obelix 1 Posted January 6, 2010 i ja ali skup sport, pa sam se preorjentisao na avio maketarstvo ( stoje ne rade ništa i skupljaju prašinu ...) a vremenom i to prestaje da bude zanimljivo jer isto traži keš + dosta slobodnog vremena ...možda jednom kad budem u penzionerskim danima - možda nastavim da obnavljam kolekciju ... što jel tebe zanima da počneš ili tražiš savete ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Goran Zemun 465 Posted January 6, 2010 Ranije sam se bavio time....imam dva aviona koji skupljaju prasinu. Jedan akrobatski model Charly i jedan skolski. Imam i celu stanicu za palenje i tocenje goriva. Voleo bi da to prodam za neke male pare , pa nek se neko bar igra. Quote Share this post Link to post Share on other sites
obelix 1 Posted January 7, 2010 imaš na maketorami ; maketarski kutak ili na mycity -vazduhoplovstvo itd, kucaj u gugl pa će ti izbaciti većinu domaćih sajtova gde verovatno ima neko zainteresovan ... Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshaoct 9664 Posted April 23, 2010 Watch Air Traffic LIVEhttp://www.flightradar24.com/Klikom na avion dobijate podatke o letu...npr:# Callsign: THY1527# Flightnr: TK1527# Reg: TC-JGA# Hex: 4BA8E1# Model: Boeing 737-8F2 (B738)# Airline: Turkish Airlines# Lat: 45.81736# Lon: 19.7206# Altitude: 38000 feet (11582 m)# Ground speed: 387 knots (717 km/h / 445 mph)# Track: 311°# Radar: LHBP# From : Istanbul, Ataturk (IST)# To: Dusseldorf, Dusseldorf (DUS)Nemate uvek baš sve letove na evropskom nebu, ali zna da pređe i 85%Svi avioni koji nemaju određeni transporder se ne prikazuju, a to su:* ATR-42 * ATR-72 * Boeing 707 * Boeing 717 * Boeing 727 * Boeing 737-200 * Boeing 747-100 * Boeing 747SP * All CASA models * All Bombardier Dash models * All Bombardier CRJ models * Dornier 328 * All Embraer models * Jetstream 32 * Fokker 50 * McDonnell Douglas DC-9 * McDonnell Douglas MD-8x * McDonnell Douglas MD-9x * Saab 340 * Saab 2000 * Air Force OneU svakom slučaju, zanimljivo... Quote Share this post Link to post Share on other sites
silenci 2524 Posted February 14, 2011 (edited) bespilotna letelica,domace proizvodnje zvana orbiter,snima i nocu i danju a preko ovog laptopa se upravlja i preko ovih par dzojstika,iz komandnog centra, e bas smo se modernizovali ,domet joj je citavih 15 km Edited February 14, 2011 by silenci Quote Share this post Link to post Share on other sites
Punto Abarth 18 Posted February 14, 2011 konacno. Pamet i tehnologiju za tako sto smo imali i pre 30 godina. Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshaoct 9664 Posted February 14, 2011 Orbiter je Izraelski. Od njega je i kupljen.SRB bespilotna se zove Vrabac. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ticma 601 Posted February 14, 2011 Taj nas Vrabac vuce za sobom tanak opticki kabal preko kog prenosi informacije, barem je tako bilo u planu kad sam bio u Bubanj Potoku gde su ga sklapali Sad kad sam video sve ove slicice pukle me emocije sa Burzea iz 2009, ne znam dal je neko bio ali mogu vam samo reci da je bilo nesto najlepse sto sam ikada video ipak 100 godina je 100 godina Quote Share this post Link to post Share on other sites
silenci 2524 Posted February 14, 2011 ja sam juce cuo da je nas orbiter,al sam proguglo i procitao da je izraelska,a da smo kupili 10 komada,a svaka da kosta po 500000 dolara,znaci da je drzava platila 5 miliona dolara za ovo,pa bolje da su nastavili razvoj neseg vrabca,pa da ne mora da vuce za sobom zicu Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshaoct 9664 Posted February 14, 2011 Različite su namene te dve bespilotne.Inače, nije žica nešto što je obavezno loše, jer se signal koji ide kroz nju ne može ometati...dok bežični još kako može. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ticma 601 Posted February 14, 2011 Niti moze da se ometa, niti postoji verovatnoca gubitka bilo kojih podataka Quote Share this post Link to post Share on other sites
STILISTA 2 Posted February 14, 2011 zna li neko nesto o ovome?<object width="425" height="350"><param name="movie" value=" name="wmode" value="transparent"></param><embed src=" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350"></embed></object>u jebote nevideh ovo!Projekat se zvao YU SUPERSONIK Quote Share this post Link to post Share on other sites
phantom 0 Posted May 20, 2011 Aerodrom Batajnica 21.05.2011. OPEN DAYide li neko od vas sutra tamo biće postavka avijacije & mini aeroshow ako neko oće može sa mnom od grada oko 9h Quote Share this post Link to post Share on other sites
podvarak 1 Posted May 20, 2011 ma pusti avione, oce biti nekog tjuning stajlinga i go go igracica? Quote Share this post Link to post Share on other sites
phantom 0 Posted May 20, 2011 neće nažalost, samo oficiri za regrutaciju Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshaoct 9664 Posted May 20, 2011 Sretnem juče Duleta iz NS-a...i on kaže:Nedelja 19.06. u Novom Sadu, on i još jedan drugar organizuju dB Drag..i još nešto, a nije 402 ...zaboravih šta još ide u paketu. Uglavnom, biće ovde kod nas izreklamirano kako valja, a na takvim manifestacijama je vazda bilo tjuning stajlinga i go go igračica... Tako da...planirajte tu nedelju... Za ljude koji ne znaju koji Dule:http://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?showuser=235p.s. Trebao sam da napišem gore New Now...vidim da se ovih dana čak i po nacionalnim televizijama tako kaže... http://www.youtube.com/watch?v=y62LxmQuFnAI, onda se malo pravdala:http://www.youtube.com/watch?v=bATXsZF0dQM Quote Share this post Link to post Share on other sites
Xepoj 1 Posted May 20, 2011 Za ljude koji ne znaju koji Dule:http://www.fiat-lanc...hp?showuser=235dobro je da si postavio link, inace niko ne bi znao ko je dule Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshaoct 9664 Posted May 20, 2011 Pa, ti ne znaš koji Dule... Ozbiljno, u ovom slučaju je to važno jer je on godinama učesnik na raznim manifetacijama kod nas, regionu, sudija na dB Drag takmičenjima...jednom je i na roštilju merio sa takmičarskom opremom koliko snage je imala tadašnja muzika u Mansovom Stilu... p.s. A, moram da pomenem čoveka i jer sam ga jednom udario kolima na roštilju u Zrenjaninu pošto je, iz meni neobjašnjivih razloga , stajao na putanji kojom sam išao...i to još u rikverc, a znate da ja baš ne krećem lagano, tako da sam ga pošteno lupio...pa me malo savest... ...ono, ipak je čovek tada ''pretekao''... Quote Share this post Link to post Share on other sites
mojito 0 Posted May 20, 2011 a znamo i da ti voznja u rikverc bas i nije na zavidnom nivou mogli bi se organizovati pa pravac NS??? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Irokanji 0 Posted May 20, 2011 nista sto nisi umirio jednom pljekom (savest) a to sa brzim kretanjem nema veze, nego nisi nosio coroskope Quote Share this post Link to post Share on other sites
podvarak 1 Posted May 20, 2011 Taman pomislih u sebi "hmm, prvi topic bez Nesinih slika kako jede" ... kad ono Elem, veliki pozdrav za Duleta i AP ekipu, uzivao sam gledajuci ih prosle subote na nbg-u na merenjima, organizacija za cistu desetku! Vidimo se u NS-u! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Irokanji 0 Posted May 21, 2011 (edited) sjajne fotografije Edited May 21, 2011 by Irokanji Quote Share this post Link to post Share on other sites