i obično traju 5-6godina. Baš ovih dana sam prešao dosta, petak 70km, subota 70km, nedelja min 150km, ako se sad nije dopunio KAD ĆE... Quote Share this post Link to post Share on other sites
MS PK 7998 Posted January 11, 2021 Pa zato i mislim da nije do njega Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 12775 Posted January 11, 2021 šta bi drugo moglo da bude, sve se uklapa da je akumulator, 1 Axic reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
horvat 6627 Posted January 11, 2021 Dok sam gledao mami Pande, vozio sam nekih 6 primeraka i na jednoj je bila takva scena, povremeno se upalila lampica za servo, ali sve normalno radio volan, nije bio tezak ni nista, i samo se sama od sebe ugasila posle nekog vremena. Sve vreme u voznji pricam. Ne znam sta je bilo posle s njom, niti kakav joj je akumulator, samo znam da je kresnula veoma lako iz prve... Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 16807 Posted January 11, 2021 Struja dopunjavanja? Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 12775 Posted January 11, 2021 alternator je proveren, dobro puni Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 16807 Posted January 11, 2021 Nazovi bre Gorana iz Sombora pa kada bude u blizini nek ti proveri sa onom njegovom dijagnostikom... hoće on i preko telefona da posavetuje Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 12775 Posted January 11, 2021 (edited) vala ako iz Sombora dolazi u PK, NIŠ, ima da dobije pivce a kola ne mora ni da gleda Edited January 11, 2021 by shuxx Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 16807 Posted January 11, 2021 Daleko si....da si bliže,.... Nazovi ga svejedno,reći će ti šta misli... imaš broj u temi 1 shuxx reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
marko01 0 Posted January 21, 2021 On 3/22/2012 at 5:20 PM, neshaoct said: A, koliko je veliki potrošač pogledaj direktno sa akumulatora tako što ima poseban kabal sa + koji ide samo za njega. Tako je na Stilu, verujem i da je na Puntu. poz, mozel se ispitat sity vola tj, motoric izvaden iz auta probat na akumulatoru direktno gde ide plus a gde masa motoric 2002g fiat stilo Quote Share this post Link to post Share on other sites
dodo 3 Posted March 22, 2021 Pozdrav društvo. Imam problem s volanom u punta dvojke redizajn. Naime, svjetlila je crvena lampica volana i dijagnostika je pokazala da je riječ o senzoru. Uz pomoć Gorana zamijenim senzor i prošlo je već godinu dana bez da se lampica upalipa i da se volan ukrutio. S te strane, nemam nikakav problem. U međuvremenu sam auto dao curi i sad kad je moje na remontu uzmem ga par danaprimjetim da je volan krajnje čudan. U jednu stranu ide puno lakše, volan odaje dojam da je nesiguran 'kao na vodi' i na koncu uopće se ne vraća u središnji položaj nego ostane smotan kad izidjete iz okuke. U čemu može biti problem? Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 16807 Posted March 22, 2021 Možda treba da se ponovo izbaždari,a možda je udarna rupa napravila haos na vešanju... Opet moraš kod Gorana Quote Share this post Link to post Share on other sites
salevs 12 Posted June 8, 2021 Septembra uzeo od gorana senzor, 9 meseci posle ugradnje ponovo greška c1006. Definitivno se ne isplati uzimati polovan deo, naročito ne ovakav. Za sada ne kruti volan, a lampicu te pali te gasi. Ne menjam ga dok ne kruti volan, pitanje je samo kad će i to početi.... Uzimajte nov senzor zaobiđite polovan 1 1 neshaoct and Axic reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Goran Zemun 465 Posted June 8, 2021 4 hours ago, salevs said: Septembra uzeo od gorana senzor, 9 meseci posle ugradnje ponovo greška c1006. Definitivno se ne isplati uzimati polovan deo, naročito ne ovakav. Za sada ne kruti volan, a lampicu te pali te gasi. Ne menjam ga dok ne kruti volan, pitanje je samo kad će i to početi.... Uzimajte nov senzor zaobiđite polovan Molim Vas da napisete od kog Gorana.... 3 Axic, neshaoct and Bojssa reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
salevs 12 Posted June 8, 2021 izvinjavam se, gorana iz sombora sa kupujem prodajem koji prodaje polovne senzore.... 1 Goran Zemun reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 16807 Posted June 9, 2021 Goran lepo pita,hoćeš nov sa mojom garancijom ili polovan bez garancije upola cene… Quote Share this post Link to post Share on other sites
salevs 12 Posted July 30, 2021 2 meseca će kako maltene svakodnevno pali grešku nekad se desi da ne upali ali uglavnom pali. Još nijednom nije zakucao volan samo čekam kad će i to da se desi.... 1 shuxx reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites