Jump to content
FAS Goran
Guest 4236

Vazduhoplovstvo

Recommended Posts

15 minutes ago, totti said:

...ovaj let (čak i dugoročno) ima više koristi ili štete. Ili je samo stvar prestiža uz svesno pucanje, kao Bugatti kod VW emoji3.png

Verovatno ima svega po malo. Imaju Ameri ''Bureau of Transportation Statistics of the United States'' koji objavljuje more podataka među kojima i broj putnika u avio saobraćaju, pa tako postoje cifre ''u glavu'' :) i za let Air Serbia ka NY. Na sve to treba dodati i kargo koji donosi pare takođe. Ovde nam ''sažvaću'' te podatke, najnovije što sam na brzinu pronašao je za prvu polovinu prošle godine:

https://www.exyuaviation.com/2020/01/air-serbia-sees-weaker-h1-long-haul.html

 

2017. godine je na toj liniji bilo 72.257 putnika, a 2018. godine 79.657. Izgleda da je 2019. bila slabija jer su smanjili broj letova...

 

 

Edited by neshaoct
dopuna

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nesha je lepo napisao u prethodnom postu - transferni putnici tu donose dobit - zato su potrebni ti "komercijalno neisplativi" dugi prekookeanski letovi. Letovi AS za Ameriku su redovno puni ljudi iz celog regiona koji moraju nekako da dodju do Beograda ;).

32 minutes ago, neshaoct said:

Meni A-7 nije jedan od lepših aviona generalno, kao ni A-6 (u bilo kojoj varijanti) ili F-8...uopše čitava ta ''porodica'' sa takvim usisnikom ispod trupa.

Eto, a meni je A-7 oduvek bio jedan od najomiljenijih aviona koji su me odusevljavali prvenstveno izgledom

Share this post


Link to post
Share on other sites

Postali su vlasnici nosaca aviona silom prilika. Taj nosac su francuzi pravili za Ruse, al im ameri nisu dozvolili da im ga isporuce, pa su ubedili egipcane da im bas treba nosac.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stvarno lep!
Dugo sam kao klinac mislio da su supermarin spitfire, iljušin il2 i meseršmit me262 jedini avioni u ww2... Posle otkrijem svašta nešto...

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Imala je prvo jedan prelet na par stotina metara visine za publiku koja se okupila na auto-putu pored aerodroma, pa tek onda sletela.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
14 hours ago, totti said:

Šta kažu u opisu videa?

Kažu da je istragom isključena mogućnost tehničkog problema na avionu kao uzroku nesreće, već da je kriv pilot Denis Evdokimov. Sve je prosleđeno državnom tužiocu Ruske Federacije da dalje postupa protiv pilota...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...