Jump to content
FAS Goran

Recommended Posts

23 hours ago, YUgisa said:

Ali zato danas ne mozes naci takvu drsku a i da nadjes pre ce da pukne srafciger nego da odvrnes nesto xD

 

Danas se to pravi mnogo kvalitetnije, samo nisi imao priliku da koristiš ;) 

 

Ja imam odvijače, sa tom forom, ali se ključ ne stavlja na dršku, neko na onaj metalni deo, pri dršci i treba baš da poteraš da bi ga oštetio. Pritom, imaju i "amortizer" da možeš da tučeš čekićem po njemu, da lakše odviješ šrafove koji su zapekli ... ali košta :) 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa ne znam da li se pravi kvalitetnije, ali slazem se da za mnogo para ima da se kupi dobro, samo sto nije koliko para toliko muzike jer uvek moras da gledas da nije kopija, fals, kinesko pa sklopljeno pod necijim imenom itd... ;) Kad gledam testove alata ispada da je najbolje ulozeno dobijeno ono najeftinije ili ako uzmes nesto sto je 80% od najskupljeg, jer ono sto je malo skuplje od najeftinijeg je istog kvaliteta, a ono najskuplje je rebrendirano ono sto je pod nepoznatim brendom za 20% nizu cenu...

 

Moj cale ima dosta sasvim prosecnog alata iz 80ih godina i prilicno je tesko naci nesto slicno danas na nasem trzistu u "amaterskom" sektoru. Jedan od najdrazih alata mi je stona stega koju znamo da je u porodici oko 100 godina, a nismo sigurni koliko je bila stara pre nego sto je usla u porodicu :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

@YUgisa

 

Nije tema o alatima, da ne troluijemo, ali generalno, sve se danas pravi funkcionalnije i kvalitetnije. Naravno, problem je jeftin proizvod, koji "završava" posao, pa su onda i vrhunski proizvodi morali da se prilagode, pa prave različite tipove u različitim merama kvaliteta.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...