Jump to content
Goran
BrackoNe

Top speed on Fiat ?

Recommended Posts

Punto 2 sporting, 1.2 16V - 190 km/h

To sam uspeo samo jednom, znate ono kad krenete iz bg za ns pa kad krece autoput posle bataje, prvo ide most pa uzbrdicica na levo pa onda sastavi nizbrdo onaj asfalt ko staklo :D e tu...nisam isparanojisao, devojka koja je sedela pozadi je zabrinutim glasom upitala "izvini jel ti to ides 190?" :D

otad to vise nisam uspeo, na ravnom razvuce zamalo pa 180, katalog kaze 172, taman toliko krade sat, znaci i onih 190 je mozda 180 bilo...imam snimak od 180 ako koga zanima nek kaze, sad me mrzi da uploadujem a i nije to nesto za gledai u principu :p

Punto 1.3MTJ - 155km/h po Garminu... može više po papirima (164) al greota, a i nema potrebe :cool

OFF: U subotu na "auto-putu" NI-BG na ravnom delu - 3 osobe + pun gepek - konstantno 150km/h + klima = 6.6l/100km

EDIT: Supruzi izgleda nije bilo žao :? Ne znam ni kad ni gde, ali na Garminu piše 160km/h :shock:

160 gas patos :D

Gde to, na nizbrdici? ;)

Ja sam najvise ovu naftaricu terao 140 (po cajgeru, zaboravih da stavim GPS), nije bilo bas do patosa, ali je talasasti put govorio "mojne vise" ;)

Stigo sam do 160 po cajgeru sto je pravih 152 na 4800 RPM,posle nestalo puta pa nisam mogao da vidim do kraja.Ma bilo mi greota,hteo sam samo da vidim kako ide na plin.

155km/h po cajgeru (5 osobe u autu, po auto-putu BG-SD ) ..Inace vrteo se na nekih 5500rpm ...znaci jos 500 pa u crveno :mrgreen:

U pitanju je 1.1 8v benzinac kao sto znate...

Samo jednom sam probao da znam čime raspolažem i beše malo preko 200 po cajgeru sa vetrom u lice. Računam da je to realnih obećanih 190. BG-NS autoput.

Gledali me panduri sa Nisove pumpe, radar detektor se nije oglasio, nisu bili sigurni šta je to auto ili raketa.

Punto 2 sporting, 1.2 16V - 190 km/h

Za tvojih 80ks da bi stigao do 190km/h treba malo veca nizbrdica....Dosta veca....Koliko ti auto ide do 100km/h?

Ozbiljno ti kazem, imam video sa okruglih 180.....i ne volim da lazem oko brzine i potrosnje, nisam od tih ;) al ozbiljno u zivotu vise nisam ni prisao toj brzini i opet majke mi, tad nas je bilo 5 u kolima mada moj buraz i te 3 klinke 90 godiste imaju zajedno 100 kila

nisam merio do 100, onako odokativno garant preko 10 sekundi sto mi je bio sok, jbg drugom mozes do 80 najvise....al brzo stigne, nije tih 10 sekundi tako puno kad sednes za volan

Pozajmi od nekog GPS - jako ces se skenjati....Evo ti dobar calkulator, unesi trazene podatke i videces. I to je neprecizno jer nisu uracunati otpori vazduha, guma, stanje motora i slicne stvari ali tek okvirne stvari...http://www.topspeed.com/cars/performance-d...or-ar10557.html

Ako sam dobro procitao, tvoja fabricka maksimalna brzina je 172km/h - odakle razlika od 20km/h?Sem ako nesto nije radjeno na motoru....

Guest 4055
nisam merio do 100, onako odokativno garant preko 10 sekundi sto mi je bio sok, jbg drugom mozes do 80 najvise....al brzo stigne, nije tih 10 sekundi tako puno kad sednes za volan

veoma optimistična izjava. do 100 ti fabrički treba 11.4 a max brzina je 172. s time što retko ko može da izvuče do 100 onoliko koliko fabrika propisuje.

Kazem ja PREKO 10 sekundi :) a bio mi je sok zato sto ja kad sam kupio kola i gledo kao nesto na sat koliko mi treba do 100 ispadalo je brat bratu 13-14 sekundi, plus ne tko dobar start i moja ocena za sekund na satu...znaci 12-13 aj da kazes :D

drugom ide malo preko 80 na 6200-6400 rpm, a 180 po ovom satu koji kazem sigurno nije tacan razvijem de oces, ako nije guzva na autoputu...to je opet kazem tih 172 verovatno

ne znam sto se raspisah al ne volem da me zovu lazovom a znam sta ocete da kazete

i stvarno je bila kazaljka na 190 tad ka NSu nizbrdo, dal je to bilo 180 mereno GPSom nikad necu saznati :p

E stvarno, ovo što Car kaže, meni je retko kada preko ovoga temperatura motora. Da li i ostali imate "ovakav problem" ili je meni riknuo termostat? :)

BTW. Ovo govno je ovako pokazalo na plin, tako da na benzin ne znam, ali neću više da isprobavam. Napalio sam se i morao sam, ali više jock. :)

Posis'o mi sav plin... :)

Guest 2967

Bez chipa ~235(realno deklarisanih 225) sa chipom ~245 i moglo je jos (ovo po cajgeru)

Moja procjena je da ima nekih 250 KS.