Jump to content
FAS Goran
the_reaper

O akumulatorima...

Recommended Posts

Gde mogu da pogledam koji ide za Stilo 1.8 16v ?

 

I sta preporucujete kao naj naj izbor

Edited by saledelagano

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa možda i nisu. Za benzinca nije potrebna neka velika snaga jer je kompresija znatno manja. Ok, nije naj izbor ali i jeste na dnu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Valjaju li varta blue dynamic aku? Fina cena je u AP sportu i jos umanju cenu za stari,a exide je 8700,sto je previse para

Edited by Rile_bg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rile jel to cena za Exide Premium od 47Ah ? Znam da je meni ispalo 7.650 a malo mi je nelogicno da je za 2 godine poskupeo 1.000 dinara.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Znam da je za Premium seriju povecana garancija sa 36 na 40 meseci ali nisam znao da su poskupeli za 15-ak %. Moj sam kupio u Krusevcu kod ovlascenog dilera i servisera za Exide (Djuka).

Inace na dizelu mi je Varta Blue dynamic, za sada dobro radi ali ce sledeci biti Exide kad ovaj pocne da pokazuje znake slabosti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sam kupio i onaj inteligentni punjac, neka se nadje... Prosli Energizer bi mozda mogao i malo duze da traje da sam imao normalan punjac, ubio ga moj tadasnji rezim voznje

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uzedoh juce u ap sportu vartu blue od 60 ampera i 540 (cega god) :)   3 god garancije, oni daju 10din po amperu za stari akumulator. Nisam ga dao njima jer ga jos nisam skinuo, ali ima kombinacija da se uzem do 1000 din kao za olovo. Cena 8500 i nesto.

 

Relanost kaze da za 1,8 moze i od 45 ampera ali da ima preko 500-600 onoga za prvo plajenje.

 

 

Inace aq iz mog auta je neki italijanski (nikad cuo, fotkacu kad ga skinem) taj je u njemu bio kad sam ga uvezao iz IT, a godina proizvodnje i ugradnje je 2007 god :)

 

Uredno sljaka i dalje, samo mu se slabost vidi kad se auto ne vozi vise od 2-3 dana i kad je ispod 5c, to sam primetio i prosle zime al eto i dalje radi isto tako.

 

Juce kad sam krenuo s posla jeedva sam upalio, cak nisam ni cekao da odradi chech izbacio je trouglic, loose conection i nije radio servo :) ostavio ga da radi 2-3 minuta u mestu probao malo da ga pomerim a volan kao u Dajca :)

 

Nakon toga ugasio, dao kontakt sacekao da odradi sve u fullu upalio i to je to.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sam danas prvi put doživeo da me prodavac ubeđuje da ne kupim nešto skuplje... Hteo sam da u starom puntu mk2a 1.2 benzin, stavim akumulator sa što više startne snage, preko 500A, računajući pre svega na bolju startnost na jačim minus temperaturama. Sadašnji Bosch ima 420A, ali se baš nije pokazao, skoro svake godine rikne na veliki minus, pa mora da se dopunjuje. Htedoh Vartu Silver, ima 54Ah, i ima 520A, kaže čovek prejako je to. Rekoh jel prejako pa će nešto da rikne, ne, kaže ako nema puno potrošača nije potrebno, opet napomenem zbog čega mi treba, a on uporan (ima na lageru i jedne i druge, pa nije da me ubeđuje sa razlogom). Na kraju je rekao da mi treba dobar alternator, ja rekoh dobar je, puni u leru 14.1v bez svetla, i 13.8v sa svetlima - kaže malo je, Varti treba 14,5v. Rekoh odustajem, doteraću auto pa nek izmeri šta treba (on predložio), pa neka preporuči i neka mi da garanciju da ću sa dobro napunjenim akumulator moći na -10 da palim

Share this post


Link to post
Share on other sites

Predložen ProAtomic 56Ah, valjda 480A, šes' i po 'iljada

 

Alternator je zakucan na 13.9v, kako na leru tako i na 2k obrtaja. Uglavnom u specifikacijama za akumulatore nemam podatak potrebnog napona za punjenje.

 

Još par dana lepog vremena pa da se usrećim. Ispada da i ako hoću da platim ne vredi mi ništa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Proatomic se nije baš sjajno pokazao tako da uloži još koji dinar i kupi nešto kvalitetnije.

Share this post


Link to post
Share on other sites

A da li sa naponom punjenja sa alternatora koji je zakucan na 13.9v, mogu normalno da punim te premium i napredne verzije, da li stoji ta prica da za neke treba napon da ide 14.5?

Hvala na savetima puno!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...