Jump to content
FAS Goran
bolens

Ugradnja tempomata u Punto/Stila/Multiplu/Nouva Bravo/Alfa 147/Alfa 156

Recommended Posts

Treba malo izmanevrisati sa plastikom i rucicom za podesavanje volana. Nema nikakve pameti, kako si je skinuo tako je i vracas :) .

Evo ti i slicice iz eLearn, mada nema nista posebno da se vidi, tj. nema nikakve "komplikacije". Samo se upasuje uz gornju plastiku i usrafi:

 

Untitled.thumb.png.66bea075f139dfb2763cda70d5f5da4a.png

 

Edited by Ivan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Problem sa tempomatom. Imam konektor kod volana, imam konektor kod akumulatora obostrano ozicen, imam stalni napon na pinu 2 na konektoru  kod volana (i kada pritisnem kocnicu ili kvacilo takodje je pod stalnim naponom - ne znam da li treba tako), ali tempomat ne radi. Skidao sam automat kocnice, ocistio ga, mada nije bilo potrebe. Kada ga vratim na mesto, kao da papucica blago pritiska osovinu kontakta i mislim da dolazi do kontakta u tom polozaju  (takodje, ne znam da li treba tako). Rucica tempomata provereno radi. Dajem slike u prilogu, pa ako neko vidi neku nepravilnost, molio bih da mi ukaze na nju ili njih.  Fiat Stilo 1.6.

Hvala

20200320_150937a.jpg

20200320_151104a.jpg

20200320_165429a.jpg

20200321_131437a.jpg

20200321_133452a.jpg

20200321_133503a.jpg

20200321_133404a.jpg

Edited by sibonios

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav Ekipi!
Novi sam u Forumu, Živim u Subotici i hteo bih da ugradim tempomat u Fiat Stilo 1.9 JTD SW 2004. (444hkm). Ne znam da li ima predpripremu za ugradnju.
Gde je najbliži servis u kojem bih mogao ugraditi tempomat i koliko bi otprilike koštala ugradnja?
Unapred hvala!
Tonči

 

 

Edited by neshaoct
spojeno

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav svima, imam instalaciju izvučeni do akumulatora, dovukao sam sve 4 sive do volana e sad me zanima koja žica ide na H7 konektor od tempomata. Ima četiri žice od tempomata i jedna +12v koja boja žice ide na H7 Džek i na koji pin 1,4,5,6 ??

Share this post


Link to post
Share on other sites

@PeleStilo

 

Na pocetku teme imas objasnjeno detaljno semu koj pin sa konektora kod akumulatora ide do konektora na tempomatu. 

 

6BBF28E5-6C90-4DFB-B389-DC85CD09BA38.jpeg

 

 

Edited by neshaoct
dodao tag

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav, imam Fiat brava 2011 godište koji nema tvornički ugrađen tempomat....razmišljao sam ga ugraditi pa me zanima dal je moguće, koliko otprilike košta i ima li puno zajebancije ili se može u par dana riješit sve.Hvala unaprijed ako tko odgovori

Pozdrav, imam Fiat brava 1.6 jtd 2011 godište  (88 kw- 120 ks) i auto nema tvornički tempomat. Pa sam ja razmišljao ga sam ugradit pa me zanima ako je tko radio sam dal mi može reći ako je to uopće moguće na mom modelu, na šta se treba pazit, koliko košta i da mi kaže okvirno  vrijeme koje je potrošeno na to. Iz hrvatske sam pa možete u eurima pisat...Hvala unaprijed!

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Rinoj

Skini oblogu oko volana (gornji i donju) i ako sa gornje strane imaš izvučen džek, to ti je 90% posla rešeno. Taj džek znači da imaš izvedenu instalaciju za tempomat. Posle samo nabaviš tempomat od Stila, novog Brava ili AR147 (ružna al radi posao) i novu oblogu volana za donju stranu koja ima veći otvor zbog tempomata (možeš i staru iseći).

Skidanje plastika ti je 10min, ugradnja tempomata 10-15min (sa džekom), vraćanje plastika 5 min i test vožnja koliko hoćeš :) Tempomati su ti oko 20-30E, za Alfu 147 možda oko 15-20e

 

Prvo skini obloge pa vidi dalje.

Edited by ISV_01

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav forumasi,

 

Skoro sam uzeo GP 1.4 cng.

I zbog dugih putovanja nasao na netu neku temu o ugradnji tempomata.

Profesionalna deformacija kao elektro inzenjra je ucinila svoje da sam ja to morao da probam da odradim.

Na mom puntu nema izvedenih konektora tako da sam sam ugradio dugmice na volanu, izradio plocicu sa otpornicima i diodom i izveo kablove  preko spulne volana do body racunara i tu krece problem.

Nikako ne mogu da otvorim konektor na body racunaru, skinem ga sa racunara ali plastika zapekla i nema sanse da se otvori. Strah me je iskreno da ga ne polomim jer je plastika krha.

 

Da li mozda neko ima uputstvo ili neki video da mi preporuci kako se pravilno rastavljaju ti konektori na body racunaru, mozda ja negde gresim i pokusavam da ga otvorim nepravilno.

 

Hvala unapred.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Samo da javim, uspeo sam da otvorim konektor.

Naisao sam na novi problem naime po semama koje sam preuzeo sa E learn tempomat trebam povezati na pinove 34 i 41 body racunara.

Ali kada sam otvorio konektor pin 34 je vec zauzet nekom crnom zicom, dok je pin 41 slobodan. Takodje boje i raspored zica mi se razlikuje u odnosu na semu konektora sa E learn.

Da li neko ima semu D konektora body racunara (Body computer Delphi 955) za Grande Punto 1.4 8V Natural Power ?

Srdacan pozdrav.

 

Edited by Ivan
Skinut nepotreban citat prethodnog posta

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...