Grafit 1296 Posted August 12, 2024 3 Woodoo, silenci and neshtry reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
MiloshBg 1829 Posted August 13, 2024 Simulator. 1 ivan73 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
bane1321 6707 Posted November 11, 2024 Povodom obeležavanja dana Grčkog ratnog vazduhoplovstva, Svetog Arhangela Mihaila, u subotu je u Solunu, na plaži, organizovan aero miting. U letačkom programu su učestvovali F-4, F-16, ako grupa na (čini mi se) Hawkovima, dva restaurirana klipna aviona i po prvi put Rafali. Takođe je bilo nekoliko civilnih vazduhoplova Aegean erlajnsa, dva kanadera obalske straže i dva teretna aviona! Ćera je uslikala dve fenomenalne slike, čim mi ih prosledi kačim i videću klipove da "obesim" na YT! 4 skile86, silenci, neshtry and 1 other reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
bane1321 6707 Posted November 12, 2024 Nastavak 2 nemanja84bg and silenci reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
nemanja84bg 2308 Posted November 12, 2024 (edited) Stisli se ameri, nisu im dali na pozajmicu najjaci avion na celom svetu, superiorni F15E- Strike Eagle Jel mi se cini ili je ono Phantom F4E ? I taj je zanimljiv Edited November 12, 2024 by nemanja84bg Quote Share this post Link to post Share on other sites
silenci 2665 Posted November 12, 2024 (edited) Imaju Grci,jaku avijaciju,mislim da imaju preko 150 f16ica,zaista impresivno,a generalno dosta ulazu u armiju Od zutaca neki njihov j15 Edited November 12, 2024 by silenci 1 nemanja84bg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
nemanja84bg 2308 Posted November 12, 2024 (edited) Ozbiljni su Grci, kad sam bio u srednjoj skoli znaci nista samo puteljci , par godina kasnije , autoputevi, naftni tankovi , industrija a zalili se da su u ekonomskoj krizi ... Grcka je ozbiljna zemlja stim sto je Nato orjentisana al nema veze, sva vojna pomoc im stize iz USA inace volim vise zapad nego ruske jeftine kopije , F15 je savrsenstvo od aviona. Mozda i najduze operativan od svih nece amer da ga da tek tako. I geografski su na odlicnoj poziciji za baze i buducnost sveta ako cemo iskreno. Treba tu nekom zahvaliti sto cuvaju svetu goru ali to nece biti rusi. Drugo eto je Turska pored dakle opet americka asistencija ... Sve poseduju ali sve i najjaca sila na celom svetu. Edited November 12, 2024 by nemanja84bg Quote Share this post Link to post Share on other sites
bane1321 6707 Posted November 12, 2024 2 hours ago, silenci said: Imaju Grci,jaku avijaciju,mislim da imaju preko 150 f16ica,zaista impresivno,a generalno dosta ulazu u armiju Za prvi deo se slažem, za drugi deo nikako! Standard u vojsci (armija je kopnena vojska) je jako pao poslednjih nekoliko godina. Jedino se vazduhoplovstvo drži, kao i piloti helikoptera koji ne pripadaju vazduhoplovstvu nego kopnenoj vojsci... 1 silenci reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
ivan73 493 Posted November 12, 2024 3 hours ago, nemanja84bg said: Ozbiljni su Grci, kad sam bio u srednjoj skoli znaci nista samo puteljci , par godina kasnije , autoputevi, naftni tankovi , industrija a zalili se da su u ekonomskoj krizi ... Grcka je ozbiljna zemlja stim sto je Nato orjentisana al nema veze, sva vojna pomoc im stize iz USA inace volim vise zapad nego ruske jeftine kopije , F15 je savrsenstvo od aviona. Mozda i najduze operativan od svih nece amer da ga da tek tako. I geografski su na odlicnoj poziciji za baze i buducnost sveta ako cemo iskreno. Treba tu nekom zahvaliti sto cuvaju svetu goru ali to nece biti rusi. Drugo eto je Turska pored dakle opet americka asistencija ... Sve poseduju ali sve i najjaca sila na celom svetu. https://www.youtube.com/watch?v=fiAjhQqYcF0&ab_channel=GoranKomnenic 1 nemanja84bg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 19258 Posted January 4 Za one koji nemaju kalendar za 2025u 2 3 nemanja84bg, SalacUE, silenci and 2 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
italiano 713 Posted January 4 @neshtry Vidi stvarno, odgovara i za ovu godinu 1 2 nemanja84bg, SalacUE and neshtry reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 19258 Posted January 4 e,a baš je kul!Jel da? 3 nemanja84bg, italiano and silenci reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Grafit 1296 Posted January 30 1 neshtry reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 19258 Posted February 1 Concorde, nadzvučni putnički avion, smešten u objektu za održavanje, provere motora ili druge inspekcije aviona. Velike strukture vidljive iza aviona, koje su opremljene ogromnim odvodnim kanalima, čine dio testnih stolova za motore. Ove instalacije su dizajnirane da bezbedno upravljaju protokom vazduha i smanjuju buku koja nastaje tokom testiranja motora. Troškovi održavanja su stalno rasli,a cene karata padale,pa se od Concorde odustalo 3 nemanja84bg, Woodoo and MiloshBg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
silenci 2665 Posted February 15 jedinstvene slike sa aeromitinga u Indiji, Su 57 i F35,najboji avioni danasnjice,oba 5te generacije 2 Woodoo and nemanja84bg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites