MS PK 8807 Posted July 25 Ništa nije sigurno. Osim smrti Smrt i porez , to su ti dve sigurne stvari Sent from my SM-A346B using Tapatalk 1 moron reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
TheWickerMan 1529 Posted July 26 Tri sigurne stvari: smrt, porez i da se dete rodi golo 1 1 MS PK and moron reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
YUgisa 3392 Posted July 26 Koliko sam ja upoznat Crnogorci izlaze sa foteljom? 1 4 zarekg, Axic, moron and 2 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
zarekg 564 Posted July 26 I diplomom 1 1 moron and YUgisa reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
ISV_01 5263 Posted July 26 Ode Varta u stecaj Klik Quote Share this post Link to post Share on other sites
mitros 154 Posted July 26 Komsija elektricar mi pravio kablove i prvom prilikom...ćorak,onda naiđe komsija i rukom stegne jace klešta dok ja verglam i upali,i eto ti mora dvojica da budu. Imam ovaj auto vec 5 godina i aku izgleda konacno "ge šlosen".I ko zna kolko je bio kod prethodnog vlasnika,znaci vreme mu je.Bilo je samo tak tak i kazaljke samo skakuću.Napunim ga i pali normalno i sutradan odem do placa 100km u oba pravca,palio normalno,nisam ga vozio nedelju dana i danas ista situacija,tak tak i kazaljke igraju,znači verovatno adios mućaćos.Sve kupujem u Beo car jer mi je na 200m i naa 6 rata,tako da pada odluka na EXIDE Start-Stop 12V 60Ah 640A EFB: Cena je 12.550 RSD (oko 2.091 RSD mesečno na 6 rata). Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bouz 554 Posted July 29 Mislim da je bogatunima (a i poreznicima) jako simpaticno ovo kada mi sirotinja raja napisemo/kazemo "ne moze se izbeci samo smrt i porez". -narocito taj deo sa porezom, mislim da se ljudi slatko nasmeju svaki put. (pa cak i za deo nas, sirotije regularne raje - odnosno za svakoga ko platu prakticno dobija iz budzeta, a ne iz realnog prihoda - postavlja se pitanje - koliko je taj neko ikada u zivotu dinara poreza platio? ). Zgodno, a? MItros - moguce i da su kleme/pinovi na akumulatoru malo oxidirali pa i tu imas gubitak. skini/ocisti/macni necim malo. Quote Share this post Link to post Share on other sites
mitros 154 Posted July 29 (edited) Sve je to probano,ociscene i kleme i pinovi na aku,ali ne vredi,juce sam kupio nov na 6 rata u beo car i dali mi za moj stari 470 din,nije vozen nedelju dana i potpuno prazan Edited July 29 by mitros Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bouz 554 Posted July 30 Da onda je kaput. - mislim uvek napisem i te neke banalne stvari koje se vecini podrazumevaju, al' opet ima ljudi kojima bas i ne. pa onda ko zna samo preskoci a ko ne zna - neretko kaze - hvala. (*na niva forumu pre vise godina - kaze jedan drugar - ljudi blokrala mi se kontakt brava... i sad saveti ovo/ono, kome je sta bilo u tom smislu i kako je resio - i jedan drugar onako "izokola" - kao buraz, nemoj me pogresno shvatiti, ali da li si probao da okrenes/pokrenes volan malo vecom silom u neku od strana - moguce da si jednim tockom malo zablokirao bravu/kljuc - sutradan - ovaj citira i samo onaj smajli-upucajli odgovor ) 1 Zan Batist reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 23389 Posted September 2 @Ivan Gde kupuješ akumulatore, spomenu da si zamenio, a uhvatio neku akciju. Gledam cene ( on line ) i ne vidim neke bitne razlike između Vesna, Topla, Exide itd. Male razlike. Mada, isti mi k... Kad me izda, kupi šta imaš u krugu dvojke Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 27081 Posted September 2 @shuxx U zadnjim iteracijama, pazarim u Andreja d.o.o Temerin: https://andreja.co.rs/ Jos od 2002. su zvanicni uvoznik za Exide kod nas. U BG su bili odmah iza bivse "lakat krivine" na novosadskom putu, sada su se mrdnuli malo dalje sa leve strane u visini Galenike. I od skorije imaju prodavnicu u Vojvode Stepe, to je ono sto znam 100% za ovde. Imaju naravno i online shop: https://www.akumulator-shop.rs/ Iz gomile pozitivnih iskustava, prvo sam se nameracio na zutu ili zelenu Toplu (EFB ili AGM). Ali mi je kod Andreje na akciji iskocio Exide Premium od 77 Ah, sa 760 A startne struje. Napisah vec, sa povratom za staru bateriju, smesnih 75 EUR, 40 meseci garancije. 1 shuxx reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
OMP 4883 Posted September 2 (edited) Ja skoro za jedan auto pazarim yuassa 54Ah bila na akciji ako se ne varam regularna cena bila 8500din ja je platio ispod 6000 (dal bese 5800 ne secam se) i plus nekih 600-700din otkupili moj stari, to je bas dobra kupovina bila jeste auto za prodaju i za njih obicno kupujem najjeftinije ne gledam marku ali ovo ne bih propustio svakako...inace i meni alfa dosla sa yuasom iz CH A skoro umalo da bacim jedan bas dobar EFB akumulator od 62Ah misleci da je u njemu problem i spremam se da bacim 100e, vidim dva puta mi se prazni, ja ga punim reko mulo, kad ajde reko da proverim dal ne vuce struju i vidim da je u tome problem a ne u akumulatoru. Edited September 2 by OMP 1 Ivan reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 23389 Posted September 2 Gledam cene po mojim prodavnicama i on line, zna da bude i 2000 din razlika. Mada, najbolja kupovina je mlad do 6 mes starosti, brend nevažan, šta ti bog da. Moj zadnji na Z10 , a hitna kupovina, bio godinu dana star pri kupovini.... Jbg. I terao 4 god. Fala mu Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 27081 Posted September 2 (edited) 11 minutes ago, OMP said: Ja skoro za jedan auto pazarim yuassa 54Ah bila na akciji ako se ne varam inace i meni alfa dosla sa yuasom iz CH Secam se da su Yuasa baterije svojevremeno bas bile na glasu. Edited September 2 by Ivan Quote Share this post Link to post Share on other sites
OMP 4883 Posted September 2 Uvek su bili dobri, kod nas na trzistu nisu mnogo zastupljeni u prodaji retko koja radnja ih ima Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bouz 554 Posted September 3 Nesto ronim po shupici i skontam da imam tamo par akumulatora, ono za bacanje/recycle. Cak imam dva ona s kiselinom kol'ko videh. Pak bi pitanje bilo - je l' neko odneo bajate akumulatore negde, ono stari akumulatori, staro gvozdje (mada to mi uvek frka od kad mi je osedela bradica da i mene greskom ne bace na onu gomilu armature ) negde potez zemun/nbgd? A drugo pitanje je - da li se neko zezao na teme olovni akumulator, crk'o, ono sulfatizovale se ploce, i sad kao umesto kiseline stavis epsum so rastvor i to kao radi...? Quote Share this post Link to post Share on other sites
clockwork_orange 1981 Posted September 3 (edited) Cim udjes u Vinogradsku sa leve strane ima otpad i tamo otkupljuju staro gvozdje pa i akumulatore tj ima vise otpada u istoj ulici pa izaberi koji hoces. Ne mozes da promasis Edited September 3 by clockwork_orange 1 Bouz reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
OMP 4883 Posted September 3 Kod mene u Krusevcu radnje koje prodaju akumulatore otkupljuju i stare 1 Bouz reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Milos1 692 Posted September 3 Ne znam kakva je sad situacija, ali u radnji pre neku godinu je mogao da se proda samo jedan akumulator, uz licnu kartu i upisivanja podataka, samo ukoliko se kod njih kupuje novi. Pitao u vise prodavnica u SDu i svuda je bilo isto. 2-3 kao nekad nisu hteli da otkupe. Sad ne znam kakva je situacija, nisam prodao stari nego samo kupio novi pre 2 meseca. 2 Ivan and Bouz reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 27081 Posted September 3 Kao sto Milos kaze . Po radnjama, uz jedan kupljen akumulator, otkupljuju samo jedan polovni, a i to uz potpisanu izjavu. Evo bas sam i slikao kada sam kupovao: Vodite racuna, po nekim radnjama cak nece da prihvate stari akumulator posle izdavanja fiskalnog racuna. Tipa, kupite novi i kasnije donesete stari uz fiskalni racun. Sto se cena otkupa tice, meni su racunali 35 din/kg, vidi se iznad. Po otpadima je takodje tu negde 35-40 din, a kod Auto Mike je bilo 45 din/kg. 2 Milos1 and Bouz reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
MS PK 8807 Posted September 3 Svaki otpad otkupljuje i obicno su bolje cene nego u prodavnicamaSent from my SM-A346B using Tapatalk 2 Milos1 and Bouz reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites