Jump to content
FAS Goran
Guest 4236

Vazduhoplovstvo

Recommended Posts

Da li se ti salis sa mnom? :)  Razgovaramo normalno 

Omasio si odmah u startu broj diviziona, zato sam i pitao coveka. Nije unisteno tokom 99e toliko koliko ti tvrdis . PVO je desetkovan "reformama" koje je pokrenuo zna se ko . To sto je covek sluzio na KUBu a ne  S-125M Neva nema veze. Bio je u sistemu odbrane PVO i posle bombardovanja i zna sta je ostalo. Plus nije on jedini koji pise na My City Military imas i "Nevasa" tamo i ovo sto si napisao nije istina. 

Posle 99e bilo je 8 diviziona kao sto vidis , sta se sve desilo kasnije to je druga prica. To sto su bili pogadjani ne znaci i da su bili unisteni .

Nije sporno to da je manje nego sto je bilo pa VJ je bila sila za ovo danas, a nije je unistio NATO vec domaca govna! 

Edited by Boris90

Share this post


Link to post
Share on other sites

Isteklo je vreme za edit prethodne poruke pa moram ovu

 

@kreator

Evo ti iz prve ruke sto se kaze

 

Danas su aktivna 2 raketna diviziona S-125M " Neva" kao sto si ti napisao ALI formacija se menjala pa tako ono sto je nekada bio raketni divizion sad je raketna baterija .

Svaki sadasnji raketni divizion ima u sebi 3 raketne baterije znaci ukupno 6 sto je nekadasnjih 6 raketnih diviziona! 

:beer:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jel imaš ti infoormacije kolko ima tehnike što se tiče tih diviziona? Ranije je jedan divizion imao 2 lanserne rampe na svakoj po 4 rakete..Osam raketa ukupno koje su dezurne na rampama + još toliko na Zilovima spremne da se nabace na rampe ako se ove ispale..Ukupno 16 komada.. Raketne baterije mu dođe posluga na toj tehnici..Imaš 2 ili više..Jel je nemoguće da jedna dezura 24 sata..Moraju da se smenjiju..Vlajda je tako ako nije pitaj te tvoje sa stručnoga foruma? Jbg davno sam sluzio vojsku pa ne mogu sad da se sećam svakog detalja..

Ti što se motaju oko lansernih rampi i što čame po kabinama i gledaju u ekrane se stručno zovedu Bvr..Baterija vođenja raketa..

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Valjda će da nabave taj Buk uskoro..Ovo što sad imamo je stvarno jadno..Nisam ja znao da su ostala samo 2 diviziona čuo sam skoro u jednoj emisiji.Baš mi bilo krivo da je samo to trenutna naša pvo zaštita..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nije samo to sto je tehnika unistavana namerno vec sto su ljude sa ratnim iskustvom rasterali. To je najveca tragedija.

Po nekim informacijama Buk bi se trebao videti 11 novembra u Beogradu :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da, trebalo bi...kao i Mi-35M. Samo što se helikopteri vraćaju u RUS posle Parade jer su njihovi, dok naša 4 tek treba da se naprave, dok BUK (kažu iz Belorusije), ostaje u SRB i posle parade, tj. stiže i ostalo iz tog paketa.

Proćiće vremena dok taj BUK ne postane operativan kod nas, treba videti i koja verzija će stići...ali svakako planiraju da ga ''provozaju'' na Paradi u novembru.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@neshaoct

 

Da, to se podrazumeva da nece biti odmah operativan ipak treba vremena . Samo nek on stigne vise M1 verzija je veliki iskorak za nas PVO , a da ne pricamo o daljoj nekoj modernizaciji ili M2..

 

Spominje se i S1 Pantsir sad ja bas i ne verujem u to ali ajde videce se u narednom periodu od par meseci

Share this post


Link to post
Share on other sites

To da mi trebamo da imamo vojsku koja će se suprotstaviti NATOu su iste priče kao kad kupuješ Punta i čipuješ ga da bi se suprotstavio Giuliji QV!

Rekao bih još dosta na tu temu, al ne smem!:angry:<_<

Inače znate li koliko se love zarađuje na preletima vazduplohova preko naše teritorije? A te love nema bez, čini mi se, najmanje dve pare borbenih aviona lovaca, bez obzira na sisteme PVO!

 

Edited by bane1321

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kakvo suprostavljanje NATOu opet, pusti to lupetanje.. ovo sto se kupuje sada je cisto da bi neki rodovi preziveli posto su dovedeni pred unistenje. Vrhunac retardiranosti politicara u ovoj drzavi je da nam vojska ne treba( kroz istoriju se to bas pokazalo kao tacno:rtfm:) pa je i dovedena na ove grane na kojima je trenutno. 

Da, moras da imas lovacku zastitu svog VAPa ili da ti to radi neka druga drzava za odredjenu nadoknadu

Edited by Boris90

Share this post


Link to post
Share on other sites

Taj koji pominje suprotstavljanje NATO-u je ili maliciozan ili ozbiljno intelektualno ogranicen.

 

A po pitanju potrebe za vojskom - pa i j**ena svajcarska ima i vojsku i vazduhoplovstvo.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tako je. Duzni smo da "branimo" prostor iznad nase zemlje, i ako to nismo u stanju da uradimo, moramo da platimo nekoj od susednih zemalja.

 

Apropo "odbrane od NATO-a". To je neizvodljivo za bilo koga osim Kine i Rusije. Mozda. Nije cilj odbraniti se, vec uciniti se pretvrdim zalogajem da i posegnu.

Ameri imaju prihvatljiv gubitak od 5% ljudstva, i 10% ratne tehnike. Sve preko toga nece dobiti prolaz u kongresu. A ako se desi da se situacija promeni na terenu (pocnu da gube vise nego sto su predvideli) to se resava slanjem dodatnog kontigenta koji menja procenat.

To je razlog zasto '99 nisu krenuli u kopnenu invaziju, kao na Irak npr.

Ni po najoptimisticnijim prognozama, gubici ne bi bili ni blizu prihvatljivih. Zato su i posegnuli za gadjanjem mekih meta i potplacivanjem/prouzrokovanjem unutrasnjih nemira.

Da bi naterali Milosevica na potpis.

 

Recimo, posedovanje S300 ili S400 bi drasticno promenilo pregovaracku poziciju za stolom. Vazdusni napad bi bio preskup.

Opet, to bi dovelo do dugotrajnih sankcija, ali direktnog napada tesko da bi bilo....

Kako god okrenes, bez jake diplomatije (mnogo love i prijateljskih veza) nis't se ne moze' uraditi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma, ako SRB ikada zasluži, onda nema te sile kojom se ikada možemo odbraniti. Naravno, ''zasluživanje'' je ako napadneš neku članicu. 

Ne znam šta da nakrcamo...npr. 300 aviona i svaki grad da ima po jedan S-400 za sebe i sve propratno uz njega... :D opet bi sve to samo produžilo vreme do poraza jer kao što znamo u ratu su gubici normalna stvar, i dok bi mi naše samo brojali i imali sve manje svakog dana, oni bi u svojim fabrikama nadoknadili svaki svoj gubitak. Mi fabrike za to nemamo...tako da je epilog jasan kada jedna strana svakim danom ima sve manje i manje, a druga nadoknađuje svoje gubitke i čak povećava svoje efektive.

 

Kao što reče @Smireni nama treba dovoljno da im se ne isplati da nas opet diraju, ali ne ako zaslužimo (jer smo onda gotovi), nego i kada ne zaslužimo (kao prošli put).

Sa jedne strane za to nam treba jaka ekonomija koja je povezana sa njima (lako je bilo doneti odluku o bombardovanju Slobine Srbije u kojoj njihove banke, firme, osiguravajuća društva nisu imali plasiranih na desetine milijardi evra i zapošljavali par stotina hiljada ljudi, u kojoj bacajući bombe npr. na rafineriju ne bacaš ih istovremeno na imovinu RUS, itd, itd.), i dobra diplomatija.

Ali, pošto se pokazalo kroz istoriju da problemi u ekonomiji (koje rat izaziva) ipak nisu dovoljna brana za konačno sprečavanje sukoba, onda ostaje da imaš Vojsku dovoljno jaku da im se ne isplati voditi rat iz tamo nekih izmišljenih i naduvanih razloga. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ono kad im je i EF u muzeju. :D 

Šteta što Muzej na BGD Aerodromu nije obuhvaćen koncesijom na npr. način putem kojeg bi od koncesionara uzeli novac da se sredi Muzej i njegova postavka, a prihod od naplate karata da ide koncesionaru. Vlasništvo nad eksponatima bi ostalo SRB. Ili neki slični sistem...

 

Nego taj gore EuroFighter...sada evropljani hoće da menjaju EF novim avionom, ali opet glupiranja. Kada su njega razvijali/pravili, Francuska je bila izvan toga i napravila svoj Rafal. Sad Francuska ulazi u projekat novog evropskog aviona, ali Velika Britanija izgleda neće...tj. sad se ona izdvaja:

https://www.telegraph.co.uk/business/2018/04/25/fears-britain-could-frozen-new-european-fighter-project/

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joj,super su mi fotke...



Послато са LG-M250 уз помоћ Тапатока

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...