Jump to content
FAS Goran

Recommended Posts

1 hour ago, shuxx said:

Ovo je tuzno. Ali ga ovde stavljam

IMG-7fa8283fa48f577b89dd9c0012e12ffb-V.jpgIMG-bb0dfc362f714b3bc751d9af6abde718-V.jpg

Sent from my SM-A536B using Tapatalk
 

Prva slika tuzna, druga interesantna. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uslovi poslovanja imaju izvesne nedostatke, činjenica je. 

Nema više poslova "na normu" tj vrlo retko, IT i sl. pa možeš da odrađuješ smenu i da te boli du.e. Ako to ostajanje duže na poslu bude više plaćeno i nije često (bar ne češće od 2 - 3 puta mesečno) onda je ovo vrlo fer ponuda posla.

Sa kakvim ljudima sam imao prilike da radim to je zaista za priču. Pri svemu tome, proste poslove ne mogu da obavljaju paralelno, a za "ozbiljnije" zadatke izgube po sat vremena onda cela ova priča i nije nerazumna. Može da nauči svašta korisno - poslovno, što, (očigledno, ako neko "pop....di" zbog idiotskog odnosa prema poslu i nezainteresovanosti) i ne zna šta i kako treba da uradi (pa još i ponavlja greške), normalno je se dereš. Kinezi nose one njihove prutiće i uteruju u stroj, a ovde ne smeš da povisiš ton na nekoga ko može da napravi ozbiljnu štetu ili jednostavno ga boli Q.  

Na loše poslovanje i loš odnos prema poslu od strane radnika su posebno osetljivi mali poslodavci jer nemaju mogućnost da imaju još zaposlenih, čime bi rasteretili ostale zaposlene (jednostavno takvi uslovi poslavanja u toj grani privrede - oblasti poslovanja), veliki su nameti a generalno nema mnogo posla. I kada još neko hoće nešto da te nauči (ako ne znaš) i ako imaš pristojne uslove za rad (normalne radne prostorije, godišnji odmor prema zakonskim propisima, normalno okruženje na poslu - ljude posvećene onome što se radi) onda tu nije toliko problem ovaj oglas poslodavca. 

Svi "šegrtski" poslovi su manje - više takvi. Samo što je ovaj bio dovoljno pismen da pokuša da sastavi nešto što će neko, ko hoće da razume, da prihvati i da radi neki posao, koji mu se sviđa ili ne, sve jedno je, ali će ga raditi na najbolji mogući način.

Poslodavci umeju da budu loši i to nije retkost, ali ni zaposleni nisu tu da nemaju nikakvu odgovornost. 

Uostalom, za administrativni posao bi trebalo da se prijavi neko ko je završio barem srednju ekomomsku školu, srednju trgovačku i to neki IV stepen a javiće mu se na oglas barem 85% nekih polusvrešnih studenata/kinja, nekih zanimanja od električara do mašinovođe, koji znaju da koriste internet (instagram i facebook), koji znaju da pošalju e mail (samo sa telefona) pravopis i osnove (poslovne) korespodencije su za njih nešto za šta su "čuli" a učili "davno"... Pre početka posla treba im 30 - 45 minuta da popiju kafu, a posle na svakih 20 - 30 minuta izlaze da "zapale", strane jezike poznaju (google translate) itd. ...  I koliko vredit takav radnik, koji, pritom, ne može da ostane nikada duže a ono što mu se govori sluša tek toliko da je čuo? 

Jeste tužna slika, ali iz više razloga.

 

 

Edited by ortakov

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ortakov jeste u pravu. Sve vise ima problema sa radnicima, mladim pogotovo. I sa srednjom strucnom spremom i diplomirani pravnici, programeri... Kolegi je jedan radnik sa visokom strucnom spremom stavio plasticno kuvalo sa vodom na reso i ukljucio ga, da, reso ukljucio! Mogao pozar da napravi... A da ne pricamo o tome koliko u radu ne mozes da se oslonis na njih.

Naravno, ima i majmuna poslodavaca, ali treba cuti i drugu stranu tj sa cime se sve susrecu poslodavci. 
Oglasa gorepomenutog Dejana je totalno pogresan i bahat svakako. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 10/14/2022 at 10:18 AM, andreja.micovic said:

Dok ne pocne da radi kao vodoinstalater, miran sam...

Zamisli kad krenu da se bave elektrikom , to ima ekonomski tigar da puca i prsti, ima da sagori ko licna :D a neka sta fali i propadanje je lepo i zanimljivo ako se prihvati na prav nacin ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...