Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
Guest 13354

Stilo karavan - sijalica tablice

Recommended Posts

Guest 13354

Stilo 1.9 karavan.Pisti komp,riknula sijalica tablice,pogledam neradi desna.Stavim novu sijalicu(cilindricne,duguljaste,pazite ima duze i krace),neradi opet.Elektricar kaze nedolazi struja,skidaj plas. tapacirung.Skinem ukrasne cepove i odvijem zvezd. srafc. srafove,imbusem skinem dva srafa u rukohvatu za zatvaranje vrata.Neskida se tapac. sta dalje...zabijem srafc. izmedju velikog komada plas. tapac.(crni) i onog manjeg uzeg koji naleze na prozor(isto crni)...neide.Pocnem da skidam ukrasnu plastiku oko prozora(bela)..opet neide.Pocnem na silu da odvajam tapac. od vrata,skroz dole kod brave i ugledam zabice,celom sirinom ima ih 4,bele su boje i zenski deo ostaje u vratima a muski na tapac.Uz pomoc veceg ravnog srafc. rastavim zabice i skinem tapac.Naravoucenije...oba crna dela idu zajedno,nerazdvajati(slomio sam par spojeva).Belu plastiku nedirati,nepotrebno je (slomio je na jednoj strani).

Rastavim dzek za struju i skinem ga sa zabice,odvijem 4 matice gedorom br.10,nalaze se ispod prozora i poguram srafove napolje.Crna plastika u kojoj su obe sijalice poce da se odvaja od vrata ali udari u tablicu,skinem tablicu,skinem i plastiku sa sijalicama.Obrni okreni plastika slepljena iz dva dela i nemogu se skinuti sijalicna mesta koja su povezana stampanom plocom.Zovem elektricara,kaze pukla je ploca ili se nasto razlemilo pa struja neide na desnu sijalicu,provuci parce zice i povezi sijalicna mesta (baj pas,premoscavanje).Proradise obe sijalice.

Komp mi idalje pisti na sijalicu...mozda treba da se restartuje?

Eto mozda nekom pomogne.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ne treba da se restartuje zbog sijalica. Proveri snagu sijalice (wati) jer pored duzine ralikuju se i u snazi. Desavalo se da na divca sijalicama pisti jer nije odgovarajuca vrednost. Ovo ti sigurno resava problem vec oprobano to sto si uradio, samo proveri sijalicu

Share this post


Link to post
Share on other sites

da nisi prevideo jos neku ili bas ispisuje da je riknula za tablicu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Za stilo karavan tip sijalice za registarsku tablicu je c5w jačine 5w, trebalo bi da sve bude u redu kad staviš ovakvu sijalicu. osim ako nisi nešto pogrešno prespojio. Jedno je sigurno indikator za pregorelu sijalicu se sigurno gasi.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest 13354

Jednozilni licnasti kabal o,5 zalemljen je na lim koji drzi sijalicu i sproveden do desne sijalice gde je takodje zalemljen.E sad ne znam da liima razlike polova + -

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ti si ako kapiram od "grla" za jednu sijalicu razdvojio na 2...ne znam dal kom vidi da u drugo grlo ne vuče struju sa svog kontakta na ploči, ne verujem verovatno gleda ukupnu snagu, al ako si ih spojio ne redno nego paralelno i obrnuto u odnosu na kako su fabrički, ukupna snaga se mora izračuna

Samo razmišljam naglas....nisam ukapirao da li si uraido ovo ili mesto štampe na pločici spojio žicom praktično

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest 13354

sijalyn7.jpg

Ovako otprilike izgleda kad se dignu poklopci sijalica,crno su nosaci sijalica,crveno zica kojom sam ih spojio,originalne kablove nisam dirao.Ima neke logike u tome sto ti analiziras,ako mislis da bi mogao ovo da resis kazi,cena nije problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma koja cena buraz, ovo je forum, sam će da opraviš a mi će ti probamo kažemo kako ;)

Elem, struja ide na 2 provodnika, kako izgleda štampana pločica?

Pq2c0YM9.jpg

Ako je kao na levoj slici, i sijalice dele jedan pol, onda si dobro uradio.

Ako je kao na drugoj, da svaka ima svoj plus i minus, a tebi je na jednoj po ovom primeru plus u prekidu, pa si joj doveo plus sa druge, onda imas dve redno vezane sijalice na jedan plus pa je snaga na tom mestu jednaka zbiru ove 2 sijalice a na drugoj i dalje nula pa ti komp vidi da mu se nešto ne slaže što znači da ni on ne gleda ukupnu snagu potrošača već potrošače pojedinačno.

Valjda će se nađe neki Stilista da ti odgovori ili aj pošali slike štampane pločice i da se vidi jasno šta si ti tu prespojio, ovako možda ja džabe i pričam :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest 13354

Danas,resen problem,plastika u kojoj se nalaze obe sijalice uz pomoc skalpela i srafcigera je otvorena.Unutra su stampana ploca i vodovi tanki kao papir.Prekidi su zalemljeni a plastika zalepljena super lepkom.

Share this post


Link to post
Share on other sites

i kod mene slican problem... kupio juce led diode, zamenim jednu bez problema, skinem onu plastiku od druge sijalice i poispada svasta.. (sijalica u 3 dela, kuciste, i pukao kabl koji vodi do kucista sijalice), sagnem se da vidim u cemu je problem kad ona plastika gde stoji kuciste skroz nagorela.. sta sad raditi?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da ne bih otvarao novu temu pisacu u ovoj. Ne radi mi ni jedna sijalica za osvetljenje tablice. Za vikend sam raskupusao gepek, skinuo tapacir crni plasticni i skinuo celu sklopociju koja nosi sijalice. Obe ploce izgkedaju katastrofalno. Popucale, ogulio se lak. Ima sigurno negde prekida. Medjutim problem je otvoriti nosac jer je zatopljen. Sve i da ga otvorim (vidim da je neko orethodno napisao da je otvarao vec), postoji li nacin da zamenim ploce - kupim nove i zalemim? Da li je neko radio?

Polovno i da kupim verovatno ce biti u istom stanju kao ovo moje

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nesho video sam ovu temu ranije. Meni nije resenje da premostim zicu jer su obe ploce ostecene. Vise me interesuje da li mogu da se nadju nove ploce i one zaleme za postojece zice. Plastiku bih nekako isekao

Sent from my Redmi 3S using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Karavan Stilo, menjao par puta nosac sa sijalicama za osvetljenje tablica i uvek je bio pokvaren, polovan sa otpada.

Hteo sam da kupim nov, ali nema ga jer FIAT vise ne pravi delove za stila. Inace je deo broj 735330929. 

Nervira me sto mi pisti na tabli i pali se sijalica.

Kako da resim problem?

Hvala.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...