Jump to content
FAS Goran
Guest 4236

Vazduhoplovstvo

Recommended Posts

Boeing uprkos lošoj reputaciji predstavio najveći avion u spornoj 737 liniji - Max 10

 

rsz_boeing_737_max.jpg

 

Premijera ovog aviona održana je u američkoj državi Vašington, a pretpostavlja se da će prva letelica iz ove serije poleteti u toku 2020. godine, iako tačan datum nije poznat. Reč je o avionu 737 Max 10 koji može da primi između 188 i 204 putnika i do sada je naručeno 550 jedinica. Poređenja radi, sporni Max 8 može da primi između 162 i 178 putnika. Ceremonija bez sumnje dolazi u najgorem mogućem periodu u 100-godišnjoj istoriji moćne kompanije. Svetski regulatori zabranili su letenje Boingovim avionima 737 Max 8 nakon što su u samo pet meseci dva takva aviona pala tokom leta. U avionima je bilo 346 osoba i niko nije preživeo. Kompanija je nakon nesreća korigovala softver u avionima čime je navodno uklonila probleme koji su, tvrdi se, doveli do nesreća.

 

preuzeto sa - b92.net

Share this post


Link to post
Share on other sites

Predstavljeni novi vojni helikopteri u Batajnici

 

mi35 001.jpgmi35 002.jpgmi35 003.jpg

 

Novi ruski helikopteri Mi-35, Mi-17 i zapadnoevropski H-145 Erbas za Ratno vazduhoplovstvo i protivvazdušnu odbranu Vojske Srbije predstavljeni su 7. decembra na vojnom aerodromu ''Pukovnik-pilot Milenko Pavlović'' u Batajnici kod Beograda. Četiri desantno-jurišne letelice Mi-35M, u vojnim krugovima poznate pod nazivom ''Leteće tvrđave'', iz Rusije su Srbiji na aerodromu u Batajnici isporučene 2. decembra. Ovi borbeni helikopteri imaju oklopljenu pilotsku kabinu, mogu da nose protivtenkovske rakete, kao i projektile vazduh-vazduh, a namenjeni su i za primenu u desantnim akcijama.

 

Autor fotografija: Dimitrije Ostojić

Share this post


Link to post
Share on other sites

ove protivoklopne rakete Ataka,su superbrze,do cilja stizu za 10 sekundi.Nesto najbolje sto su nasi trazili da dodje uz helikopter

opasna igracka

Share this post


Link to post
Share on other sites

U vezi orla, vidim da je svež video, a da li i vest, sviđa mi se kako čovek priča, više puta sam ga slušao, kaže dosta nikad sve što je ok.

 

 

 

 

Edited by neshaoct
popravio YouTube link

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mogu samo da kažem da teoretske šanse nema da neko sedne prvi put za komande i uspešno spusti avion

Ali zato nema lepšeg osećaja...

 

20200103_114140.jpg20200103_114145.jpg

 

 

Edited by neshaoct
formatiranje

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aston Martin i Airbus predstavili helikopter

 

aston airbus 04.jpg

 

Aston Martin je predstavio svoj prvi SUV model, a sada ova prestižna marka svoj znak stavlja i na ultimativno prevozno sredstvo, naravno u saradnji sa Airbusom. Posebni helikopter nosi oznaku ACH130 Aston Martin Edition, i uprkos tome što nosi ime proizvođača superautomobila proizvodi ga kompanija Airbus Corporate Helicopters. Tačnije, radi se o luksuznom helikopteru za privatnu upotrebu dizajniranom da oduševi i vlasnike i pilote helikoptera sa nizom od četiri raziličita dostupna dizajna unutrašnjosti i eksterijera za šta je zaslužan upravo Aston Martin.

 

aston airbus 03.jpg

 

Kupci imaju na izboru četiri boje eksterijera sa pratećim uređenjem enterijera, dok su posebno obrađeni detalji na kojima se ističe logo Aston Martina kao oni na naslonima za glave.

 

aston airbus 02.jpg

 

Spolja kupci mogu da odaberu posebnu Stirling Green boju koja je pokazana na prvom primerku ovog helikoptera, a koja zanimljivo prelazi u Jet Black boju s donje strane helikoptera. Takođe u ovoj kombinaciji krov helikoptera je lakiran Skyfall Silver bojom. Uz ovu kombinaciju kupci mogu da izaberu i opcije Xenon Grey, Arizona ili Ultramarine Black.

 

aston airbus 01.jpg

 

Iz Airbus Corporate Helicopters kažu da je kabina inspirisana sportskim automobilima, koji nude viši nivo udobnosti, a dolazi sa oblogama od kvalitetne crne kože koju je moguće kombinovati sa Oxford Tan, Pure Black, Cormorant i Ivory oblogama sedišta. Zanimljiv detalj je zadnji deo prednjih sedišta koji je izveden kao kod Aston Martina DB11, dok su vrata obložena kožom. Svaki helikopter ovog specijalnog izdanja imaće na konzoli s instrumentima posebnu pločicu koja ističe logotip ovog partnerstva, broj izdanja i ime vlasnika, ako oni to žele. Naravno, ne završava se sve samo na lepom izgledu. Ovakvom helikopteru nije smelo nedostajati snage, kao što se može očekivati od proizvoda sa znakom Aston Martina. Tako je za pogon zadužen Arriel 2D mlazni motor koji proizvodi 952 konjskih snaga i omogućava helikopteru da krstari brzinom od 134 čvorova (250 Km/h). Helikopter može da prevozi do šest putnika i da ostane u vazduhu do oko četiri sata na punom rezervoaru goriva.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo ga i ovde na 1:30
Bolje se vidi na tvom klipu da je to zapravo bio missed approach, a ne touch and go.
Inače su masovno preusmeravani iz Londona na druge aerodrome, čak u Minhen i Barselonu npr.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

DC-3 - ekvivalent Golfu 2 u vazduhoplovstvu. Ekstra rečenica iz prvog videa: “DC-3 Cost next to nothing” :)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...