stefankmn 164 Posted December 16, 2014 Da,to stoji I posteno je . Konkretno u mom slucaju cekam samo da vidim dal je problem kod mene u autu,ako je sve u redu onda cu zahtevati da se vidi sta se desava sa accu Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 21256 Posted December 16, 2014 Kakav problem imas sa novim accu posto nisi zadovoljan? Quote Share this post Link to post Share on other sites
stefankmn 164 Posted December 16, 2014 Sto se paljenja tice temperature jos nisu ni u minusu a ja imam ujutru na prvom paljenju verglanje od po 2-3 sec,ne mogu da budem siguran da je accu pa cekam da odradim anlaser ako I dalje isto onda je do accu Smatram da accu koji je kupljen nov od 77ah sa startnom snagom 770 mora da palI "na pola kljuca" Quote Share this post Link to post Share on other sites
Jericho 0 Posted December 16, 2014 Naravno da mora da pali "na pola kljuca", ja bih na nevidjeno tipovao na anlaser. Quote Share this post Link to post Share on other sites
stefankmn 164 Posted December 16, 2014 I ja bi reko to,jer ne verujem da je accu los a pokazao se mnogo dobro kod ostalih Nego je pocelo mnogo da me nervira sto majstori odbijaju da rade time sto ti kazu sve je ok ,ne cackaj to :/ Quote Share this post Link to post Share on other sites
Jericho 0 Posted December 16, 2014 Menjaj majstora, taj koji ceka da nesto skroz crkne da bi popravljao nema veze sa zivotom. Za pocetak, los anlaser u startu skracuje zivotni vek akumulatora. Quote Share this post Link to post Share on other sites
stefankmn 164 Posted December 16, 2014 Ma ovo elektricar neki ,nije moj difult majstor Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kuvalja 406 Posted December 16, 2014 Meni je anlaser na proslom autu i sjebao akumulator, a nisam znao da je on sve dok nije zakucao skroz posto je imao simptome kao los akumulator sve dok nije hteo vise da okrene, samo skljocne. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 21256 Posted December 16, 2014 Upravo zato pitam, jer mi se cini da je covek uzeo identican accu kao ja (EA 770, 77Ah, 760A). Ima vec punu godinu i dalje pali na cvrgu ujutru. Mada jos nismo ni imali nikakvu zimu i minuse ove sezone (mada je pregurao vec jednu zimu).Generalno koliko vidim se svi sa MultiJet zale na za nijansu duze verglanje nego sto je to slucaj kod JTD, cak i kad je sve ispravno. Quote Share this post Link to post Share on other sites
stefankmn 164 Posted December 16, 2014 Da, taj sam uzeo nadam se da ce sa sredjivanjem anlasera biti sve kako treba Quote Share this post Link to post Share on other sites
ivan.ik 625 Posted December 16, 2014 Redosled , viljuškom proveri stanje i kapacitet akumulatora, napone punjenja i posle alnaser. Pravi električar će odmah provaliti.Alnaser ako je loš i sporo vrti vuče puno više struje + ceo proces traje duže. Quote Share this post Link to post Share on other sites
stefankmn 164 Posted December 16, 2014 Odradjena sva proveravanja napona I punjenja,ostaje jos poglledati anlaser ( koji mora da se skine da bi se pregledao? ) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kuvalja 406 Posted December 16, 2014 Upravo zato pitam, jer mi se cini da je covek uzeo identican accu kao ja (EA 770, 77Ah, 760A). Ima vec punu godinu i dalje pali na cvrgu ujutru. Mada jos nismo ni imali nikakvu zimu i minuse ove sezone (mada je pregurao vec jednu zimu).Generalno koliko vidim se svi sa MultiJet zale na za nijansu duze verglanje nego sto je to slucaj kod JTD, cak i kad je sve ispravno.To za duze verglanje je normalno, posto pritisak na mjt mora biti veci nego na jtd da bi upalio, pa odatle i duze verglanje, isto tako moj stari td100 je palio brze od bukvalno svakog benzinca posto je pritisak na diznama cini mi se 140-150 bara. Quote Share this post Link to post Share on other sites
beli_Punto 123 Posted December 16, 2014 Ljudi, aku na bratovom Stilu vec danima zeza, posle malo duzeg stajanja mora da se pali na kablove i resio je da sutra proveri kod majstora i da za prvu pomoc uzme polovan ... mene buni nesto oko zamene, jer svi ti poslovi mene cekaju, on samo vozi ... Kod Punta sam menjao aku i dok motor radi i nije bilo problema ... jel smem tako i kod Stila ili mora auto da bude ugasen ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 21256 Posted December 17, 2014 A sto bi se igrao? Jedino sto ce se desiti bez akumulatora je da ce mu ponistiti trenutne Trip podatke i sat.Ako ima fabricki radio pojedini tvrde da ce traziti kod, ja tvrdim da nece ako je isti uredjaj u pitanju. A i da se to desi, bacices nam tamo u temu serijski broj pa cemo ti generisati kod. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dusan 4 Posted December 17, 2014 Ako mu alternator dobro puni, nece se deiti nista, ali ako alternator ne puni, ugasice se auto.... Quote Share this post Link to post Share on other sites
beli_Punto 123 Posted December 18, 2014 Zamenjen juce po mraku ... na suvo, tj sa ugasenim motorom Aku kupljen od Jankovica, pali bez problema Quote Share this post Link to post Share on other sites
kolega.jankovic 24 Posted December 18, 2014 E taj Jankovic mora svuda da se umesa! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kuvalja 406 Posted December 18, 2014 Kao zacin C, uz sve se mesa Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 21256 Posted December 18, 2014 Glavni nakupac na FLCS a i sire . Quote Share this post Link to post Share on other sites
ivan.ik 625 Posted December 20, 2014 Stilo kad je došao imao je Alto Adige Linear 74 Ah 640, relativno nov akumulator januar 2010 (auto kupljen jun 2011.). Jedan od Fiamm-ovih brendova. http://www.accumulatorialtoadige.it/ Trajao bi on i duže od skoro pet godina da ga nisam dva puta praznio. Prvi put kad mi je evro diesel zaledio na -26 C i drugi put kada sam se igrao sa Brk failure i bezbroj puta bio na kontaktu (svaki put pali grejače) .Punjen je par puta i nije puno pomoglo. Već je dobro načet. Naletim na Titanium u Euro auto i dobijem ponudu kakva se ne odbija i u Stila sedne skoro identičan akumulator. Proizvođač Fiamm 75 Ah i 680 A. I bitno da ima čepove. Danas skoknem do Železnika i na otpad ostavim ovaj stari accu. Vaga izmerila 18 kg (a moja kućna digitalna 17,3 / mora da su žene nešto štelovale ) i za njega dobijem 1080 din (20 % više ako ide na tekući račun). Tako da me je Fiamm pristojno izašao. Quote Share this post Link to post Share on other sites
diskusija 9 Posted December 20, 2014 A ha hahahahahahahah što je naziv otpada Sek-si Quote Share this post Link to post Share on other sites
ivan.ik 625 Posted December 20, 2014 Najači.Samo bolje da su stavili Sek-s-si. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 21256 Posted December 20, 2014 OK skroz, ustedi se za pice . Kada sam menjao, u Andreja d.o.o na lakat krivini na novosadskom, racunali su 10 din po Ah, znaci 750 din za stari Exide. Quote Share this post Link to post Share on other sites
-Jovan-FF- 1 Posted December 30, 2014 Punjač za poneti! Quote Share this post Link to post Share on other sites