Jump to content
FAS Goran
deki-ascona

Tipo / Tempra - digitalna tabla, obrtomer/brzinomer

Recommended Posts

pozdrav svima :) ja imam tipo sa digitalnom tablom i hteo sam da ubacim diode za pozadinsko osvetljenje. nakon ubacivanja dioda i povezivanja table ni jedna jedina sijalica za osvetljenje nije htela da svetli, totalni mrak. proverio sam mase i napon, to je sve u redu. da li je moguce da sam sprzio neki deo u samoj tabli? pre ove "akcije" tabla je svetlila bez problema osim kod obrtometra (samo jedna sijalica) i kod ekonometra nije bilo. sta mi je ciniti? :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Probaj vrati obicne sijalice,ako one svetle vrlo je verovatno da je lo kontakt diodica.Ja sam imao taj problem,morao sam svaki kontakt na nosacu sijalice malo da uvijem i ocistim,isto nije htela ni jedna da radi na prvi pokusaj,pa sam okretao sijalicu + i - U svakom slucaju verovatno je kontakt los.Mada sam ja sve diode poskidao i vratio obicne sijalice.Predpostavljam xa je los kvalitet dioda,sve su pregorele u roku od dva dana,rok trajanja 5 dana....:(

Share this post


Link to post
Share on other sites

i ja sam vratio obicne sijalice ali opet nema efekata. cudno mi da je nakon ubacivanja dioda riknulo nesto. ja koliko znam, dioda samo ne bi svetlila ukoliko se okrene polaritet (mora da se vodi racuna za + i - ) ja sam celu tablu rastavljao, uzimao unimer i merio svaki otpornik, kondenzator... sve je bilo ispravno. jedino nisam skidao svaku plocu tj. nisam je rastavljao u potpunosti. samo sam poklopce skidao.

Edited by acko990

Share this post


Link to post
Share on other sites

Imam Tempru 1.9TDs i ne radi mi obrtomer na digitalnoj tabli, ostalo sve funkcionise vec 6 godina od kada je kod mene a obrtomer je prestao da radi pre 2-3 godine. Posto sam kaparisao jednu Lybru pre 2 dana a Tempra ce da zavrsi kod sestre pa reko ajde da sredim ako je neka glupost u pitanju. Jedan majstor mi je rekao da su mozda diode na alternatoru ali nesto nisam bas siguran u to, citao sam negde da se pominje RPM senzor. Sta mislite sta je u pitanju i ako je taj RPM senzor gde se tacno nalazi da proverim?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozzz... Imam Fiat Tipo 1.4, na instrument tabli radi sve sem obrtomera, sve je ok do alternatora, ali mi je cudno sto i upalje i ugasen broj obrtaja stoje na nekih 500, u cemu je problem? Hvala 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav svima, 

Intaresuje me ima li neko ko se razume u dgt table kod Tipa? Ili ima li negde da se nadje ispravna? Naime na mojoj tabli ne radi brzinomer,pokwzivac temperature i goriva,samo svetli pozadinsko svetlo koje se vidi samo nocu a brojevi i skale nista,mrtvo....

 

 

Edited by neshaoct
spojeno

Share this post


Link to post
Share on other sites

A zna li neko kako da proverim da li tabla uopste i dobija signal od davaca i da li uopste dobija struju na dzekovima? Vec 5 tabli sam zamenio i nijedna ne pokazuje nista bitno...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozzdrav druze sad gledam semu od plovka u rezevaru do digitalnih segmenata idu dve zice nemas niceg izmedju za temperaturu ide jedna zica i malte ne radi na principu unimera e sad ja mislim da tebe zeza napajanje za ssamu tablu tj taj deo. Ja moram moju da skidam ponovo pa ako u medjuvremenu ne resis problem videcu sta mogu da nadjem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav svima, imam problem sa menjacem i onim zglobom biraca brzina. Vrlo neprecizno ubacuje i ima dosta lufta. Menjac šušti pri kretanju automobila. Inace auto je Fiat Tipo 1,4 1989. god. Zna li neko šta mi je činiti?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja imam mali problemcic. Naime, analogna tabla je u pitanju, kazaljka na brzinomeru mi cesto treperi, kad predjem otprilike 60 na sat, pocne da treperi. Da li je magnet kazaljke u pitanju ili sajla treba da se pritegne?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...